Bästa Mercedes husbil

Bästa Mercedes husbil

En husbil eller ett fritidsfordon är en släpvagn eller ett motorfordon som har ett bostadsutrymme med plats för flera personer. Även om de bästa husbilarna baserade på en Mercedes-plattform inte kommer från Mercedes-fabriken, erbjuder Mercedes mindre pop-up campare som Weekender och Marco Polo, som fungerar som bra resesällskap.
När det gäller större husbilar är vissa eftermarknadssprinters som Mercedes Interstate Lounge Airstream RV eller Mercedes Atlas Airstream RV de bäst säljande alternativen. Dessa två Airstream-alternativ erbjuder fantastiska paket, men den av Mercedes Benz och Hymer gemensamt utvecklade Sprinter RV kan vara det bästa valet av dem alla.

Mercedes Marco Polo och Weekender

Marco Polo, eller den spontana äventyraren, är en popup-campingvagn som bygger på Mercedes mindre Vito-plattform. Marco Polo börjar på cirka 73 000 dollar för en V 220 d Sport i instegsutförande. De högre trimversionerna erbjuds med ett AMG-paket och kraftfullare motorer, och de går för så mycket som 80 000 dollar i grundpris.
Marco Polo riktar sig främst till en yngre, mer äventyrsbenägen kundkrets och erbjuder inte lika mycket utrymme som de större eftermarknadsmodellerna av Mercedes husbilar. Den utgör dock ett lockande paket för upp till fem personer.
Marco Polo är en toppmodern Mercedes, och det innebär att den har många fantastiska tekniska funktioner.
Den innehåller bland annat nätverksappen Mercedes Me, som gör det möjligt för föraren att hålla kontakten med fordonet när som helst, oavsett plats. Föraren kan övervaka fordonet geografiskt när som helst, låsa upp eller låsa bilen på distans, ställa in klimatet och kontrollera bilens information när som helst.
En sak att notera är att Marco Polo är reserverad enbart för den europeiska marknaden. I USA säljer Mercedes ett mycket liknande paket, men i USA heter fordonet Weekender.

  Vilka Mercedes har luftfjädring?

Eftermarknad Mercedes Airstream husbilar

Airstream är ett amerikanskt företag som har tillverkat husbilar och husvagnar (husvagnar) sedan 1930-talet. Airstreams anses vara en av, om inte den bästa husbilstillverkaren som finns.
För att ge en liten bakgrundsbeskrivning: Efter det framgångsrika slutförandet av rymduppdraget Apollo 11 använde NASA en modifierad Airstream-vagn som karantän för besättningsmedlemmarna. Dessutom används ett Mercedes Sprinter-chassi som modifierats av Airstream och Boeing som en skyttel för astronauterna på uppskjutningsrampen.
Höjdpunkten bland Mercedes-modifierade fritidsfordon från Airstream är den tidigare nämnda Mercedes Interstate Lounge Airstream RV och Mercedes Atlas Airstream RV, båda baserade på Mercedes Sprinter.
Mercedes Interstate Lounge Airstream RV är allmänt erkänd som en av de bästa Mercedes-baserade husbilar som någonsin tillverkats. Om du är på jakt efter en lyxig husbil av hög kvalitet med stöd av Mercedes kvalitet, behöver du inte leta längre än till Lounge Airstream.
Den här husbilen är utrustad med alla bekvämligheter som du någonsin skulle vilja ha. Den innehåller till och med skåp gjorda av dyrt italienskt faner och ett gäng tekniska funktioner som smart-TV och fantastisk ambient lightning. Varje yta är täckt med läder av högsta kvalitet som perfekt omfattar vad en Mercedes husbil ska se ut och kännas som.
Atlas Airstream RV är ganska lik Lounge-modellen. Airstream är inte lika högklassig som Lounge-modellen är, men den erbjuder många fantastiska funktioner, till exempel solpaneler på taket som kan driva alla fordonets funktioner, även när elutrustningen inte används.

  Vilka Mercedes-modeller är hybrider?

HYMER och Mercedes

HYMER är ett tyskt företag som grundades på 1920-talet och är inriktat på att erbjuda de bästa husbilarna på en Mercedes-plattform. HYMER är en av de största husbilstillverkarna i Europa och har fått stöd av Mercedes ända sedan HYMER släppte den första husbilen baserad på en Mercedes skåpbil på 1980-talet.
Det bästa erbjudandet från Mercedes/HYMER är Hymer B-klass MasterLine T. Denna husbil är inställd på att uppnå de högsta standarderna inom segmentet för premiumhusbilar. Denna modell börjar på cirka 105 000 dollar. Även om detta är mycket kommer du inte att bli besviken med denna husbil.
Insidan av MasterLine T är helt enkelt käftsmällar. Hela husbilen är färdigställd med fina trädetaljer och ett perfekt proportionerat förhållande mellan skåp och utrymme som gör att MasterLine T känns mer som en lyxjakt än som en Mercedes Sprinter.

Saker att tänka på innan man köper en husbil

Ska jag köpa en husbil eller en husvagn?

Den största uppenbara fördelen med att välja en husbil är bekvämligheten. En husbil är ett motorfordon, medan en släpvagn måste dras. Dessutom är en husbil mycket enklare att ställa in och använda, och de tider som är förknippade med att göra sig bekväm är mycket kortare i en husbil. De flesta husbilar erbjuder också fler bekvämligheter.
Å andra sidan är det mycket mer skrämmande att köra en husbil än att köra en släpvagn, eftersom många husbilar är enorma i dimensioner. Men den största nackdelen med att äga en husbil är den rena kostnaden förknippad med en husbil. En anständig husbil kostar numera lika mycket som en begagnad Mercedes SUV och en anständig släpvagn tillsammans.

  Vilka Mercedes har ett offroad-paket

Ska jag köpa eller hyra en husbil?

Att hyra en husbil, i motsats till att köpa den, är mycket vettigare om du bara planerar att använda husbilen för tillfälliga resor och liknande. Du bör undersöka så mycket som möjligt innan du bestämmer dig för att köpa en husbil eftersom många av funktionerna kanske inte kommer att användas så mycket som du tror.
Att hyra en husbil är en bra idé innan man fattar några seriösa köpbeslut. Att välja en husbil är mycket svårare än att välja en bil. Husbilar skiljer sig ganska mycket åt, med olika utformning, olika prisnivåer och olika storlekar, och allt detta kan utgöra ett problem när det är dags att sälja husbilen vidare.

Finns det några alternativ till husbilar och husvagnar?

Det finns naturligtvis några alternativ till husbilen och husvagnarna, varav det viktigaste är husbilen. Husbilar är vanligen modifierade pickup-bilar som erbjuder en husbilsliknande upplevelse i ett mindre paket. Bostadsutrymmena ligger på lastbilens säng och de erbjuder vanligtvis kök, badrum och säng.

Hur fungerar försäkringen för husbilar?
Du behöver en separat försäkring för en husbil eftersom alla funktioner i en husbil vanligtvis inte täcks av en vanlig bilförsäkring. Det finns särskilda försäkringar gjorda för husbilar som täcker saker som campingplatsansvar, heltidsansvar, nödsituationer, begränsade garantier, totalförlust och mycket mer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts