Vanliga problem med Audi TT

Audi TT problem & fel

Audi TT är en lyxig 2-dörrars coupé för dig som vill njuta av en premium Audi-upplevelse med ett stänk av sportighet och stil. En del anser att TT är en kvinnobil eller en frisörbil, men det är långt ifrån sanningen eftersom TT är en riktigt bra bil överlag. Den kommer med bra motorval inklusive en snabb 5-cylindrig motor, AWD och många lyxiga funktioner överallt.

När det gäller tillförlitlighet är TT mer eller mindre som alla andra Audi där ute. Det innebär att den kostar ganska mycket pengar att underhålla, men om du underhåller den kommer den att hålla länge. Om du misslyckas med ditt regelbundna underhåll kommer bilen att få problem som potentiellt kan förstöra hela ägarupplevelsen.

De vanligaste Audi TT-problemen är förknippade med styrsystemet, elektroniken, motorn, fjädringen och bromsarna. De flesta av dessa är relaterade till bristfälligt underhåll, men vissa av dem kommer sannolikt att inträffa även om du underhåller bilen på ett adekvat sätt.

Detta kommer med territoriet eftersom bilar som denna är packade med massor av funktioner som tyvärr kan förbrukas. Hur som helst betyder detta inte att Audi TT är en dålig bil, tvärtom, TT kan vara en perfekt bil om du är ute efter en 2-dörrars snygg coupé.

Audi TT – Problem med styrsystemet

Enligt olika Audi-specialister har TT ibland problem med styrsystemet, till exempel olika knackande ljud. Detta knackande ljud blir vanligtvis mer överdrivet när man svänger, och ju skarpare man svänger, desto mer påtagligt blir det.

  Är Audi S8 en bra bil?

Om du är en av dem som upplevt detta är du troligen medveten om att dina bussningar är slitna. Ibland måste du också kontrollera dina styrarmar, armbussningar och stabilisatorer eftersom de också kan orsaka dessa problem. Tack och lov är detta en enkel lösning och alla Audi-specialister bör kunna göra det på nolltid.

Audi TT – Elektriska problem

Vi har redan nämnt att Audi TT är fullmatad med massor av lyxiga funktioner överallt. Det betyder att din dagliga körning är bekväm, säker och riktigt underhållande. Dessa funktioner är dock inte gjorda för att hålla för evigt, vilket innebär att TT ofta drabbas av olika mjukvaru- och hårdvaruproblem.

Fönstren kan sluta fungera, infotainmentsystemet kan krångla eller frysa, instrumentklustret kan ge dig felaktig information och telefonanslutningen kan misslyckas helt och hållet. För att åtgärda dessa måste du oftast göra en programuppdatering, återställa eller ibland till och med byta ut en hårdvarukomponent.

Audi TT – Motorproblem

Audi TT finns med några olika motoralternativ och de två mest populära är den 4-cylindriga 2,0-litersmotorn och den 5-cylindriga turbo-motorn i topputbudet. Dessa motorer kan ibland drabbas av felstötningar som vanligtvis är relaterade till tändspolar. VAG är känd för att ha motorer som ofta har problem med motorspolar som behöver bytas ut.

Andra motorrelaterade problem är förknippade med luftmätarna som också behöver bytas ut någon gång. På det hela taget är dessa motorer relativt pålitliga men inte helt fria från fel.

  Audi A3 tillförlitlighet

Audi TT – problem med fjädringen

Audi TT är känd för att ofta ha problem med anti-rollbussningarna, och det enklaste sättet som man kan märka detta på är genom att åka över branta gupp och höra knackande ljud. Det enda sättet att åtgärda detta är att byta ut bussningarna helt och hållet och det borde lösa problemet för en lång tid.

Om du föredrar att köra dynamiskt kommer du sannolikt att stöta på problem med fjädringen eftersom dynamisk körning utövar en hel del stress på fjädringskomponenterna. Detta är fallet med många prestandainriktade bilar eftersom de inte är gjorda för att hålla för evigt.

Audi TT – Problem med bromsarna

Enligt många Audi TT-ägare är bromsarna på TT benägna att gnissla, särskilt när de är kalla. Detta påverkar inte nödvändigtvis bromsprestanda, men det försvårar komforten ganska mycket. Det är inte det roligaste i världen att köra genom stan och höra bromsarna gnissla som galningar.
Det enklaste sättet att åtgärda detta är att byta ut beläggen i tid eftersom dessa vanligtvis förekommer när beläggen närmar sig slutet av sin livslängd.

FAQ-avsnittet

Är Audi TT ett bra köp?

Audi TT är ett bra köp om du är den typ av person som föredrar 2-dörrars kompaktkupéer. Audi TT RS är otroligt rolig att köra eftersom den har en spännande 5-cylindrig turbomotor som får TT RS att kännas som en liten Audi R8. Den är snabb, spännande, snygg och fullmatad med massor av lyxiga funktioner överallt.

  Audi A4 B8 - Allt du behöver veta

Men om du inte är den typen av kille som föredrar den här typen av bilar kommer TT inte att vara ett värt att köpa. Om du är en lång förare kommer du inte heller att älska TT eftersom den är kompakt och har relativt lite utrymme.

Kommer Audi att upphöra med Audi TT?

Audi har officiellt bekräftat att de kommer att upphöra med TT år 2023. Audi säger att TT helt enkelt inte är vad en modern köpare vill ha och att de kommer att ersätta den med något lite mer känslomässigt och större, eventuellt med fyra dörrar.

TT kommer alltid att vara en av Audis mest kända bilar eftersom folk antingen älskar eller hatar den. Ingen kan dock förneka att TT RS inte är en riktigt cool bil och att körupplevelsen inte är spännande.

Är Audi TT en tjejbil?

Det är så många människor som har svårt att säga att bilar som Audi TT, VW Beetle och Fiat 500 är bilar som är gjorda för kvinnor. Det kommer som en liten överraskning eftersom TT RS kan fås med en baby Audi R8-motor som gör uppemot 400 hk och klarar 0-60 mph på mindre än 4 sekunder.

Därmed inte sagt att kvinnor inte gillar sportbilar, men att kalla Audi TT för en tjejbil är något som bara personer som aldrig kört TT brukar säga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts