Skoda Kamiq VS Skoda Karoq VS Kodiaq

Skoda Kamiq

Att välja en SUV är aldrig lätt eftersom det finns olika modeller och storlekar att välja mellan. Trots det har Skoda sett till att det finns olika SUV-storlekar för att ge sina kunder olika alternativ. Skoda Kamiq är den minsta, följt av Karoq, och Kodiaq är den största. Men vilken är den bästa SUV:en från Skoda?

Det finns ingen bästa Skoda SUV eftersom olika människor har olika behov och smak. Skoda Kamiq är den minsta, men den erbjuder det bästa värdet för pengarna. Skoda Karoq är större än Kamiq men mindre än Kodiaq. Den är också praktisk och passar utmärkt för stadskörning. Skoda Kodiaq är den största SUV:en med en kraftfull motor. Men hur skiljer sig Skoda SUV:ar åt?

Funktioner i Skoda SUV: er

Utvändig design

Skoda tillverkar sina bilar med uppmärksamhet på detaljer. Därför ser alla deras SUV:ar spektakulära och eleganta ut. Som förväntat är Skoda Kodiaq den högsta och längsta av de tre modellerna. Den följs av Karoq och slutligen Kamiq.

Den exteriöra designen är likartad över hela linjen. Dessa bilar har liknande galler och strålkastare. De har ett veck som löper längs sidan, mellan fram- och bakljusen. Baksidan ser dock något annorlunda ut.

Skoda Kamiq kommer med en hjulbas på 104,4 tum, en längd på 167,0 tum, en bredd på 70,6 tum och en höjd på 61,1 tum. Karoq har en hjulbas på 103,9 tum, en längd på 172,5 tum, en bredd på 72,5 tum och en höjd på 63,1 tum. Kodiaq har en hjulbas på 109,9 tum, en längd på 184,9 tum, en bredd på 74,1 tum och en höjd på 66,0 tum.

  Är Skoda Octavia en bra bil?

Inredning och lastutrymme

Som förväntat har Kamiq, Karoq och Kodiaq en liknande interiör. Nästan alla viktiga reglage är gemensamma, liksom materialen. De viktigaste beröringspunkterna är täckta av avancerade, soft-touch-material, men längre ner blir plasten billig och repig. Till exempel kommer alla med en multifunktionsratt i läder.

Kodiaq är den största SUV:en, har ett sjusitsigt alternativ och är mycket större och rymligare än de övriga. Den har också det största lastutrymmet med sin femsits som rymmer upp till 2 065 liter. Å andra sidan är Karoq och Kamiq båda femsitsiga, men Karoq är något rymligare och bekvämare än Kamiq.

Skoda Karoq har ett bagageutrymme på upp till 588 liter, men detta kan utökas till 1 810 liter med baksätena vikta. Medan Kamiq har ett totalt bagageutrymme på 400 liter, som kan utökas till 1 395 liter med baksätena nedfällda.

Prestanda

Kodiaq levereras med två bensinmotorer och en dieselmotor. Basmotorn är en 1,5-liters bensinmotor som levererar upp till 150 hk, följt av en 2,0-liters bensinmotor med upp till 242 hk. TDI-motorn på 2,0 liter levererar upp till 237 hk.

Karoq kommer å andra sidan med sex bensinmotoralternativ: 1,0-liters, 1,2-liters, 1,4-liters, 1,5-liters, 1,6-liters och 2,0-liters motorer; och två dieselalternativ: 1,6-liters och 2,0-liters TDI-motorer. Bensinmotorn på 2,0 liter är den mest kraftfulla med 187 hk och ett vridmoment på 295 lb-ft.

Kamiq har två bensinmotorer och en dieselmotor. Basmotorn är en 1,0-liters bensinmotor med upp till 94 hk och ett vridmoment på 129 lbft. Den mest kraftfulla motorn är 1,5-liters bensinmotorn med 148 hk och 184 lb-ft vridmoment. Dieselmotorn på 1,6 liter ger upp till 113 hk och ett vridmoment på 184 lb-ft.

  Är Skoda Enyaq en bra bil?

Bränsleeffektivitet

Skoda Kamiq är den mest bränsleeffektiva SUV:en i Skodas sortiment. Den har en bränsleeffektivitet som varierar mellan 47 mpg och 53 mpg. Den följs tätt av Karoq med ett effektivitetsbetyg som faller mellan 35 mpg och 49 mpg. Den minst effektiva Skoda SUV är Kodiaq med ett effektivitetsbetyg som sträcker sig mellan 33 mpg och 53 mpg.

Säkerhet

Alla Skoda SUV:ar fick fem stjärnor när de krocktestades av EURO NCAP, och deras poäng är nästan lika. Så de är säkra bilar. Dessutom kan man lita på dem eftersom de alla är tillverkade på Volkswagen Groups plattformar. Dessutom kommer de med en treårig 60 000-milsgaranti, vilket är bra.

Pris

Naturligtvis är den billigaste Skoda SUV Skoda Kamiq med ett baspris på $ 27 597. Medan baspriset för Skoda Karoq är $ 35,315, och det för Kodiaq är $ 41,678. Observera att priserna kan variera beroende på plats, modellår och trimalternativ.

Köp begagnad Skoda Kamiq

FAQ

Är Skoda pålitlig?

Ja, Skoda tillverkar några av de mest pålitliga bilarna på marknaden. De flesta av deras bilar registrerar färre problem och de är ganska prisvärda att underhålla jämfört med andra avancerade SUV:ar. Detta betyder dock inte att de inte har problem.

Vilka är de vanligaste problemen med Skoda SUV?

Innan du investerar i någon Skoda SUV är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att stöta på. Några av de vanligaste problemen med Skoda-modeller är problem med växellådan, turboladdaren, läckage inuti bilen, strålkastare, timingkedja, överdriven oljeanvändning och blockerade DPF.

  Är Skoda Yeti en bra bil?

Skoda Kodiaq problem.

Hur länge håller Skoda SUV:ar?

Som de flesta Skoda-modeller kommer Skoda SUV:ar sannolikt att hålla mellan 150 000 och 200 000 mil. Men med rätt skötsel och underhåll kan dessa SUV:ar gå mer än 200 000 mil. Notera att Skoda Karoq är den mest pålitliga av de tre Skoda SUV:arna.

Erbjuder Skoda en elektrisk SUV?

Ja, Skoda erbjuder endast en elektrisk SUV nu, vilket är Skoda Enyaq iV. Denna bil är vackert designad och rolig att köra. Den har också ett kraftfullt batteri med en räckvidd på mellan 312 och 329 miles.

Slutsats

Oavsett om du väljer Skoda Kamiq, Karoq eller Kodiaq får du en pålitlig och välpresterande bil. De är också praktiska och bekväma. Det är dock viktigt att välja en SUV som bäst passar dina behov. Skoda Kamiq är den minsta och ger bäst valuta för pengarna. Å andra sidan är Karoq bäst lämpad för personer som inte önskar en mycket kompakt eller stor SUV. Slutligen är Kodiaq bäst för familjer, och den har bäst prestanda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts