Bästa bilen för golfare

Det är inte lätt att hitta en bil för en golfspelare. Chansen är stor att de föredrar bilar i högre prisklass och bilar som erbjuder överlägset lastutrymme, men som inte offrar stil eller design i processen.

Personer som tillbringar mycket tid på greenerna tenderar att bära med sig några golfbaggar, golfbuggies, reservbatterier, skor och vad vet jag. Och att köpa en mer kompakt bil är inte riktigt ett alternativ. Dessutom borde du köra fram i något som ser bra ut eftersom konkurrensen på de flesta klubbhus är ganska hård.

Och som sådan skulle en Audi A6 Avant eller en BMW 5-serie Touring känna sig hemma på en parkeringsplats på ett golfklubbshus. Om du föredrar SUV:er är en Volvo XC90, Lexus RX 450h eller en Range Rover också en ganska vanlig syn på många klubbhus.

Men om du vill hävda fullständig dominans över klubbhusets parkeringsplats är en Bentley Continental GT eller en McLaren GT sannolikt dina bästa alternativ. Bentley är helt enkelt fantastisk på allting, och ingen köper McLaren ändå, så du kan hitta en till ett bra pris.

Audi A6 Avant

Tyskarna älskar verkligen sina kombibilar och Audi A6 Avant är förmodligen den mest kända tyska kombibilen på marknaden. A6 ser inte mindre åtråvärd ut i kombiform och den erbjuder dessutom gott om utrymme för all din golfutrustning.

Om du väljer toppmodellen Audi RS6 med 600 hästkrafter har du förmodligen framför dig en av de bästa bilarna som någonsin har prytt jordens yta. RS6 ser fantastisk ut, erbjuder superbilsnivå av prestanda, men den praktiska användbarheten är fortfarande i nivå med vanliga kombibilar.

BMW 5-serie Touring

Vissa kanske hävdar att BMW 5-series Touring är ett bättre alternativ eftersom en BMW är född för att bo i ett golfklubbshus. BMW:n är lite mer vuxen eftersom den erbjuder en mer konservativ design som riktar sig mer till äldre medlemmar.

  Kan man laga rost under en bil?

Praktiskt sett är 5-serien Touring jämförbar med A6, men du kan inte få en M5 kombi eftersom BMW avvecklade dessa eftersom de aldrig blev lika populära som RS6. Trots detta är varumärkeslojalitet troligen anledningen till att du väljer någon av dessa två.

Volvo XC90

Om du inte är ett fan av kombibilar är en SUV troligen det bästa för dig. Och Volvo XC90 är en av de bästa mellanstora SUV:erna på marknaden, och förmodligen den bästa Volvomodellen på senare år. XC90 är en lyxig, stilren SUV som kan rymma all din golfutrustning utan problem.

Om du kombinerar det med den legendariska Volvo-säkerheten, modern teknik och bra komfortlösningar kommer XC90 att känna sig hemma på många golfklubbar. Prismässigt erbjuder XC90 mycket, särskilt på begagnatmarknaden.

Land Rover Discovery

Om du frågar någon från Storbritannien vilken som är den bästa allround-SUV du kan köpa, är chansen stor att de kommer att peka dig mot en Land Rover Discovery. Discovery är en fantastisk SUV eftersom den erbjuder stil, plats för sju personer och stora terrängegenskaper.

Men om du sänker ner den sista sätesraden får du se ett enormt lastutrymme som kan rymma all din golfutrustning utan att du behöver svettas. Tillförlitligheten hos Disco är mycket bättre jämfört med andra Land Rover-produkter, men fortfarande inte i nivå med en Lexus.

Lexus RX 450h

Långt borta är de dagar då Lexus bara var en förnäm Toyota, numera anses Lexus vara det enda riktiga alternativet till den tyska ledartrion, och RX 450h är en lysande stjärna i hela Lexus sortiment på grund av den exklusiva stilen, byggkvaliteten och den klassledande tillförlitligheten.

  Vad är dåligt med elbilar?

Dessutom är RX 450h en hybrid vilket innebär att effektiviteten är överlägsen jämfört med de flesta andra större SUV:er. Och som sådan är RX 450h en perfekt klubbboende.

Bentley Continental GT

När det gäller exklusivitet är Bentley Continental GT den bästa grand tourer man kan köpa för pengar, och det finns knappast något annat på marknaden som ens kan komma i närheten av Bentley när man stannar vid ingången till ett klubbhus.

Bagageutrymmet är gott om, och det är lyxen och prestandan också. Du kan välja antingen en W12-twinturbo-motor med uppåt 600 hk eller en mer ”plebejisk” twinturbo-V8-motor med ynka 540 hk. Bentley Continental GT är en av de bästa allroundbilarna på marknaden just nu, och det är uppenbart varför.

McLaren GT

McLaren GT är en äkta McLaren, men GT:s ethos är att erbjuda överlägsen praktiskhet, kvalitet och komfort jämfört med resten av McLaren-utbudet. Men missta dig inte och tro att GT inte är en riktig superbil, för det är den.

Och McLaren är mycket stolt över det faktum att GT kan rymma flera golfbaggar utan problem eftersom den erbjuder två bagageutrymmen i bagageluckan. Men om du stöter på en slingrande väg på väg mot en golfbana kommer GT garanterat att få dig att le som en sann superbil gör.

FAQ avsnitt

Är en superbil en bra bil för golfare?

Förutom McLaren GT och kanske den nya generationen Corvette är de flesta superbilar inte gjorda för golfare även om märkena tenderar att marknadsföra dem som sådana.

  Bästa sportbil för en första bil

De flesta superbilar kan inte få plats med tillräckligt med golfutrustning, och när de marknadsför dem som sådana gör de det eftersom målgruppen vanligtvis är intresserad av golf eller någon annan ”rikemanssport”. Superbilar är alltså till för körning, stil och prestanda och inte för att bära golfklubbor.

Bör en golfspelare välja en kombibil eller en SUV?

Mellan de två är kombibilar troligen de perfekta kandidaterna för de flesta golfspelare där ute eftersom de kombinerar lyx på sedannivå med ökad praktisk användbarhet.

SUV:er å andra sidan erbjuder egentligen inte mer lastutrymme jämfört med en kombi hur som helst, och anledningen till att man skulle välja en SUV beror främst på olika icke-golfrelaterade skäl.

Är elbilar ett bra val för en golfentusiast?

Elbilar blir alltmer populära, och därför brukar man ställa sig frågan om elbilar passar perfekt för många olika aktiviteter och situationer. Med tanke på att en vanlig elbil numera erbjuder mycket lastutrymme verkar det som om en elbil verkligen är ett bra val för golfentusiaster.

Golfentusiaster tenderar trots allt att bry sig om miljön eftersom de tillbringar mycket tid på greenerna. Och vetskapen om att du bidrar till att förbättra planeten är alltid en motiverande faktor för att köpa en elbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts