Har BMW X5 en tredje rad?

BMW X5 är en av de största bilarna i sin klass. Den är större än Audi Q7, Porsche Cayenne, Volvo XC90 och Range Rover Sport. Audi Q7 och Volvo XC90 har dock tredje raden som standard. Men har BMW X5 en tredje rad?

Ja, BMW X5 har en tredje rad. Paketet med tredje raden finns dock endast för basmodellen BMW X5 xDrive40i. Andra BMW X5-trimmer har inget paket för tredje raden och kan endast rymma upp till fem personer. Dessutom måste intresserade användare betala lite extra pengar för att få paketet för tredje raden.

Passar paketet för tredje raden till alla BMW X5-trims?

Nej, paketet för tredje raden är endast tillgängligt för BMW X5 xDrive40i-trimningen. Det innebär att andra BMW X5-trimmer, som xDrive45e Hybrid och M50i, inte kan uppgraderas till en tredje rad. Dessa är bara femsitsiga som BMW X3. Med det paket för tredje raden som finns tillgängligt för xDrive40i kan köparen uppgradera bilen till en sjusitsig.

Vilken BMW-sittplats på tredje raden är bekvämare – BMW X5 eller BMW X7?

Trots att BMW X5 och BMW X7 erbjuder sittplatser på tredje raden är sittplatserna på tredje raden i X7 bekvämare och rymligare än sittplatserna på tredje raden i X5. Detta beror på att BMW X7 har en rymligare kupé än BMW X5. Här är deras mått:

BMW X5 mått:

Sittplatskapacitet för fem eller sju passagerare med tredje raden som tillval.
Benutrymme på främre/bakre/tredje raden: 39.8-inches/37.4-inches/NA
Axelutrymme fram/bak/tredje raden: 60-inches/58.1-inches/NA
Lastkapacitet: 33,9 kubikfot eller 72,3 kubikfot med alla baksäten nedfällda.

BMW X7 mått:

Sittplatskapacitet: sju passagerare eller sex med kaptensstolen på andra raden.
Benutrymme på främre/bakre/tredje raden: 39.8-inches/37.6-inches/NA
Axelutrymme fram/bak/tredje raden: 60-inches/58.1-inches/47.9-inches
Lastkapacitet: 12,8 kubikfot bakom tredje raden, 48,6 kubikfot bakom andra raden och 90,4 kubikfot med alla baksäten nedfällda.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - vilken är bäst?

Funktioner hos BMW X5

Utseende

BMW X5 har en traditionell SUV-design som också ser lyxig och stilig ut. Den har en stor njurgrill, ett panoramiskt måntak, 19-tums legeringshjul med BMW-märke och vackra adaptiva LED-strålkastare. På det hela taget ser den elegant och attraktiv ut.

Prestanda

Porsche Cayenne kan vara den bäst presterande mellanstora lyx-SUV:n, men BMW X5 är inte långt ifrån. Tack vare sin kraftfulla motor som levererar utmärkt effekt. BMW X5 har tre motoralternativ; en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor, en 3,0-liters turbo inline-6-hybrid och en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor.

Basbilen BMW X5 är inte särskilt kraftfull, men den är bättre än de flesta bilar i sin klass. BMW X5 M50i är en av de mest kraftfulla bilarna i klassen eftersom den producerar maximalt 523 hk och 553 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en topphastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,8 sekunder.

Komfort

Som nämnts ovan är BMW X5 en av de mest rymliga bilarna i sin klass. Den har en stor kupé med stora och bekväma säten. Dessutom har den också ett stort lastutrymme som kan rymma mycket bagage, vilket gör den till en av de bästa bilarna för terrängkörning eller utomhuskörning.

Bränsleeffektivitet

BMW X5 är bland de mest effektiva bilarna i sin klass. Överraskande nog är den också en av de mest bränslesnåla mellanstora lyxiga SUV:erna. Den här bilen har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 23 mpg. Den är mer bränsleeffektiv än Porsche Cayenne, Audi Q7, Mercedes GLE och Range Rover Sport.

  Vad är BMW Premium-paketet?

Säkerhet

BMW X5 är en av de säkraste bilarna i sin klass. Den är säkrare än Porsche Cayenne, Audi Q7 och Volvo XC90. Endast Mercedes-Benz GLE-klass kan anses vara säkrare än X5. Den kan skryta med flera toppsäkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinklar, körfältsvarning, adaptiva bromsljus, dynamisk farthållare och mycket mer.

Pris

Jämfört med de flesta av sina konkurrenter är BMW X5 ganska dyr. Ändå får köparna en kraftfull, högpresterande, rymlig och säker mellanstor lyx-SUV. Basmodellen av BMW X5, xDrive40i, kostar cirka 60 300 dollar, medan deras prestandamodell, M50i, kostar cirka 82 600 dollar.

FAQ

Är BMW X5 dyr att underhålla?

Ja, BMW X5 är bland de dyraste mellanstora lyxiga SUV:erna att underhålla. Detta beror på att denna bil rapporterar fler problem än de flesta mellanstora SUV:er, bortsett från Range Rover Sport. Dessutom är BMW:s reservdelar ganska dyra jämfört med andra märken som Mercedes och Audi.

Vad är hög körsträcka för BMW X5?

Den höga körsträckan för BMW X5 är 100 000 till 150 000 mil. Så om du funderar på att skaffa en begagnad BMW X5, välj en med 100 000 eller färre mil. När BMW X5 når 100 000 mil börjar bilen utveckla allvarliga problem, vilket kan driva upp ägandekostnaden.

Finns det någon BMW-modell som har en tredje sätesplats på tredje raden som standard?

Ja, BMW X7 har standardmässiga sittplatser på tredje raden. Tredje raden i BMW X7 är rymligare än tredje raden i BMW X5. Dessutom behöver du, till skillnad från BMW X5 där du måste betala för paketet med tredje raden, inte betala ett extra öre för att få BMW X7 med tredje raden.

  Varför inte köpa en BMW

Kommer BMW X6 med tredje raden?

Tyvärr kommer BMW X6 inte med en tredje rad. Detta beror på att den är mycket kompakt och inte kan rymma tredje raden för tillfället. Dessutom är dess baksäten ganska trånga eftersom den har en sluttande taklinje. Om du vill ha en mellanstor BMW SUV med sju säten bör du överväga att skaffa BMW X5.

Slutliga tankar

Nu när du vet att BMW X5 har ett paketalternativ för tredje raden kan du lägga till det i din bil så att dina barn, deras hundar och vänner kan transporteras i en och samma bil. Det är dock viktigt att notera att tredje raden-paketet som tillhandahålls av BMW endast gäller deras basmodell BMW X5 xDrive40i och inte xDrive45e plug-in hybrid eller M50i.

Dessutom är paketet för tredje raden inte gratis utan en extra kostnad. Dessutom är det inte lämpligt för vuxna eftersom det är ganska trångt. Sammantaget är det en utmärkt idé att ha ett alternativ för tredje raden för personer som vill ha några extra platser för sin hund eller sina barn.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts