De mest pålitliga europeiska bilarna genom tiderna

När det gäller pålitliga bilar och bilar som håller sig på vägarna i många år kan du inte slå en europeisk bil. Även om bilar tillverkade i andra delar av världen kan vara högteknologiska och effektiva, håller de ofta inte lika länge som ett europeiskt tillverkat fordon. Det är därför människor som bor i Nordamerika och andra delar av världen medvetet väljer ett fordon som är tillverkat någonstans i Europa. Dessa bilar är mycket välgjorda och byggda med betoning på lång livslängd, så folk älskar dem och föredrar dem framför andra bilar och lastbilar.
Om du är nyfiken på europeiska bilar som är de mest pålitliga i bilhistorien finns det dussintals av dem som sticker ut bland de andra. Följande bilar är verkligen några av de mest pålitliga europeiska bilarna genom tiderna.

1. Porsche 911 Carrera

Porsche-bilar har ett välförtjänt rykte för både snabbhet och bra hantering, men det finns fortfarande människor som inte inser hur pålitlig och tillförlitlig den här bilen är. Låt oss ta en titt på ett exempel: Porsche 911 Carrera är det enda fordonet som fått ett perfekt betyg på 10 av 10 i tillförlitlighetsstudier utförda av J.D. Powers & Associates. Och eftersom J.D. Powers & Associates har sitt eget fantastiska rykte kan du lita på att denna studie ger dig resultat som är viktiga.
En del av anledningen till att det här fordonet är så pålitligt är dess egenskaper som inkluderar ett styrsystem som har en fantastisk känsla och som har en kvalitet som är näst intill oöverträffad, bromsar som aldrig sviker dig och både en motor och en växellåda som ger den den kraft och livslängd som du förväntar dig av märket Porsche.

  Vilken är den bästa första bilen att köpa?

2. Mercedes-Benz W124

I början tillverkade Mercedes-Benz fordon som kunde gå 500 000 mil eller mer och endast drabbas av mindre mekaniska problem. Mercedes W124 tillverkades från 1985 till 1995 och ger en liknande tillförlitlighet. När du betänker att detta också är en mycket lyxig bil som erbjuder både pålitlighet och många högklassiga, högteknologiska funktioner som kräsna bilköpare älskar, förstår du varför så många människor älskar Mercedes-Benz-bilar.
W124-bilarna är utrustade med en turboladdad 3,0-liters inline-sex dieselmotor som har visat sig vara en av de tuffaste motorerna som Mercedes någonsin tillverkat. Och fler av dessa fordon än du tror finns fortfarande på vägarna idag. Även om inte alla har 500 000 miles på sig har många 300 000 miles eller mer, vilket gör dem verkligen till mycket pålitliga fordon.

3. BMW 3-serien

BMW tillverkade 3-serien E30-modellerna från 1981 till 1984, när många fordon var på toppen av sin tillförlitlighet, och dessa fordon betraktas fortfarande som legendariska BMW:er idag. E30 3-seriebilarna var uppdaterade versioner av BMW E21, bara de hade uppgraderad stil och design och mycket bättre fjädring. Under den här tidsramen såldes 3-serien som antingen sedan och coupé, även om fler karossvarianter så småningom tillverkades under senare år. Idag finns många av dessa fordon fortfarande kvar på vägarna, inklusive 1984 års modell, som var mycket pålitlig men inte särskilt snygg och därför inte lika populär som de andra modellerna.
Det är inte förvånande att ett fordon tillverkat av BMW skulle finnas med på en lista över de mest pålitliga bilarna som någonsin tillverkats, och människor som äger BMW är glada att de köpte dem.

  Vilken är den bästa SUV:n för en kort person?

4. Acura MDX

Många människor kan bli förvånade över att hitta en bil tillverkad av Acura på den här listan, men eftersom företaget gick utöver det vanliga när de utvecklade och designade MDX, blir det ingen överraskning för människor som köper en av dessa bilar. I J.D. Power & Associates tillförlitlighetsstudie åtnjöt Acura MDX ett betyg på 8 av 10, och i kategorin Säkerhet gav samma företag detta fordon ett perfekt betyg på 10. Och med både säkerhet och tillförlitlighet närvarande i MDX är det säkert att du aldrig blir besviken om du köper en av dessa bilar.
Det här fordonet var redan en av Acuras mest sålda SUV:er, och nu har det blivit ännu bättre. Andra fördelar med att köpa MDX är massor av tekniskt avancerade funktioner och ett innovativt säkerhetssystem, samt en mycket generös garanti som täcker 4 år/50 000 miles, utan tvekan en av de mest generösa på marknaden.

5. Volkswagen Passat

Den tyska ingenjörskonstens kvalitet visas i detta fantastiska fordon. Passat har fått betyget 9 av 10 i den tillförlitlighetsstudie som genomförts av J.D. Power & Associates, och de personer som har kört detta fordon i flera år eller till och med decennier kan intyga dess fantastiska pålitlighet. De har tillverkat Passat under lång tid nu, även om de tog ett år ledigt 2011, så det finns många av dessa fordon kvar på vägarna idag.
Förutom att vara ett mycket pålitligt fordon är Volkswagen Passat känd för sin säkerhet också, och har till och med fått IIHS Top Safety pick för mellanstora bilar. Passat är också en mycket sportig bil som är mycket rolig att köra, vilket gör den till ett mycket populärt fordon för alla typer av kunder. Att den dessutom är så prisvärd är grädde på moset, som man säger.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

6. Volvo 850

Att välja en Volvo är aldrig en dålig idé, och 850:an som tillverkades 1993 är en av de mest pålitliga bilarna någonsin. När de först utformades ville Volvo ha ett mindre ”boxigt” utseende än 240:orna, och den här kom med en femcylindrig tvärgående motor och finns i antingen en fyrdörrars- eller en femdörrarsvariant. I dag finns många av dessa fordon fortfarande kvar på vägarna och fungerar utmärkt. Även om Volvo konstruerar alla sina bilar för att hålla i stort sett för evigt har 850:an bevisat sitt värde genom att fortfarande gå bra så här många år senare, till ägarens stora glädje. En annan intressant notering om Volvo 850 är att det är det första fordonet som Volvo tillverkade med en framhjulsdesign.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts