Bästa året för Audi TT

Är Audi TT en bra bil?

Audi TT är en kompakt tvåsitsig sportbil för dem som vill njuta av en premiumupplevelse i en kompakt formfaktor. TT har funnits ett bra tag nu, den är kanske inte lika populär som den en gång var, men andrahandsmarknaden är fortfarande full av ett gäng begagnade TT-modeller som väntar på att ryckas upp av sina nya ägare.

Man kan lugnt säga att TT har haft en riktigt stökig livslängd eftersom alla TT-modeller inte är lika. Vissa av dem är betydligt sämre än andra på grund av olika återkallelser, klagomål och låga kundnöjdhetsresultat. Därför är den bästa Audi TT du kan köpa begagnad 2015 års modell eftersom det är en nyare TT-modell, den är riktigt pålitlig och den underskrider de senaste TT-modellerna i pris.

Den näst bästa Audi TT-modellen du kan köpa är 2014 års modell eftersom den är mer eller mindre likadan som 2015 års modell. Årsmodellen 2014 verkar vara något mindre pålitlig, men inte särskilt mycket. Slutligen bör du också överväga att köpa 2020 års Audi TT eftersom 2020 års modell fick en rejäl uppfräschning utan att förlora något på tillförlitlighetsavdelningen.

Oavsett vilken TT du väljer måste du komma ihåg att dessa bilar är komplexa och kräver ett noggrant underhåll i rätt tid. Se därför till att alltid göra en inspektion före köpet eftersom det är viktigt när det gäller att köpa en bil från andrahandsmarknaden.

Bästa Audi TT år

1. 2015 Audi TT

Audi TT-modellen från 2015 är en modell av den andra generationen av TT-modellen och är det allra sista TT-modellåret av den andra generationen. Anledningen till att 2015 är den bästa Audi TT att köpa beror på priset och tillförlitligheten. Både 2014 och 2015 TT återkallades aldrig eftersom de tillverkades korrekt direkt från fabriken.

  Vanliga problem med Audi S7

Detta innebär att de övergripande kundnöjdhetsresultaten som de två har är mer än tillfredsställande. Tillförlitlighetsmässigt lider TT inte av alltför många problem, men den har några få vilket är förståeligt för alla bilar, särskilt en som är 7 år gammal. Bilen har dock minskat i värde ganska mycket sedan den först kom ut vilket innebär att du kan köpa en till ett riktigt uppnåeligt pris.

2015 års modell får allt du behöver från en premium lyxsportbil, förutom den allra senaste Audi-tekniken som egentligen inte är en nödvändighet för de flesta.

2. 2014 Audi TT

Audi TT från 2014 är mer eller mindre samma som 2015 års modell med undantag för något fler problem. Detta är inget att oroa sig för eftersom dessa lätt kan bero på sämre underhåll jämfört med 2015 års modell. Du bör också tänka på att 2014 års modell är ännu billigare än 2015 års modell.

2014 års modell återkallades heller aldrig och den får hyfsade kundnöjdhetsresultat eftersom de flesta som köpte 2014 års TT från ny är/var nöjda med bilen. Bilens design åldras ganska bra både inifrån och ut, men 2014 års modell saknar den nyaste Audi-tekniken.

Den främsta anledningen till att man bör överväga att köpa 2014 års Audi TT är priset eftersom man verkligen får mycket för pengarna. Det underskrider de senaste Audi TT-modellerna med nästan 50 %, vilket är en enorm besparing som kan spenderas bättre på exemplar med låga miltal och riktigt bra utrustningsnivåer.

  Audi A1 - Allt du behöver veta

3. 2020 Audi TT

Audi TT 2020 representerar den faceliftade modellen som får i stort sett allt du vill ha av en premium Audi-produkt. Det innebär att 2020-modellen får Audis härliga Virtual Cockpit-display som fortfarande är ganska oöverträffad av någon annan bil från det segmentet.

2020:an ser också mycket mer aggressiv och meningsfull ut vilket gjorde att TT kändes lite mer som en racerbil istället för en frisörbil. Interiören är välutrustad med allt du behöver och tillförlitligheten verkar hålla sig riktigt bra.

Priset är kanske inte lika lockande som för 2014- och 2015-modellerna, men du får fortfarande mycket för pengarna. Audi TT 2020 är en sann toppmodern Audi 2-sitsig sportbil som erbjuder körspänning, lyx och stil bättre än vad 2014 och 2015 års modeller gör.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Audi TT?

Om du är intresserad av 2-sitsiga sportbilar som också är lyxiga, snygga och relativt bekväma bör Audi TT finnas på din radar. Andra bilar från detta segment är BMW 2-serien, Porsche 718 Cayman och Mercedes SLC Roadster. 2-serien är den mer förarfokuserade bilen, men den är inte lika lyxig som TT.

Porsche 718 Cayman S är den mest spännande att köra, men den kostar mycket mer pengar än TT. Slutligen är SLC den billigaste av alla, men de flesta anser att SLC är en bil som helt enkelt inte är på samma nivå som dessa tre andra bilar. Som sådan har TT definitivt sin plats här, och den kan vara den bästa av dem alla.

  2022 Audi Q5 vs Volvo XC60

Vilken Audi TT-modell är bäst?

Om du vill ha en TT-modell som är spännande, men ändå relativt följsam, är 40 TFSI 200 hk-modellen den rätta, eftersom den balanserar effektivitet, sofistikering och prestanda riktigt bra. Det går dock inte att komma ifrån att TT RS är den obestridda mästaren i hela TT-sortimentet eftersom den får en härlig femcylindrig motor.

TT RS låter som en baby Audi R8 och är den som sannolikt kommer att behålla sitt värde otroligt bra.

Varför upphör Audi med TT?

Enligt de senaste rapporterna ska Audi dumpa TT helt och hållet vilket innebär att TT försvinner efter mer än 20 års kontinuerlig produktion. Anledningen till att Audi skippar TT är att de har fått en annan bil som sannolikt kommer att ta dess plats.

Verkligheten är att bilar som TT inte är lika populära som de en gång var eftersom SUV:er och crossovers styr marknaderna. Om du kombinerar det med att elbilar också gör ett uppsving finns det helt enkelt inget utrymme kvar för bilar som TT.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts