Vilken bil är billigast i reservdelar

Att köpa en bil är en stor utgift i sig, men du måste också ta hänsyn till drifts- och reparationskostnaderna om du vill fatta ett sunt ekonomiskt beslut på lång sikt. Kostnader som dessa kan dramatiskt förändra värdet på en viss bil, vilket innebär att du måste överväga dem i förväg.

Som sådan är reservdelskostnader den mest omtalade utgiften när det gäller att reparera en bil eftersom arbetskostnaderna vanligtvis inte är lika överdrivna mellan olika märken. Det kommer inte som någon överraskning att många japanska ekonomibilar regerar över listorna, men det finns några bilar tillverkade i USA som också hamnat på listorna.

Toyota Corolla är en bil som många känner till som extremt pålitlig och billig i drift, så det är inte så förvånande att Corolla hamnar på den här listan. Honda Accord är också ganska billig att reparera, och så är fallet med VW Jetta som är en av de billigaste tysktillverkade bilarna att äga.

När det gäller pick-up trucks erbjuder Ford F150 också låga driftskostnader, vilket också inkluderar billiga delar. Om du vill ha en sportbil ska du kolla in Mazda MX-5 eftersom denna lilla sportbil är en av de billigaste bilarna på planeten när det gäller reservdelar och underhåll.

Toyota Corolla – En av de mest populära kompakta sedans på marknaden.

Enligt många onlinekällor, däribland RepairPal, ligger Toyota Corolla högst upp på listan över de billigaste bilarna att underhålla. Detta kommer inte som någon överraskning eftersom de flesta Toyota-modeller är kända för överlägsen tillförlitlighet och effektivitet.

Detta innebär att Corolla kombinerar både bristen på behov av reservdelar eftersom den är så pålitlig och det faktum att även om du skulle behöva reservdelar så kommer de säkerligen inte att slå sönder banken. Förutom att Corolla är billig att köra är den en trevlig bil att köra eftersom den har massor av standard- och extrautrustning.

  Bästa sedans för långa personer

Honda Accord – En bekväm familjebil på en budget.

Familjesedan-segmentet förknippas oftast med dyra tyska lyxsedaner som är både dyra att köpa och underhålla. Men om du väljer Honda Accord får du det mesta av det som tyskarna erbjuder, men du får också lägre driftskostnader som inkluderar billiga reservdelar.
Som tidigare nämnts är bilar som kombinerar tillförlitlighet med billiga driftskostnader exponentiellt billigare att äga långsiktigt än de flesta bilar. Om du bortser från alla uppgifter om underhåll och tillförlitlighet är Accord också en välutrustad familjebil med massor av prylar för att hålla dig underhållen under lång tid.

VW Jetta – En av de billigaste tyska bilarna att äga

Tyska bilar förknippas inte direkt med tillförlitlighet och billiga driftskostnader eftersom de mest fokuserar på teknik, komfort och lyx. VW Jetta har dock alltid varit känd för låga driftskostnader eftersom den är en VW Golf i sedanform.

Den här generationen av Jetta börjar bli lite äldre nu men det betyder också att man lyckats stryka ut alla problem under produktionsåren. Det finns massor av utrustningsnivåer att välja mellan och alla är konkurrenskraftiga. Det finns massor av reservdelar och de är betydligt billigare än något annat från BMW, Mercedes eller Audi.

Ford F150 – Den mest populära pickup-bilen i USA

Ford F150 har varit den mest populära bilen i USA under lång tid nu vilket innebär att F150 verkligen erbjuder mycket för pengarna. En enorm popularitet innebär också ett överflöd av reservdelar och ett överflöd av reservdelar innebär billiga reservdelspriser.

  Vilken är den snabbaste familjebilen?

Även om F150 är en stor pickup truck är det fortfarande relativt billigt att äga en sådan med tanke på storleken. Chevy Silverado är inte långt ifrån, men den kan inte matcha F150 när det gäller underhållskostnader. Med tanke på det antal F150 som säljs varje år bör du aldrig oroa dig för att hitta reservdelar.

Mazda MX-5 Miata – En av de billigaste bilarna att äga i allmänhet.

Mazda MX-5 är en fanfavorit för både superbilsägare och babyförare eftersom den kombinerar ett otroligt lekfullt men ändå smidigt chassi med en nu redan ikonisk styling till ett fånigt lågt pris. Om du kombinerar det med att Mazda är ett märke som är känt för överlägsen tillförlitlighet är du på god väg om du köper dig en MX-5.

Nästan alla bilentusiaster där ute har inget annat än vänliga ord om MX-5 eftersom den är billig att köpa, billig att driva och lätt att köra. Det finns massor av reservdelar överallt och det finns många eftermarknadsföretag som specifikt utformar delar bara för MX-5.

FAQ avsnitt

Vad är viktigast: Tillförlitlighet eller billiga reservdelar?

Fördelen med en pålitlig bil är att den inte går sönder så ofta, vilket innebär att du inte behöver betala för reservdelar ofta eftersom du för det mesta inte kommer att behöva dem. Å andra sidan, om en bil är så populär att det finns massor av billiga reservdelar betyder det att även om bilen går sönder betalar du mycket mindre för att få den reparerad.

  Vilka är de bästa små hybridbilarna

Mellan dessa två är det ganska svårt att välja den mer värdefulla faktorn, men en pålitlig bil är generellt sett en bättre idé på grund av många andra skäl som bekvämlighet och pålitlighet.

Är det okej om jag använder eftermarknadsdelar till min bil?

Många ägare därute uppehåller sig ständigt vid frågan om det är bättre att ibland spendera dubbelt så mycket pengar för en OEM-del, eller om det är bättre att välja en billigare eftermarknadsdel? Beslutet mellan dessa två beror främst på vad delen är och hur den påverkar bilen och återförsäljningsvärdet.

Om delen i fråga inte är så viktig är det bättre att välja en eftermarknadsdel om prisskillnaden motiverar det. Å andra sidan, om vi talar om vitala bilkomponenter som verkligen påverkar säkerhet och prestanda, är det bättre att gå via OEM-vägen.

Vilka biltyper erbjuder de dyraste reservdelarna?

Superbilar, sportbilar och lyxbilar av hög kvalitet är kända för ökade kostnader, och jämfört med alla andra bilsegment där ute är de de dyraste när det gäller reservdelar. Det beror på att tillgången på dessa delar inte är lika konstant som för mer populära massproduktionsbilar.

Dessutom är dessa delar också byggda enligt en högre standard eftersom de måste uppfylla ett specifikt syfte. Oavsett vilket är det bättre att välja en garanti av något slag med dessa bilar än att riskera potentiellt katastrofala priser.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts