Bilar som liknar BMW X3

BMW X3

BMW X3 är en crossover som motsvarar den berömda 3-serie sedanen. Denna kompakta crossover-SUV drivs av 248 hk och 258 lb-ft vridmoment. Det är en av de mest pålitliga BMW SUV:erna på marknaden. Vilka bilar liknar ändå BMW X3?

Några av de bilar som liknar BMW X3 är Mercedes-Benz GLC, Audi Q5, Jaguar F-Pace, Volvo XC60, Volkswagen Tiguan, Porsche Macan och Genesis GV70. Så, beroende på dina behov kan du finna att en av dessa bilar är en bra ersättning för BMW X3.

Vilka bilar liknar BMW X3?

1. Mercedes-Benz GLC

Den första bilen som liknar BMW X3 är Mercedes-Benz GLC-klass. Den här bilen har samma basmotor som BMW X3 och dess bränsleeffektivitetsbetyg ligger också nära varandra. Dessutom har båda bilarna plats för fem passagerare och är mycket praktiska. Mercedes-Benz GLC-klass är dock något lyxigare med avancerade förarassistansfunktioner.

Å andra sidan erbjuder BMW en mer raffinerad och högpresterande körning. När det gäller priset går BMW X3 för 46 395 dollar, medan Mercedes-Benz GLC-klass går för 45 000 dollar.

2. Audi Q5

Precis som Mercedes-Benz GLC har Audi Q5 en liknande motorstorlek som BMW X3, men den är också mer lyxig och avancerad än BMW X3. Den ser också mer elegant ut, men BMW X3 presterar bättre med bättre hantering. Icke desto mindre är Audi Q5 också billigare eftersom dess grundpris ligger på cirka 44 695 dollar.

3. Porsche Macan

Om du älskar BMW X3 men önskar en liknande bil med sportigt utseende och prestanda är Porsche Macan det perfekta valet. Även om Macan har en liknande motorkapacitet som BMW X3 presterar den mycket bättre och är lyxigare. Trots detta är BMW X3 mer praktisk och säker än den kompakta Porsche Macan.

  Vanliga problem med BMW 320d

Dessutom måste du betala mer för premiumfunktioner och prestanda när du skaffar Porsche Macan. Detta beror på att den har ett grundpris på 58 590 dollar, vilket är långt över de flesta kompakta lyxiga SUV:er på den här listan.

4. Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace är en annan bra nära konkurrent till BMW X3. Den levereras med en 2,0-litersmotor som levererar 247 hk och 269 b-ft vridmoment. Den har också en fyrhjulsdrift som standard, vilket är berömvärt. Jaguar F-Pace är också mer exklusiv än X3, vilket förklarar det höga prislappen på 53 675 dollar.

5. Volvo XC60

Volvo XC60 är en av de bäst designade bilarna på den här listan. Den är också säker och mycket praktisk med många avancerade funktioner. Basmodellen går för cirka 46 845 dollar och den kommer med en 2,0-liters inline-4-motor. Den levererar 247 hk och ett vridmoment på 258 lb-ft. Trots detta presterar BMW X3 bättre och är lyxigare än XC60.

6. Genesis GV70

Genesis GV70 är en annan kompakt SUV som liknar BMW X3. Den här bilen stiger långsamt till en lyxstatus eftersom den levererar utmärkt komfort, lyx och stil. Men till skillnad från BMW X3 kommer den här bilen med en något större motor, som är en 2,5-liters inline-4-motor. Den levererar 300 hk och ett vridmoment på 311 lb-ft.

Trots att Genesis GV70 erbjuder många exceptionella funktioner är den ganska billigare än BMW X3 eftersom den går för cirka 43 995 dollar.

  Vanliga problem med BMW X6

7. Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan är den billigaste bilen på den här listan. Den har dock flera avancerade och lyxiga funktioner. Den är också praktisk och en av de mest pålitliga kompakta SUV:erna på marknaden. Utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor producerar denna SUV 184 hk och 221 lb-ft vridmoment. Detta är ganska mycket lägre än BMW X3:s basmodell.

Eftersom Volkswagen Tiguan inte är lika lyxig eller avancerad som BMW X3 är den också ganska billigare, där basmodellen går för 34 245 dollar.

FAQ

Är BMW X3 tillförlitlig?

BMW X3 har ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg, vilket är något bättre än de flesta BMW:s eftersom de hamnar under genomsnittlig tillförlitlighet. Liksom de flesta BMW:er registrerar BMW X3 fler problem än de flesta av sina konkurrenter. Dessutom är BMW:s reservdelar och tjänster dyrare än många av konkurrenterna.

Hur många mil håller en BMW X3?

Om BMW X3 underhålls på rätt sätt och föraren övar goda körvanor bör den hålla mellan 150 000 och 200 000 mil innan den får allvarliga reparationer. Detta innebär att den här bilen kan hålla över 250 000 mil i 15 år. Men om den inte underhålls ordentligt kommer användarna att få allvarliga problem redan vid 150 000 mil.

Vilka är de största problemen med BMW X3?

BMW X3 är en av de mest pålitliga BMW SUV:erna på marknaden. Men om du vill försäkra dig om att din bil håller längre, kan det hjälpa dig att ta itu med några av de vanligaste problemen som du kommer att möta i förväg om du känner till några av de vanligaste problemen. Vanliga problem med X3 är fel på styrningen av tidningskedjan, överhettning från kylaren, läckage av motorolja och läckage av soltaket.

  2022 BMW X5 VS Tesla Model Y - Vilken är bäst?

Är det dyrt att underhålla en BMW X3?

Ja, det är riktigt dyrt att underhålla en BMW X3 jämfört med andra kompakta lyxiga SUV:er. Det kan kosta dig omkring 1 034 dollar att underhålla den här bilen årligen. Och under en tioårsperiod kan du behöva betala över 17 500 dollar för att underhålla den här bilen. Dessutom kommer underhållskostnaden också att bestämmas av hur väl du underhåller din bil eftersom den kan öka eller minska.

Hur snabb är BMW X3?

BMW X3 M kan leverera en topphastighet på 174 mph när den är utrustad med prestandadäck. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 mph på bara 4,1 sekunder, vilket är mycket imponerande. Observera att den här hastigheten endast kan uppnås med TwinPower Turbo inline-6-cylindrig motor med totalt 382 hk.

Slutsats

Om BMW X3 inte är så tilltalande för dig, men du vill ha liknande bilar som uppfyller dina behov bäst, är det ett utmärkt val att välja en bil från listan ovan. Mercedes-Benz GLC-klass är den mest lyxiga och avancerade bilen på listan, medan Volkswagen Tiguan är den billigaste. Sist men inte minst är Volvo XC60 den säkraste.

Generellt sett är BMW X3 en enastående bil med många fascinerande funktioner. Den är också kraftfull, praktisk och har flera trims att välja mellan. Men som väntat är det ganska dyrare att underhålla den här bilen än många bilar på listan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts