Nissan Altima Tillförlitlighet

Nissan är en av de mest pålitliga japanska biltillverkarna och de är också kända för sin tillförlitlighet. Altima är en mellanstor sedanformad bil med fyra dörrar. Den har en mycket tillförlitlig motor med en bra byggkvalitet på karossen.

Översikt

Altima har funnits på marknaden sedan 1992 och är för närvarande i sin sjätte generation. Den sjätte generationen Altima har erbjudits i fem utrustningsnivåer: S, SR, SR Midnight, SR VC-Turbo, SV, SL och Platinum. Basvarianten levereras med en 2,5 L I4-motor och den har många andra funktioner.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet och hållbarhet är de viktigaste faktorerna innan man köper en bil. Liksom många andra japanska märken är Nissan också ett av de mest tillförlitliga märkena. Det kommer på 9:e plats av 32 bilmärken i hela världen vilket är ganska betydelsefullt. Altima är ett mycket pålitligt fordon med ett J.D Power-betyg på 85 av 100.

Säkerhet

Säkerheten är ännu en faktor för att bedöma en bils tillförlitlighet. Nissan har tillverkat ganska säkra bilar med ett tillräckligt antal säkerhetsfunktioner. Altima har krocktestats av IIHS och NHTSA, och båda belönade bilen med perfekta säkerhetspoäng.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. Avskrivningsgraden för Altima är dock cirka 55 % efter 5 år.

  Nissan Juke Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Altima är cirka 500 dollar.

FAQ

Är Nissan Altima en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Altima är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Nissan Altima?

Nissan Altima är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Medelstora bilar

Vad är hästkrafterna i en Nissan Altima och har den en turbo?

Nissan Altima har 188 hästkrafter och ett vridmoment på 180 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Nissan Altima?

15,4 kubikfot ( 0,436 m3 )

Hur stor markfrigång har Nissan Altima?

5,1 tum ( 12,95 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Altima har 17 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Är Nissan Altima bilar med lång livslängd?

Nissan Altimas kan underhållas väl i så många som 300 000 till 200 000 mil. Bilen kan leverera tillförlitliga prestanda i upp till 13 år. Denna höga körsträcka kräver att du är noggrann med ditt underhåll.

Vilka är problemen med Nissan Altima?

  • Återkallelse av Nissan vevaxel- och kamaxelsensor.
  • Kontrollera motorljuset på grund av fel på katalysatorkonverteraren närmast cylinderhuvudet.
  • Problem med Nissan-bränslepumpen.
  • Motorn vevar men startar inte eller går dåligt.
  • Fel på den yttre tätningen till motoroljekylaren kan leda till läckage.
  • Motorn startar inte, men vänder sig.
  Nissan Cube Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts