Vilken bil har mest utrymme?

Att hitta en rymlig bil år 2021 är inte så svårt, men att hitta de mest rymliga bilarna kräver en hel del efterforskningar. För att hitta bilen med mest utrymme måste vi ta hänsyn till både lastutrymme och totalt inredningsutrymme, och det här är de bilar som kom ut i topp.

Honda CR-V anses allmänt vara en av de bästa familje-SUV:erna som finns där ute av många anledningar. Den erbjuder mycket lastutrymme, mycket inredningsutrymme och tillräckligt med plats för en hel familj. Du bör dock definitivt kolla in Honda Odyssey minivan om du vill ha mest utrymme du kan få.

Den nya Hyundai Santa Fe är en betydande uppgradering jämfört med den gamla, och om du kombinerar det med allt utrymme som erbjuds är Santa Fe ett utmärkt alternativ. Om du vill ha en enorm SUV med tre rader och överlägset utrymme runtomkring ska du se till att kolla in Nissan Armada.

Men om du inte gillar SUV:er behöver du inte vara rädd, för Audi A8 och BMW 7-serien erbjuder gott om utrymme runtomkring. Av alla bilar som listas här är dessa två överlägset mest bekväma, men de är inte alls lika rymliga som Nissan Armada eller Honda Odyssey.

Honda CR-V – Benchmark för familje-SUV:er

Honda CR-V är en mellanstor SUV som har en hel del anhängare. I generationer har många amerikanska familjer anförtrott CR-V att transportera sina älskade, och man kan lugnt säga att de har gjort rätt val när det gäller utrymme, säkerhet och tillförlitlighet.

  Vad betyder det när en motor är överladdad?

Vare sig det gäller huvudutrymme, benutrymme eller lastutrymme lyckas CR-V utmärka sig tack vare en ganska väl genomtänkt konstruktion. Även om CR-V har plats för fem och inte sju personer är utrymmet på båda raderna överlägset i stort sett alla 7-sitsiga SUV:ar som finns där ute, särskilt om man även tar hänsyn till lastutrymmet.

Honda Odyssey – Bästa minibuss för familjen på marknaden

Om du är en riktig familjefar är det bättre med en minivan, och det finns ingen bättre minivan än Honda Odyssey. Odyssey erbjuder ett överflöd av interiörutrymme, så mycket att Honda har utrustat Odyssey med en uppsättning mikrofoner för att du till och med ska kunna prata med de bakre passagerarna.

Tillförlitligheten är också överlägsen de flesta minibussar som tillverkas i USA, och det gäller även bränsleeffektiviteten. V6-motorn under huven levererar gott om grunt samtidigt som den är tillräckligt följsam för vardagspendling.

Nissan Armada – En stor SUV med tre rader

Japanerna vet hur man gör en bra familjebil. De spenderar inte orimliga summor på flamboyanta avancerade ljudsystem och 20-tums hjul, de vill alltid fullända det väsentliga innan de bestämmer sig för att trappa upp spelet. Detta är särskilt tydligt med Nissan Armada.

Med ett exceptionellt säkerhetsbetyg är Armada perfekt för en stor familj, och om du kombinerar det med en kraftfull V8:a kan man lugnt säga att du kommer att känna dig som kungen av vägen. Den nyligen omdesignade Armada erbjuder ett betydligt uppdaterat infotainmentsystem och ett grottoriskt lastutrymme om du fäller ner den tredje sätesraden.

  Hur tillförlitliga är självparkerande bilar?

Audi A8 – Framsteg genom teknik

Även om alla ovan nämnda bilar är otroligt rymliga är de inte alls lika bekväma som Audi A8. Denna fullstora flaggskeppssedan från Ingolstadt är gjord för dem som tillbringar mycket tid på vägen och för dem som vill göra det i yttersta stil och komfort.

A8 ser inte lika slagkraftig ut som den nya BMW 7-serien gör, men många föredrar det eftersom ett diskret utseende gör den lite mer njutbar. A8 har som standard Apple CarPlay, ett stort panoramasoltak, B&O-ljudsystem, 22-vägs eljusterbara uppvärmda och ventilerade säten, luftfjädring och mycket mer.

BMW 7-serien – Förarens val

Om du värdesätter en bil med hyfsad hantering är det bättre att välja BMW 7-serien framför Audi A8 eftersom styrningen i A8 känns okontrollerad jämfört med den som erbjuds i 7-serien. 7-serien erbjuder också en silkeslen luftfjädring, ett slagkraftigt motorprogram och de rymligaste baksätena av alla sedans som finns till salu bortsett från Rolls Royce Phantom.

Lastutrymmet är på samma nivå som det som erbjuds i A8, vilket innebär att du kommer att vara nöjd med någon av dessa. 7-serien har också massor av funktioner som standard, och mellan de två är det bäst att välja 7-serien om du värdesätter körning, men satsa på A8 om du värdesätter teknik.

FAQ-avsnitt

Är SUV:er med tre rader de mest praktiska SUV:erna som finns?

Det beror på om du vill använda den tredje sätesraden eller inte. Om du behöver tillräckligt med plats för sju passagerare är en SUV med tre rader den SUV du ska köpa av alla SUV:er som finns. Du måste dock offra lastutrymme för att bekvämt kunna packa sju passagerare i en bil.

  Vilken är den mest ekonomiska hybrid-SUV:n?

Med det sagt, om du inte planerar att använda alla sju sätena är det bättre att välja en femsitsig SUV eftersom du kommer att få mer utrymme i en sådan. Även när du sänker ner den tredje sätesraden känns många tre-rutiga SUV:er lite trånga i den mittersta raden.

Vilken är den mest rymliga elbilen?

Den mest rymliga elbilen är utan tvekan Tesla Model X eftersom Model X har tillräckligt med utrymme för att bekvämt packa upp till sju passagerare samtidigt, vilket är ovanligt i elbilssegmentet. Hur som helst om du inte behöver så mycket utrymme kan du enkelt fälla ner den andra och tredje raden för att få ett groteskt lastutrymme.

Om du vill ha en mer sedanliknande elbil ska du se till att kolla in nya Mercedes EQS eftersom EQS erbjuder klassledande interiörkomfort och utrymme i el-sedan-segmentet.

Är SUV:er de bästa bilarna att skaffa om jag vill ha utrymme framför allt?

SUV:er erbjuder visserligen mycket utrymme, men en minivan eller en personbil är ett mycket bättre val. Det finns många passagerarbussar som Ford Transit, RAM ProMaster City Wagon, Mercedes Benz Sprinter eller GMC Savana.

Du måste dock tänka på att alla dessa skåpbilar är ganska stora och lite svåra att köra för dem som inte har erfarenhet av skåpbilar. Ändå är det dessa som du ska välja om du vill ha överlägset utrymme oavsett vad.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts