Bästa stället att köpa en begagnad Mercedes

Om du är på jakt efter en begagnad Mercedes har du många olika återförsäljare, franchiseföretag, privata säljare, auktionsfirmor eller oberoende återförsäljare att välja mellan. När du köper en begagnad bil är det viktigaste att hitta en pålitlig säljare.

Att hitta de bästa erbjudandena och priserna kan leda till ett bra begagnatbilsköp eller ett tvivelaktigt köpbeslut. Du bör ta dig tid innan du köper en begagnad bil, göra efterforskningar, titta på skyltfönster och korshänvisningar så mycket du kan.

Oavsett om du köper en billig eller dyr bil bör du alltid vara medveten om alla alternativ som finns. Att hitta rätt bil tar tid och framför allt tålamod. Ta god tid på dig, skynda dig inte och din nya begagnade Mercedes kommer snart att stå på din uppfart.
Du kan göra en bra affär genom att köpa en begagnad Mercedes direkt från den tidigare ägaren, men du måste se till att du litar på dem och ändå låta en certifierad mekaniker utvärdera bilen.

För en säkrare satsning erbjuder certifierade begagnade franchiseåterförsäljare vanligtvis alla typer av garantier och lån, och de verkar vara det säkraste stället att köpa en begagnad Mercedes på eftersom de ofta erbjuder högsta kvalitet.

Mercedes franchiseåterförsäljare

Den största fördelen med en franchiseåterförsäljare är nivån av expertis när det gäller att köpa och underhålla vissa modeller. Bilar som erbjuds är vanligtvis godkända och certifierade, vilket innebär att du kan köpa en bil som erbjuder specifika garantier för begagnade bilar samt låne- och finansieringsalternativ.

Detta är fördelaktigt om du vill köpa en bil som bara är några år gammal. Franchiseåterförsäljare kommer att kunna erbjuda dig allt du behöver i ett svep. Delar är lättillgängliga, inklusive alla typer av betalningsalternativ, rättsskydd, servicepaket och till och med delbyte av din gamla bil.

  Vilken är den bästa tiden att köpa en Mercedes?

Franchiseåterförsäljare är dock vanligtvis det dyraste sättet att köpa en ny begagnad bil, eftersom alla dessa extra fördelar med att gå via en franchiseåterförsäljare återspeglas i bilens pris. Franchiseåterförsäljare är också oftast specialiserade på nyare bilar, vilket kan vara ett problem om du letar efter en äldre modell.

Franchiseåterförsäljare är det bästa sättet att köpa en speciell Mercedes-modell, något som en AMG, en klassiker eller en sportbil. Att betala mer pengar för ett välskött exemplar är nämligen avgörande för återförsäljningsvärdet, och i sådana fall behöver du all den trygghet du kan få.

Oberoende återförsäljare

Oberoende återförsäljare befinner sig någonstans i mitten eftersom de kan variera mycket när det gäller expertis, specifika paket, delutbyte eller prisförhandlingar. De bästa oberoende återförsäljarna kommer sannolikt att erbjuda en service som är jämförbar med en franchiseåterförsäljare.

Men det är också välkänt att en oberoende återförsäljare i genomsnitt kostar mindre än en franchiseåterförsäljare. Oberoende återförsäljare är ett säkrare sätt att köpa en bil jämfört med en privat säljare eller ett auktionshus, eftersom de vanligtvis erbjuder ett större rättsligt skydd och fler tilläggstjänster lätt tillgängliga.

Men allt beror på den specifika oberoende återförsäljare du stöter på eftersom de alla är mycket olika i nästan alla avseenden. När du handlar från oberoende återförsäljare är det otroligt viktigt att du korsvis handlar så mycket som möjligt.

Var medveten om alla de oberoende återförsäljaralternativ som finns där ute. Du bör också vara väl medveten om hur marknaden fungerar för en specifik modell som du är intresserad av, eftersom detta ibland kan göra det möjligt för dig att sänka det begärda priset.

  Hur lång tid tar det att tillverka en Mercedes?

Privata säljare och auktionshus

Privata säljare är oftast billigast och gör att du kan köpa bilen snabbt. De säljer ofta sin gamla bil för att köpa en nyare bil. Det innebär att priserna oftast är ganska överkomliga eftersom privata säljare inte driver en bilaffär, så de brukar inte bry sig om att hålla en bilaffärsverksamhet över vattenytan.

En stor fördel med en privat säljare är möjligheten att kolla in bilen, provköra den och prata med säljaren för att få reda på alla detaljer om varför bilen säljs, samt alla detaljer som är förknippade med den säljaren. Det är verkligen viktigt att kontrollera allt om bilen eftersom privata säljare vanligtvis inte erbjuder någon juridisk hjälp.
Auktionshusen brukar däremot erbjuda de bästa priserna. De är dock inget för den oinvigde, eftersom auktionshusen inte låter dig provköra bilen eller ens titta på den innan du köper den. De tar också ut en särskild administrationsavgift som i vissa fall höjer priset avsevärt.

Både privata säljare och auktionshus kräver att du gör det mesta arbetet bakom kulisserna eftersom det juridiska skyddet är praktiskt taget obefintligt. Så om du hittar den perfekta bilen på ett auktionshus eller från en privat säljare, se till att be om råd från någon du litar på som har erfarenhet av bilköp.

Vad du bör veta innan du köper en begagnad bil

Vilka är de bästa bilsajterna på nätet för att leta efter begagnade bilar?

I vår tid kommer de flesta bilar som köps in via specialiserade bilmarknadsplatser på nätet, till exempel eBay Motors, Craigslist, AutoTempest, Autotrader eller Mobile.de och Autoscout.de för den europeiska marknaden.
Vissa webbplatser erbjuder till och med specifika indikatorer om pris och utrustningslista som är kopplade till en specifik lista. AutoTempest.com är den bästa onlinesajten för att köpa en begagnad bil i USA eftersom den kombinerar listorna från alla andra webbplatser för bilköp. I Europa är Mobile.de den mest populära och pålitliga webbplatsen för bilköp online.

  Vilken är mest prestigefylld, Mercedes eller BMW?

Vad ska jag alltid göra när jag köper en begagnad bil?

Du bör i första hand fokusera på din budget och hålla dig till den eftersom du alltid kommer att kunna få lite mer med bara lite mer pengar. Du bör också ta hänsyn till alla långsiktiga kostnader och din specifika kreditvärdighet. Gör alltid en inspektion före köpet, oavsett var du köper bilen.
Du bör också alltid försöka provköra bilen om det är möjligt, be om så mycket bildokumentation och historikrapporter som möjligt, kontrollera VIN, kontrollera om det finns några specifika återkallelser som är förknippade med en modell som du är intresserad av, och även kontakta den tidigare ägaren om du vet vem det är.

Hur många mil är för många när man köper en ny begagnad bil?

Det beror på modellen, priset och omständigheterna kring den specifika bilen. Om du letar efter en bil som ligger i den allra översta delen av din budget är det troligt att du tittar på ett exemplar med hög körsträcka. Om bilen ligger i den nedre delen av din budget är bilen i fråga vanligtvis ett exemplar med låg körsträcka.
Hur bilen har underhållits och servats och allmänt sett skötts bör vara ditt främsta intresse. Naturligtvis ska du inte köpa en bil med 200 000 mil, men det är viktigare att veta hur bilen fick sådana mil än själva milen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts