Vanliga problem med Renault Fluence

Renault Fluence

Renault Fluence är en Renault sedan familjebil som först introducerades för modellåret 2009 och därefter ersattes av Renault Megane IV sedan 2016. Fluence EV är den enda Fluence-modellen som fortfarande tillverkas i Sydkorea exklusivt för marknaden i Asien och Stillahavsområdet.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla vanliga problem med Renault Fluence, vilket inkluderar att berätta vad som kan gå fel med Fluence och vad du kan göra för att fixa det. Renault Fluence drabbas ofta av problem med växellådan, bilens elektriska system, fjädringen, motorn och problem med luftkonditioneringen.

Sammantaget lyckas Fluence vara en relativt pålitlig bil vilket innebär att den borde kunna klara tidens test utan alltför många problem. Om du tar hand om den på rätt sätt och gör allt som behöver göras i tid, bör du kunna njuta av den under en riktigt lång tid.

Även om du inte kan köpa Fluence ny längre, är marknaden fylld med ganska attraktiva begagnade alternativ som kan hjälpa dig att spara en hel del pengar. Du bör dock bara fokusera på lättanvända modeller med låg körsträcka eftersom andra kan vara lite mer problematiska.

Problem med växellådan

Renault Fluence är oftast utrustad med en standard manuell växellåda från fabriken, men många människor valde också en automatisk. Mellan de två är den automatiska enheten mottaglig för grov växling och potentiella transmissionsfel, men det är inte helt klart om dessa främst är kopplade till dåligt underhåll eller dålig kvalitet.

  Är Renault Clio en bra bil?

Manuella enheter kan drabbas av problem med remmar och att backväxeln inte kopplas in när det behövs. Kopplingen är också relativt ömtålig, vilket innebär att den behöver bytas ut lite oftare än andra manuella växellådor.

Elektriska problem

Äldre Renault-modeller är inte främmande för elektriska problem och Fluence är tyvärr inte annorlunda. De tre mest utsatta delarna är den elektroniska instrumentbrädan, ytterbelysningen och den centrala displayen. De två skärmarna kan fungera felaktigt och därmed stängas av helt medan den centrala skärmen är benägen att frysa och olika problem.

Ytterbelysningen kan gå sönder och då måste du antingen byta ut slitna glödlampor eller en av belysningsmodulerna. Bakljusen lider av oxidation på kontakterna, vilket innebär att du regelbundet bör ta bort dem och rengöra dem.

Problem med fjädringen

Många ägare har rapporterat att de hört konstiga ljud från hjulupphängningen, t.ex. klonkande eller skramlande ljud. Detta kan orsakas av slitna eller skadade fjädringskomponenter som kulleder, länkarmar eller stötdämpare.

Vissa ägare har upplevt kraftiga vibrationer under körning, vilket kan bero på slitna fjädringskomponenter eller till och med feljusterade hjul. Det är viktigt att alla problem med hjulupphängningen på din Renault Fluence inspekteras och repareras omgående av en kvalificerad mekaniker. Försenade reparationer kan leda till allvarligare problem och potentiellt äventyra fordonets säkerhet och köregenskaper.

Motorproblem

Ägare har rapporterat brist på kraft och dålig acceleration från Renault Fluence motor. Detta kan bero på ett igensatt luftfilter, en felaktig bränsleinsprutning eller en felaktig gasspjällspositionssensor. Tändningssystemet kan också orsaka att bilen stannar och inte kopplar in fordonet alls.

  Vanliga problem med Renault Espace

Vissa ägare har rapporterat att deras Renault Fluence överhettas, vilket kan bero på en felaktig termostat, en felaktig kylare eller ett läckande kylvätskesystem, som alla måste kontrolleras och tas om hand omedelbart.

Problem med A/C

A/C-kompressorn är känd för att gå sönder och därmed orsaka problem som brist på kylning/uppvärmning, eller ett helt ur funktion system. Kopplingen och expansionsventilen kan också gå sönder, främst på grund av igensättning och att något blockerar mekanismerna.

Generellt sett är A/C-systemet inte ett problem i sig eftersom dessa problem beror på att det inte underhålls när det behövs. Så om du är intresserad av att köpa en begagnad Fluence, är det en bra idé att låta en professionell inspektera A/C-systemet för att se hur väl det fungerar. Om det visar tecken på belastning kan det lätt lösas genom att rengöra systemet ordentligt.

FAQ-sektionen

Ska jag köpa Renault Fluence?

Renault Fluence är känd för sin rymliga kupé, bekväma körning och effektiva motorer. Men som med alla bilar finns det några potentiella nackdelar att tänka på innan du gör ett köp. Om du är van vid att äga en lyxbil måste du vara medveten om att Fluence är långt ifrån den nivån, vilket innebär att du sannolikt inte kommer att bli nöjd.

Men om du vill ha en prisvärd, säker och relativt välutrustad familjesedan, kommer Fluence att kunna ge dig den upplevelsen utan några anmärkningsvärda problem. Det hela kokar ner till det exempel du köper, så se till att inte snåla på saker som korrekt underhåll och service.

  Är Renault Twingo en bra bil?

Varför avbröt Renault Fluence?

Det finns några anledningar till att Renault beslutade att lägga ner Fluence, de viktigaste är dålig försäljning, begränsad marknadsattraktion och en allmän marknadsförskjutning i fokus. Fluence hade låga försäljningssiffror på många marknader, inklusive Europa, där den mötte stark konkurrens från andra mellanstora sedaner.

Renault skiftade fokus till andra modeller, bland annat Megane och SUV:en Kadjar, som har varit mer framgångsrika när det gäller försäljning och attraktionskraft på marknaden. Dessutom föredrar allmänheten crossovers och SUV:ar nu, vilket innebär att Renault inte var intresserad av att ha många sedans i sitt sortiment.

Är Renault Fluence en lyxbil?

Renault Fluence tillhör den prisvärda delen av marknaden, vilket innebär att det inte är en lyxbil på något sätt. Även om högutrustade modeller har vissa funktioner som de flesta förväntar sig i lyxbilar, är de inte förstklassiga eller särskilt sällsynta i praktiskt taget alla bilar idag.

Nivåerna av hantverk, teknik, materialkvalitet och den övergripande finishen är långt ifrån den lyxiga delen av marknaden, vilket innebär att Fluence inte lyckas rucka på en enda fjäder på marknaden för lyxsedaner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts