Mitsubishi Eclipse Tillförlitlighet

Mitsubishi Motors är ett välkänt japanskt bilföretag som har funnits i många år och som är känt för sitt billiga pris. Eclipse har lagts ned sedan 2011. Den har två karossvarianter av en 3-dörrars liftback eller en 2-dörrars cabriolet.

Översikt

Eclipse har funnits i många år och är en billig ersättare för många bilar. Bilen finns fortfarande kvar på marknaden för gamla bilar och är ett bra köp. Bilen finns med två motortyper av 2,4 L 4G69 I4 och en 3,8 L 6G75 V6-motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitligheten hos en bil är en av de viktigaste faktorerna innan man köper en bil. Mitsubishi har varit känd för sina billiga priser, men kvaliteten på delarna har aldrig varit den bästa. Bilarna hade problem med att deras billiga motorer brände olja och blev odugliga redan före 100 000 mil. Eclipse är fortfarande ett pålitligt alternativ för sitt pris och den har dessutom en låg underhållskostnad.

Säkerhet

Säkerhetsåtgärderna i en bil är den viktigaste faktorn för att bedöma en bils tillförlitlighet. Mitsubishi bilar testar ofta sin säkerhet genom krocktester som anordnas av IIHS och NHTSA. Eclipse har krocktestats av IIHS och den har fått ett bra betyg av dem. Den har också många säkerhetsalternativ som krockkuddar, fyrhjuliga skivbromsar, nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för att bedöma en bils tillförlitlighet. Mitsubishi, som är ett japanskt märke, håller sitt värde mycket bra och den har en genomsnittlig värdeminskning på 40 % efter fem år, vilket är mycket bra när det gäller bilar. Eclipse är en gammal bil, så dess värdeminskning beror främst på dess skick.

  Mitsubishi Eclipse Cross Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnader för underhåll och reparationer är den största brytaren när man köper en bil. Mitsubishi-bilar, som är ett japanskt märke, kostar dock mindre jämfört med många andra bilar. Den genomsnittliga underhållskostnaden för Mitsubishibilar är cirka 300 dollar. Eclipse kostar cirka 500 dollar per år för allt underhåll, men det beror främst på bilens körsträcka.

FAQ

Är Mitsubishi Eclipse en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mitsubishi Eclipse är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mitsubishi Eclipse?

Mitsubishi Eclipse är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Sub-Compact

Vad är hästkrafterna i en Mitsubishi Eclipse och har den en turbo?

Mitsubishi Eclipse har 162 hästkrafter och ett vridmoment på 162 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2.4L/ Bränslesystemet är: MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mitsubishi Eclipse?

15,7 kubikfot ( 0,445 m3 )

Hur stor markfrigång har Mitsubishi Eclipse?

5,7 tum ( 14,48 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mitsubishi Eclipse har 18 x 8,0 tums aluminiumhjul fram och 18 x 8,0 tums aluminiumhjul bak.

Håller Mitsubishi Eclipse länge?

En Mitsubishi Eclipse håller i genomsnitt mellan 170 000 och 190 000 mil. Det krävs oplanerade reparationer för Eclipse ungefär 0,16 gånger per kalenderår. Risken att Eclipse får allvarliga problem är 13 %. En genomsnittlig Eclipse-ägare spenderar 510 dollar per år på reparationer.

Varför misslyckas Mitsubishi?

Mitsubishi var inblandad i en skandal med tillverkningsfel. Det handlade bland annat om sviktande bromsar, bränsleläckage och felkopplingar. Företaget erkände inte problemet och det ledde så småningom till att över 160 000 fordon återkallades. Katsuhiko Kawasoe, företagets ordförande, arresterades och avsattes från sitt ämbete.

  Mercedes Benz SL Class Tillförlitlighet

Vad är Mitsubishis vanligaste problem?

De flesta klagomål på denna bil gäller motorn. I de flesta fall måste motorn byggas om. Vanliga klagomål handlar bland annat om att reservdelar från Mitsubishi är dyra och sällsynta.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts