Jeep Cherokee Tillförlitlighet

Jeep är ett äkta SUV-märke som startade 1941 och som finns tillgängligt i mer än 140 länder med ett komplett sortiment av SUV:er för livets oöverträffade utflykter. Jeep Cherokee är en serie SUV:er som tillverkas och marknadsförs av Jeep sedan mer än fem år tillbaka. Cherokee presenterades ursprungligen som en variant av Jeep Wagoneer och har utvecklats från en vanlig SUV till en av de första minimerade SUV:erna och i sin nuvarande ålder som en hybrid-SUV.

Översikt

Det var det första Jeep-fordonet som använde sig av kuggstångsstyrning. Det var också den första Jeep som använde de två då nya Powertech-motorerna; den 2,4 L raka 4-motorn med 150 drev (110 kW), som stoppades 2006, och den 3,7 L V6-motorn med 210 styrka (160 kW). Cherokee kan gå från 0-100 km/h på 3,5 sekunder, en fantastisk uppvisning.

Tillförlitlighet

Under modellåret 2019 rapporterade Consumer Reports många dåliga saker om Cherokee. Totalt sett hade 2019 års Cherokee ett tillförlitlighetsbetyg på bara 2 av 5. Det faktiska procentuella betyget som Consumer Reports gav 2019 års Cherokee var ännu lägre. 2019 års Cherokee fick ett tillförlitlighetsbetyg på endast 14 procent.

Säkerhet

2021 Cherokee skaffade sig ett femstjärnigt krocktestbetyg från National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), men det sista formuläret som Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) bedömde utsågs inte till Top Safety Pick.

Återförsäljningsvärde

En Jeep Cherokee kommer att devalvera 56 % efter 5 år och har ett långsiktigt återförsäljningsvärde på 15 722 dollar. Skissen nedan visar den normala devalveringen under de följande 10 åren. Dessa resultat gäller för fordon i bra skick med i genomsnitt 12 000 mil per år.

  Jeep Wrangler Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Till att börja med bedömde RepairPal den normala årliga reparations- och supportkostnaden för 2019 års Cherokee, och den låg under den normala kostnaden för olika fordon. RepairPal säger att den normala ägaren till 2019 Cherokee bör betala cirka 521 dollar varje år för reparationer och support, och det är under den normala utgiften på 652 dollar.

FAQ

Är Jeep Cherokee en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Jeep Cherokee är en fyrhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Jeep Cherokee?

Jeep Cherokee är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Jeep Cherokee och har den en turbo?

Jeep Cherokee har 271 hästkrafter och ett vridmoment på 239 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,2 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Vilken typ av hjul har den?

Jeep Cherokee har 19 X 7,5-tums aluminiumhjul fram och 19 X 7,5-tums aluminiumhjul bak.

Är begagnade Jeep Cherokees pålitliga?

Du kan hitta begagnade Cherokees med hyfsad tillförlitlighet. Jeep Cherokee 2018 är den bäst betygsatta begagnade Jeep Cherokee. 2018 års Cherokee är den sista modellen före 2019 års design. Det gör den till en bra affär på begagnatmarknaden, även om tillförlitlighetsbetygen sällan är över 50 %.

Vad är vanliga problem med Jeep Cherokee?

Största problemen med Jeep Cherokee

  • Läckage av motorolja från ventiltäckare, oljepanna och packningar för styrspaketen.
  • Gaspedalpositionssensorn kan gå sönder.
  • Problem med motorns prestanda kan orsakas av felaktiga tändkablar.
  • Avgasgrenrör kan spricka där rören är svetsade.
  • Tätningar för främre och bakre differentialen och läckage i överföringshuset.
  Hyundai Venue Tillförlitlighet

Vilket år är den mest tillförlitliga Jeep Cherokee?

Jeep Cherokees bästa år är 2009, 2010, 2015, 2016, 2018 och 2019. Dessa årgångar erbjuder funktioner som förbättrar säkerheten och prestandan. De här fordonen klarar av att hantera alla typer av terräng och utmärker sig i offroad. Dessa sex modeller är starka och hållbara.

Vilken Jeep-modell är mest tillförlitlig?

Konsumentundersökningar visar att Jeep Grand Cherokee 2021 är den mest tillförlitliga Jeep SUV:n. Jeep Grand Cherokee Jeeps tillförlitlighetsbetyg är 80/100. Det innebär att den kräver färre reparationer och håller länge. Jeep Wrangler är ett pålitligt alternativ, särskilt om du letar efter ett fordon som passar dina behov.

Är Jeep Cherokee bättre än Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee har mer kraft och kapacitet än Cherokee, så den är ett utmärkt val för äventyr utomhus. Jeep Cherokee är fortfarande flexibel och mer manövrerbar än Grand Cherokee, vilket gör den idealisk för stadskörning.

Är Jeepar verkligen så opålitliga?

ReliabilityIndex rankade Jeep på 29:e plats bland 40 tillverkare i sin senaste granskning av tillförlitligheten. Den fick ett tillförlitlighetsbetyg på 173. Även om detta inte är branschgenomsnittet ligger det nära Jaguars, Mercedes-Benz och BMW:s tillförlitlighetsbetyg, är det ändå inte bra.

Har Jeeps tillförlitlighet förbättrats?

Jeep steg faktiskt flera platser på Consumer Reports lista för modellåret 2021 på grund av förbättrad tillförlitlighet i nyare modeller. RepairPal rankar Jeep på 15:e plats bland 32 bilmärken med ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0. Detta betyg är ett genomsnitt av 345 olika modeller.

  Alfa Romeo 4C Tillförlitlighet

Är Jeep Cherokee bra för terrängkörning?

Jeep Cherokee är väl lämpad för uppgiften, både i moderna och tidigare generationer. Även om den kanske inte ger samma spänning som att klättra på klippor i en Wrangler utan tak, har denna pålitliga och välkonstruerade Jeep Cherokee fortfarande den robusta offroadförmåga som Jeep har förtjänat sitt rykte för.

Har Jeep Cherokee adaptiv farthållare?

Tillgänglig adaptiv farthållare med Stop and Go 7 justerar hastigheten för att hålla ett förinställt avstånd bakom trafiken och stannar om den upptäcker en kollision.

Har Jeep Cherokee en pekskärm?

Tillgängliga Uconnect(r), 4C NAV har en 8,4-tums pekskärm, stöd för Apple CarPlay (r) 1 och integrering av Android Auto(TM) 2. Navigations- och dra-och-släpp-funktioner finns också tillgängliga för att du ska ha kontroll över de saker som är viktiga.

Är Uconnect 8.4 ett Android-system?

Uconnect 8.4: Android Auto, Apple CarPlay och Android Auto. Uconnect 8.4: Android Auto och Apple CarPlay Smartphone Integration är de senaste tilläggen till vårt modellprogram.

Vilken motor har Jeep Cherokees?

Motoralternativ: En turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor och en 3,2-liters V-6-motor finns tillgängliga som komplement till standardmotorn 2,4-liters fyrcylindrig motor. Den här motorn ger 270 hästkrafter och 295 pundfot vridmoment, 56 pundfot mindre än V-6:an. Den placerar sig i den övre änden av drivlinspyramiden.

Vilken motor är bäst för Jeep Cherokee?

Den turboladdade fyrcylindern är det bästa alternativet. Basmotorn i Jeep Cherokee är svag och V6:an ger bara tillräckliga prestanda. Även om den turboladdade fyrcylindern ger mest acceleration lider alla motorer av en oreflekterad automatlåda som växlar ojämnt och känns oreflekterad.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts