Cadillac STS Tillförlitlighet

Cadillacs är kända för snabba extravaganta fordon och stabil körning. STS är en mellanstor bil som lades ned 2013. Trots detta är fordonet ännu relevant att köpa och det innehåller ett betydande antal av Cadillacs högteknologiska funktioner. Fordonet är normalt när det gäller dess tillförlitlighet, men om man tänker på dess överdådiga element i allmänhet är det ett fantastiskt köp.

Översikt

CTS är en lyxbil och den har likaså en V högpresterande modell. De vanliga STS-modellerna innehåller en 2,0 L I4-motor, medan dess V high-performance-modell har en 4,4 L V9-motor. STS kommer med en 5- eller 6-växlad automatisk växellåda.

Tillförlitlighet

Folk bryr sig mer om tillförlitlighetsfaktorer när de köper en begagnad bil. Det finns många faktorer som avgör tillförlitligheten hos en gammal bil. Normalt sett är Cadillac inte det mest tillförlitliga bilmärket, men det är ett lyxmärke och har bilar av bästa kvalitet.
STS har ett bra tillförlitlighetsbetyg på cirka 86 av 10 av J.D Power. Detta är fortfarande högre än många nyare modeller, och bilen har också bra kvalitet på byggnation och delar. Det finns också en del andra faktorer som påverkar bilarnas tillförlitlighet, t.ex:

Avskrivningsnivåer

Avskrivningen är i allmänhet extremt hög på lyxbilar eftersom privatpersoner inte är benägna att köpa vilken gammal lyxbil som helst. detta beror främst på deras höga underhållskostnader. STS förlorar cirka 50 % av sitt värde efter de första fem åren. Detta ökar till och med efter ytterligare 5 år, och efter 10 år kostar den mycket billigt att köpa.

  Går Volvos ofta sönder? Är Volvo en pålitlig bil?

Säkerhet

STS fick 5 stjärnor i sin krocksäkerhet. Överlag gick kollisionstesterna tillfredsställande för bilen, och IIHS och NHTSA, båda belönade bilen med 5 stjärnor. Dessutom har bilen många moderna säkerhetsfunktioner.

Underhåll och reparation

Underhålls- och reparationskostnaden för STS under de första fem åren är cirka 700 dollar per år. Detta kan kosta betydligt mer än så efter de första fem åren. Delarnas och motorns beskaffenhet är tillförlitlig, men förebyggande underhåll och normala oljebyten är viktiga för att uppleva den bästa kvalitetskörningen.

FAQ

Är Cadillac STS en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Cadillac STS är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Cadillac STS?

Cadillac STS är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Mid-Size

Vad är hästkrafterna i en Cadillac STS och har den en turbo?

Cadillac STS har 302 hästkrafter och ett vridmoment på 272 lb-ft. Motorn är en Gas V6 med en cylindervolym på 3,6 liter/ Bränslesystemet är: DI.

Hur stort är bagageutrymmet i Cadillac STS?

13,8 kubikfot ( 0,391 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Cadillac STS har 18 x 8 tums aluminiumhjul fram och 18 x 8 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil kan en Cadillac STS hålla?

CTS har en förväntad livslängd på ungefär tio år. Cadillacs mest hållbara modell, CTS, rapporteras ha en livslängd på cirka tio år. Många ägare rapporterar också att deras fordon håller mer än 200 000 mil med rätt underhåll.

  Cadillac CT6 Tillförlitlighet

Vad betyder STS på en Cadillac?

STS står för Seville Touring Sedan. Från 1989 till 2004 var Seville Touring Sedan känd som STS. Seville bytte namn till STS 2005. Cadillac erbjöd även en version av Seville Luxury Sedan, SLS.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts