Skoda Kamiq VS VW T-Cross VS Seat Arona

Skoda Kamiq

Volkswagen Group erbjuder några av de bästa bilarna på marknaden. Därför är det aldrig lätt att välja mellan några av deras enastående kompakta SUV:ar som Skoda Kamiq, VW T-Cross och Seat Arona. Men vilken VW subcompact SUV sticker ut?

VW T-Cross är den mest eleganta av de tre SUV:arna, men är det den bäst presterande subkompakt-SUV:en? Å andra sidan är Skoda Kamiq den rymligaste, men hur mycket kostar den? Och slutligen, Seat Arona är den minsta SUV:en i sortimentet, men ger den mest valuta för pengarna?

Exteriör

Även om dessa tre subkompakta SUV:ar kommer från Volkswagen-koncernen och bygger på samma plattform (Volkswagen Group MQB A0), skiljer de sig mycket åt i hur de ser ut. Den SUV som har den bästa exteriören är VW T-Cross, följt av Skoda Kamiq och slutligen Seat Arona.

VW T-Cross design är mer modern och spektakulär med en galvaniserad kaross, kroppsfärgade stötfångare, reflexer i alla dörrar och en kylargrill med kromtrim och en främre dimstrålkastare med krominfattning. Kamiq är inte långt ifrån med en snygg kromad grillinramning, karossfärgade stötfångare och LED-lampor.

När det gäller storlek är Skoda Kamiq den längsta och bredaste av de tre. Den har en hjulbas på 104,4 tum, en längd på 167,0 tum, en bredd på 70,6 tum och en höjd på 61,1 tum. Den följs av VW T-Cross med ett axelavstånd på 104,3 tum, en längd på 166,1 tum, en bredd på 69,3 tum och en höjd på 62,6 tum.

Seat Arona är den minsta i gruppen med ett axelavstånd på 101,0 tum, en längd på 162,9 tum, en bredd på 70,1 tum och en höjd på 61,1 tum.

  Skoda Kodiaq problem med växellådan

Interiör och lastutrymme

Eftersom Skoda Kamiq är den längsta och bredaste, erbjuder den också det mesta kabinutrymmet. Detta betyder dock inte att de andra två SUV: erna inte är bekväma. Trots det erbjuder Kamiq fortfarande mest komfort eftersom den ger mer benutrymme. Den följs av VW T-Cross, medan Seat Arona är den minst bekväma i uppställningen.

Tyvärr kan många tro att VW T-Cross har en något mer avancerad interiör än Arona och Kamiq på grund av sitt pris, men det är tvärtom. Även om alla dessa subkompakta SUV:ar är billigt tillverkade, har Kamiq den bästa interiören. Den har mer stödjande säten och mjuk plast i vissa områden, vilket inte finns i VW T-Cross.

Liksom Kamiq har Seat Arona också en del mjuk plast som gör att interiören ser spektakulär ut. Trots detta har alla bilar en läderinlindad ratt. VW T-Cross kommer däremot med LED-strålkastare och omfattande säkerhetsassistansfunktioner som är tillval i Arona och Kamiq.

När det gäller lastutrymme erbjuder Skoda Kamiq mest utrymme. Det har totalt 400 liter och kan utökas till 1 395 liter med baksätena fällda. Medan Seat Arona har 400 liter och det kan gå upp till 823 liter med baksätena vikta. Och VW T-Cross har totalt 385 liter, vilket kan ökas till 1 281 liter med baksätena nedfällda.

Prestanda

Som förväntat kommer alla dessa subkompakta SUV: er med samma basmotor, 1,0-liters 95 TSI inline-3 bensinmotor. Men till skillnad från Skoda Kamiq och Seat Arona som bara har två bensinmotorer, kommer Volkswagen T-Cross med fem bensinmotoralternativ.

  Är Volkswagen Polo en bra bil?

Tvärtom erbjuder de också en liknande dieselmotor, som är 1,6-liters TDI inline-4-motor. när det gäller prestanda, bär Kamiq fortfarande dagen eftersom den accelererar något snabbare, och den är lättare att hantera än resten. Men när det gäller vägbuller har VW T-Cross mindre vind- och vägbuller.

Skoda Kamiq är den snabbaste i gruppen med en topphastighet på 134 km/h och den kan accelerera från 0 till 100 km/h på bara 7,9 sekunder. Seat Arona har en topphastighet på 130 km/h och kan accelerera från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder. Och VW T-Cross har en topphastighet på 124 km/h och kan accelerera från 0 till 100 km/h på bara 6,1 sekunder.

Bränsleeffektivitet

Alla dessa kompakta SUV:ar är mycket bränsleeffektiva jämfört med sina större syskon. Med detta sagt är den mest effektiva SUV:en Skoda Kamiq med en effektivitet på mellan 47 och 53 mpg, följt av Seat Arona med 46 till 53 mpg, och VW T-Cross med 44 till 50 mpg.

Säkerhet

Eftersom alla dessa bilar tillhör Volkswagen-koncernen kan du förvänta dig en säker och pålitlig bil. Alla bilar fick ett 5-stjärnigt EURO NCAP-betyg, vilket är fantastiskt. Dessutom kommer de också med en 3-årsgaranti, vilket är förväntat.

Pris

Trots att Skoda Kamiq har de bästa funktionerna och det största utrymmet är den inte den dyraste bilen. Den dyraste bilen är VW T-Cross med ett baspris på $ 30,173, följt av Skoda Kamiq med $ 29,286, och Seat Arona är den billigaste med ett baspris på $ 27,891.

Skoda Kamiq svagheter och problem.

  Helt autonoma elbilar som låter passagerarna sova horisontellt

FAQ

Vilken är den mest pålitliga bilen – VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona?

Bilens tillförlitlighet beror på hur ägaren tar hand om den. Men om alla bilar är väl underhållna kommer Skoda Kamiq att vara den mest pålitliga eftersom den registrerar minst problem. Dessutom är dess reservdelar något billigare än konkurrenternas.

Vilken är den snabbaste bilen – VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona?

Det beror på vilken hastighet du letar efter. Om det är toppfarten, då är Skoda Kamiq den snabbaste av de tre med en toppfart på upp till 134 mph. Om du däremot tittar på accelerationen från 0 till 100 km/h toppar VW T-Cross de andra med 6,1 sekunder.

Vilken bil kom före de andra – Skoda Kamiq, VW T-Cross eller Seat Arona?

Dessa tre bilar må vara baserade på samma plattform och dela många egenskaper, men de tillverkades inte samtidigt. Seat Arona är den äldsta av de tre eftersom den introducerades 2017, följt av VW T-Cross 2018 och Skoda Kamiq 2019.

Sammanfattning

Oavsett om du väljer VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona kommer du att få en pålitlig och praktisk bil. Trots detta är Skoda Kamiq den bästa bilen totalt sett, medan Seat Arona är bäst för stadskörning. VW T-Cross är bäst lämpad för dem som önskar utmärkta prestanda och en tekniskt avancerad subkompakt SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts