Nissan Cube Tillförlitlighet

Nissan är en av de mest pålitliga japanska biltillverkarna och de är också kända för sin tillförlitlighet. Cube är en subkompakt 5-dörrars hatchback som lades ned 2019 men som var en pålitlig bil. Bilen har många funktioner med bra säkerhetsåtgärder.

Översikt

Nissan Cube var i produktion sedan 1998 fram till 2019, men den lades ner från den nordamerikanska marknaden sedan 2014 på grund av sin dåliga försäljning. Bilen fick tre generationer under hela sin produktion, och tredje generationen Cube har olika utbud av bensinmotorer som sträcker sig från 1,5 L till den största 1,8 L-motorn.

Tillförlitlighet

Bilens tillförlitlighet och hållbarhet är de viktigaste faktorerna innan man köper en bil. Liksom många andra japanska märken är Nissan också ett av de mest tillförlitliga märkena. Det kommer på plats 9 av 32 bilmärken över hela världen, vilket är ganska betydande. Cube är fortfarande en pålitlig bil att äga och den fick 4 av 5 stjärnor av J.D Power 2013.

Säkerhet

Säkerheten är ännu en faktor för att bedöma en bils tillförlitlighet. Nissan har tillverkat ganska säkra bilar med ett tillräckligt antal säkerhetsfunktioner. Cube har krocktestats av IIHS och NHTSA och fått bra resultat med många användbara säkerhetsfunktioner.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. Avskrivningsgraden för Nissan Cube spelar dock ingen större roll eftersom det är en gammal bil.

  Mercedes AMG GLS Class Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Cube är cirka 500 dollar.

FAQ

Är Nissan Cube en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Cube är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Nissan Cube?

Nissan Cube är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small Station Wagon

Vad är hästkrafterna i en Nissan Cube och har den en turbo?

Nissan Cube har 122 hästkrafter och ett vridmoment på 127 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 1,8 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Cube har 16 X 6 tums aluminiumhjul fram och 16 X 6 tums aluminiumhjul bak.

Har Nissan Cube problem med växellådan?

Nissan Cube-ägare klagar ofta på transmissionsproblem. Många ägare har rapporterat att deras växellådor sladdade i över ett år innan de slutligen gick sönder. Vissa förare klagade över dålig acceleration och effektförlust när de körde sin Cube.

Vad är den förväntade livslängden för en Nissan Cube?

Hur du behandlar din Nissan Cube kan göra stor skillnad för hur den presterar. Din Cube kan nå 200 000 mil om den får rätt underhåll. Är du inte expert på vilka tjänster din bil behöver och när de ska utföras? Det är okej.

  Mercedes Benz A-klass Tillförlitlighet

Vad är det för fel på Nissan Cube?

Cube har ett problem med att däcktrycket sjunker mycket snabbt. Detta orsakades av ett sensorfel i däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) som ledde till att sensorn korroderade. Däck med lågt tryck kan orsaka farlig körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts