Mercedes Benz SL Class Tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. SL-klassen omfattar grand touring-sportbilar och roadsters som alla är tvåsitsiga bilar. SL-klassen har nyligen tagits bort från Mercedes-Benz sortiment och säljs nu uteslutande under Mercedes-AMG-märket.

Översikt

SL-klassen har varit ganska gammal och den introducerades första gången 1954. Den sista generationen av SL-klass under Benz-märket var den sjätte generationen med namnet R231 och de modeller som såldes var SL450 och SL550.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom den hjälper individer att bestämma sig för om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. SL-klassen har varit hygglig i sin tillförlitlighetsbedömning och J.D Power gav ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett betydande antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. SL-klassen har inte krocktestats på grund av sin exklusivitet. Den har dock många säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning framåt, automatiska nödbromsar, Mercedes Pre-Safe osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen devalveras med cirka 45 % efter 5 år och SL-klassen devalveras med cirka 62 % efter 5 år.

  Ford Mustang Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. SL-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 000 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz SL-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz SL-klass är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz SL-klass?

Mercedes-Benz SL-klass är en bil med 2 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Två sittplatser

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz SL-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz SL-klass har 362 hästkrafter och ett vridmoment på 369 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz SL-klass?

8,5 kubikfot ( 0,241 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz SL-klass?

3,7 tum ( 9,4 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz SL-klass har 19 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 19 X 9,5 tums aluminiumhjul bak.

Är en Mercedes SL en bra investering?

Även om priserna har stigit under många år finns det fortfarande gott om tillväxtpotential i framtiden. För dem som letar efter en klassisk sportbil från 90-talet är R129 en bra investering.

Hur tillförlitlig är en SL500?

Consumer Reports utsåg den nya SL500-modellen från 2003 till den minst tillförlitliga bilen som såldes 2003. Men, se och häpna, den kom också ut som den bil med flest kunder som skulle köpa en igen.

  Mercedes AMG GLA Class tillförlitlighet

Vilken Mercedes SL är bäst?

  • 1997-2001 Mercedes-Benz SL 73 AMG®
  • 2012-2019 Mercedes-Benz SL 65 AMG®
  • 2008-2011 Mercedes-Benz SL 65 AMG® Black Series.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts