Hur många år håller en Tesla?

Hur många år håller en Tesla?

Det är inte billigt att köpa en lyxbil och därför är det viktigt att veta hur länge bilen kommer att hålla, samt hur mycket underhåll och reparationer den kostar. Så hur länge håller en Tesla?
Enligt Teslas vd Elon Musk kan enTesla hålla i över en miljon år. Detta är naturligtvis inte sant eftersom ingen bil kan hålla så länge. Livslängden för Tesla-fordon ligger dock långt över de flesta elbilar och till och med ICE-fordon.
Även om det är nästan omöjligt för en Tesla att hålla i över en miljon år har Tesla-bilar en av de bästa fordonsgarantierna på marknaden. Tesla erbjuder en 8-årig garanti, vilket är dubbelt så mycket som de flesta gasdrivna fordon som vanligtvis har en 4-årig garanti.
Det som gör Tesla mer hållbar än andra EV- eller ICE-fordon är att den har det bästa bilbatteriet som håller längre. När andra elbilar går sönder efter några år kommer Tesla därför att erbjuda konsumenten minst åtta års användning.
Till skillnad från bensindrivna fordon behöver EV:s inga motorer för att köras, vilket gör dem ännu mer hållbara. Detta innebär också mindre underhåll och färre reparationer under åren. Det är därför Tesla-fordon har ett av de bästa återförsäljningsvärdena bland lyxfordon.

Hur länge håller Tesla-batterier?

En av de största farhågorna hos nyblivna EV-ägare är att bilen inte kommer att hålla laddningen. Tesla har förändrat allt detta genom att skapa batterier som håller länge. Den första Tesla Roadster höll inte laddningen, men det är sedan länge förbi nu.
De flesta Tesla-modeller är utrustade med batterier som ger ström i minst 250 mil på en enda laddning. Detta varierar naturligtvis beroende på bilmodell. Räckvidden varierar också beroende på hur du kör och batteriets kapacitet.
Den längsta räckvidden från Tesla är cirka 402 mil på en full laddning. I likhet med ICE-bilar justerar Tesla upp och ner den nuvarande räckvidden på milen beroende på det aktuella körläget. Om du till exempel gör flera stopp kommer räckvidden att minska drastiskt.

  Är en Tesla en bra första bil?

Räckvidd för olika Tesla-modeller på en full laddning:

Model 3 Standard Range Plus – 250 miles
Model 3 Long Range – 322 miles
Model 3 Performance – 299 miles
Model S Long Range Plus – 402 miles
Model S Performance – 348 miles
Model X Long Range Plus – 351 mil
Model X Performance – 305 miles
Model Y Long Range Plus – 316 mil
Model Y Performance – 315 miles
OBS: Tesla planerar att skapa ett batteri som håller i minst 1 miljon mil. Detta kommer att vara ett stort genombrott och en förändring av spelet.

Teslas batterigaranti

En av de viktigaste sakerna som skiljer Tesla från andra EV- och ICE-fordon är dess enastående garanti. Tesla erbjuder en 8-årig garanti, vilket är en av de bästa. Så om din bil går sönder eller har problem kan du slappna av med vetskapen om att den är täckt i minst 8 år.
Här är de olika garantierna för de olika Tesla-modellerna:

  • Model 3 – 8 år/ 120 000 miles
  • Model S – 8 år/ 150 000 miles
  • Model X – 8 år/ 150 000 miles
  • Model Y – 8 år/ 120 000 miles

FAQ

Hur ofta går Tesla sönder?

Tesla-bilar går sällan sönder, tack vare de få delar som bilarna har. Tesla har totalt 17 rörliga delar, till skillnad från en normal bil med elmotor som har minst 200 delar. Därför går dessa bilar sällan sönder.
De flesta exceptionellt utformade Tesla-modeller byggdes från början som batterielektriska fordon med full självkörningskapacitet i åtanke. Beroende på vilken modell du har kan du behöva besöka ett servicecenter efter 2 eller till och med fler år för den första servicen.

  Är Tesla bra i snö?

Hur mycket pengar sparar du genom att köra en Tesla?

När du jämför kostnaden för att köra en Tesla och en bil med förbränningsmotor (ICE) kommer du att upptäcka att det är mycket billigare. Beroende på hur ofta du laddar din bil kan en full laddning kosta dig cirka 8 dollar och kan täcka minst 250 mil.
Tvärtom kan du behöva betala cirka 20 dollar för en ICE-bil för att köra samma 250 mil. Men till skillnad från bensindrivna fordon behöver elbilar inte mycket annat underhåll som oljebyten. Totalt sett kan du spara minst 7 000 dollar per år om du kör en Tesla i stället för en ICE.

Hur många mil kan Tesla klara sig på en laddning?

Alla Tesla-modeller kan hålla i minst 250 mil på en enda laddning. Den sträcka som täcks beror dock även på andra faktorer, till exempel hur du kör, klimatet i området och hur stort batteriet är. Den längsta räckvidd som Tesla för närvarande erbjuder är något över 402 miles på en full laddning.
Andra saker som påverkar din Teslas batteriräckvidd är bland annat bogsering. Om du använder en Tesla för att bogsera en husbil eller båt kan du räkna med att batteriet täcker färre mil än normalt. Att köra din Tesla i kallt klimat kan också minska bilens räckvidd med i genomsnitt 41 %.

Varför gav tidigare Tesla-ägare upp sina bilar?

De flesta tidigare Tesla-ägare gjorde sig av med sina bilar på grund av laddningsproblem. Även om dessa bilar kan laddas hemifrån tar det längre tid att ladda fullt ut än i Teslas superladdningsstationer. Det är dock inte alltid möjligt att ladda i Teslas superladdningsstationer när man reser.

  Vilka problem har Tesla?

Spelar livslängd någon roll för köpare av lyxbilar?

Inte vanligtvis. Lyxbilsköpare köper bilar på grund av deras status och klass. Så det är mer ett mått på rikedom och en statussymbol. Detta är vanligtvis inte fallet med utilitaristiska bilköpare som skaffar dem av nödvändighet. Faktum är att de flesta lyxbilsköpare inte stannar kvar länge med sina bilar.
Det är därför du inte ska bli förvånad över att vissa Tesla-ägare inte behåller sina bilar i mer än tre år. Tesla är ett lyxbilsmärke och basmodellen börjar på cirka 35 000 dollar.

Slutsatsen

Räkna med att din Tesla-bil håller i minst 8 år eller mer innan du kan tänka dig att byta bilens batteri. Även efter denna period kommer din Tesla fortfarande att vara mycket effektiv i prestanda och i gott skick, så länge du tar hand om den. Batterikraften kommer dock inte att vara lika kraftfull och effektiv som den en gång var.
Det sägs att en Tesla kan hålla i över en miljon år. Det finns en viss sanning i detta, så länge du byter bilens batteri efter 8 år och fortsätter att uppdatera din bil med nya mjukvaruuppdateringar. Du kommer förmodligen också att behöva uppgradera hårdvaran också för att undvika att få kompatibilitetsproblem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts