Mercedes-Benz GLE Class Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har i över hundra år varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden. GLE-klassen omfattar mellanstora lyxiga SUV:er som motsvarar E-klassen. GLE-klassen betecknas som större än GLC-klassen och mindre än GLS-klassen.

Översikt

GLE-klassen har tillverkats sedan 1997 och serien är för närvarande inne på sin fjärde generation. SUV:erna kommer med olika drivlinor och många funktioner som t.ex. ett AWD-system som standard. Det finns även en hybridmodell närvarande i serien.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. Bilarna i GLE-klassen har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 78 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. GLE-klassen har krocktestats av IIHS och NHTSA, och båda har gett serien perfekta betyg.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. GLE-klassen förlorar cirka 60 % av sitt ursprungliga värde.

  Har alla Mercedes soltak?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. GLE-klassens bilar har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz GLE-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz GLE-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz GLE-klass?

Mercedes-Benz GLE-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz GLE-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz GLE-klass har 255 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz GLE-klass?

67,8 kubikfot ( 1,92 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz GLE-klass?

7,1 tum ( 18,03 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz GLE-klass har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Mercedes GLE?

Enligt vår senaste tillförlitlighetsundersökning placerar sig GLE på tredje plats i lyxiga SUV-klassen. Endast 18 % av GLE:erna hade problem, där endast motorn och styrningen påverkades. Även om majoriteten av dessa bilar fortfarande kunde köras, kunde två tredjedelar inte repareras och alla krävde minst en vecka.

Hur länge håller en Mercedes GLE?

Mercedes Benz GLE, en pålitlig mellanstor SUV, kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil om den underhålls ordentligt och körs försiktigt. Detta motsvarar 13-17 års drift om du kör 15 000 mil per år.

  Vanliga problem med Mercedes A-klass?

Är Mercedes GLE värd att köpa?

Lyxbilen Mercedes GLE Class 2022 är en enkel rekommendation. Den levererar exceptionell kraft och prestanda. Den är bland de mest bekväma och lyxiga fordonen i sin klass. Det här fordonet kommer garanterat att behaga, oavsett trimnivå.

Är 9G-Tronic bra?

Mercedes-Benz automatiserade växellåda 9G-TRONIC är ett av Mercedes-Benz mest slående erbjudanden. Förare kommer att njuta av en mjukare och effektivare körupplevelse med 9GTRONIC automatlåda. Mercedes-Benz har en ny innovation som kommer att förbättra prestanda, komfort och effektivitet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts