Är Skoda Kodiaq en bra bil?

Skoda Kodiaq

Skoda erbjuder fyra SUV:er och Kodiaq är den största av dem alla. Skoda Kodiaq är en perfekt familjebil eftersom den är rymlig, bekväm, praktisk och ger bra värde. Men är Skoda Kodiaq en bra bil?

Skoda Kodiaq är en bra bil för personer som söker en rymlig, effektiv, säker, pålitlig, hållbar och prisvärd lyxig SUV. Men om du önskar en kraftfullare, lyxigare och mer avancerad mellanstor SUV kan du behöva titta bort.

Skoda Kodiaqs historia

Skoda Kodiaq är en mellanstor crossover-SUV som tillverkas av Skoda Auto. Denna bil har varit i produktion från 2016 till idag. Dessutom har den tre rader med sittplatser och har en frontmotor med framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Den har också ett val av tre transmissionssystem, inklusive en 6-växlad manuell växellåda, en 6-växlad DSG-växellåda och en 7-växlad DSG-växellåda.

Dessutom är den här bilen baserad på Volkswagen Groups MQB-plattform, vilket innebär att den är nära kopplad till Seat Tarraco och Volkswagen Tiguan Allspace. Dessutom är Skoda Kodiaq en av de mest avancerade bilarna i Skodas sortiment. Några av de unika funktioner som den har är Area View, Predictive Pedestrian Protection, Tow Assist och Manoeuvre Assist.

Funktioner hos Skoda Kodiaq

Utseende

Skoda Kodiaq är en elegant och modern mellanstor SUV. Även om den ser bra ut är det inte den snyggaste bilen i klassen. Men det betyder inte att bilen är intetsägande. Den här SUV:n ser bra ut och har en bekväm och exklusiv interiör.

Några av de anmärkningsvärda funktioner som du får i Skoda Kodiaq är läderstolar, läderratt, elektriskt justerbara säten fram och ventilerade säten. Exteriören stoltserar med 20-tums hjul, en upprätt frontgrill, restylade främre och bakre stötfångare och en ny glänsande svart bakspoiler.

  Är Skoda Citigo en bra bil?

Den har också en hjulbas på 109,9 tum, en längd på 184,9 tum, en bredd på 74,1 tum och en höjd på 66,0 tum.

Prestanda

När det gäller prestanda har användarna olika motorer att välja mellan. Skoda erbjuder diesel- och bensinalternativ. Den mest kraftfulla bensinmotorn i Skoda Kodiaq är den 2,0-liters Eco TSI inline-4-motorn. Denna enhet levererar upp till 242 hk och 273 lb-ft vridmoment.

Å andra sidan är den mest kraftfulla dieselmotorn den 2,0-liters TDI SCR 4motion inline-4-motorn. Denna enhet ger upp till 237 hk och 369 lb-ft vridmoment. Dieselmotorn råkar också vara den snabbaste och mest kraftfulla. Den kan accelerera från 0 till 62 mph på 6,9 sekunder och har en topphastighet på 137 mph.

Dess konkurrenter som Volkswagen Tiguan Allspace och Seat Tarraco är dock kraftfullare och snabbare.

Komfort och lastutrymme

Om du letar efter en familjebil är Skoda Kodiaq ett perfekt val. Den här bilen har sju säten, vilket innebär att den kan ta med sig minst sju personer. Dessutom har den en rymlig interiör, vilket innebär att även personer på sex fot kommer att känna sig bekväma.

Dessutom har Skoda Kodiaq ett stort lastutrymme eftersom den har totalt 29,5 kubikmeter lastutrymme. Dessutom kan detta ökas till 73 kubikfot utrymme när baksätena är nedfällda.

Säkerhet

Det här är en ganska säker bil eftersom den har många förstklassiga säkerhetsfunktioner. Dessutom har den också fått ett 5-stjärnigt säkerhetsbetyg från EURO NCAP. Några av de bästa säkerhetsfunktionerna som den har är nio krockkuddar, säkerhetsbältesvarning, varning för överhastighet, förankringspunkter för barnset, hastighetsberoende dörrlås, lane keep assist och elektronisk stabilitetskontroll.

  Vanliga problem med Skoda Yeti

Bränsleeffektivitet

Liksom de flesta av sina syskon är Skoda Kodiaq en ganska effektiv bil. Den har en bränsleeffektivitet på mellan 30,1 mpg och 52,6 mpg. Så om du letar efter en pålitlig, effektiv och säker bil för din familj är Skoda Kodiaq den perfekta bilen att ha.

Pris

Skoda Kodiaq är en av de mest prisvärda familjebilarna i sin klass. Den har ett utgångspris på 38 500 dollar och kan gå upp till 55 200 dollar. Det är betydligt billigare än Seat Tarraco med ett prisintervall på 39 500 till 56 000 dollar och Volkswagen Tiguan Allspace med ett prisintervall på mellan 42 000 och 56 700 dollar.

FAQ

Är Skoda Kodiaq värd att köpa?

Ja, Skoda Kodiaq är värd att köpa om du vill ha en pålitlig, effektiv, bekväm och rymlig mellanstor SUV. Den är också praktisk, rolig att köra och säker. Däremot är den inte lämplig för dem som letar efter en lyxig, mycket avancerad och snabbare SUV.

Vilka är de vanligaste problemen med Skoda Kodiaq?

Om du planerar att investera i Skoda Kodiaq är det viktigt att känna till några av de vanligaste problemen som du kommer att möta på vägen. Vanliga problem med Skoda Kodiaq är bland annat oljeläckage, felaktigt airbaghus, stel fjädring, elektriska problem, felaktig dragögon, igensatt DPF, felaktig DSG-växellåda och problem med turboladdare.

Hur snabb är Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq hör inte till de snabbaste bilarna i sin klass. De flesta av dess rivaler levererar mer kraft och är ännu snabbare. Oavsett detta är Skoda Kodiaqs 2,0-liters bi-turbo dieselmotor med maximalt 237 hk och 369 lb-ft vridmoment den snabbaste motorn. Den här modellen har en topphastighet på 137 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på 6,9 sekunder.

  Är Skoda Roomster en bra bil?

Håller Skoda Kodiaq sitt värde?

Ja, Skoda Kodiaq är bland de få SUV:er som håller sitt värde bra. Det uppskattas att Skoda Kodiaq kommer att säljas för cirka 61 procent av sitt ursprungliga värde efter tre års ägande. Detta är utmärkt och gör den till en bra investering. Dess närmaste rivaler som Volkswagen Tiguan Allspace och Seat Tarraco håller inte sitt värde bra.

Vilka bilar är likadana som Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq må vara en fin bil med fascinerande funktioner, men den möter fortfarande hård konkurrens från flera märken. Några av dess främsta rivaler är ändå Volkswagen Tiguan Allspace, Seat Tarraco, Audi Q3, Hyundai Tucson, Jetta VS7 och Toyota Fortuner.

Sammanfattning

Skoda Kodiaq är en underbar bil för personer som söker en pålitlig, ekonomisk, rymlig och säker bil för en familj. Denna bil är också prisvärd men kommer med några problem som intresserade köpare bör känna till. Med det sagt kan personer som letar efter en mycket avancerad, kraftfull och lyxig SUV kanske inte tycka att den här bilen är fascinerande.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts