Är Kia Telluride en bra bil?

Kia Telluride

Om du letar efter de bästa mellanstora SUV:erna på marknaden är Kia Telluride en av de bästa bilarna att överväga. Den här SUV:n har flera högklassiga funktioner, en rymlig kupé, ett stort bagageutrymme, förstklassiga säkerhetsfunktioner och en smidig körning. Men är Kia Telluride en bra bil?

Ja, Kia Telluride är en exceptionell bil. Den erbjuder stor komfort även på tredje raden och har gott om benutrymme. Den är också rymlig och har en enorm dragkapacitet. Den är också säker, pålitlig och billig att underhålla. Om du ändå söker en lyxig, snabbare och högpresterande bil är detta inte bilen för dig.

Kia Tellurides historia

Kia Telluride är en mellanstor crossover SUV som tillverkas av Kia. Denna bil har varit i produktion från 2019 till idag. Till skillnad från Kia Sorento kommer Kia Telluride med sittplatser på tredje raden. Kia Telluride är uppkallad efter staden Telluride i Colorado. Dessutom är det den största Kia-modellen som tillverkas i USA.

Kia Telluride har fått flera topputmärkelser, till exempel 2020 World Car of the Year och Motor Trends SUV of the year. Den här bilen är utrustad med en 3,8-liters Lambda II GDi V6-motor och har en 8-växlad A8LF1 automatlåda. Användaren har möjlighet att välja antingen ett framhjulsdrivet eller ett fyrhjulsdrivet system.

Egenskaper hos Kia Telluride

Utseende

Kia Telluride är kanske inte den snyggaste mellanstora SUV:n i sin klass, men den är en av de bästa. Hyundai Palisade ser mer tilltalande ut men Kia Telluride ser mer spektakulär ut än Toyota Highlander. Överlag ser den snygg ut med många moderna funktioner.

  Kia Niro Tillförlitlighet

Några exceptionella yttre egenskaper är 18-tums lättmetallfälgar, kromade dörrhandtag, helförzinkade stålpaneler, en härlig svart grill med kromomfattning och automatiska halogenstrålkastare med projektionsstrålkastare för dagsljus.

Interiören är rymlig med många moderna och avancerade funktioner. Några av de enastående inredningsdetaljerna är läderratt, innertaket i helduk, farthållare, integrerat navigationssystem, mattgolvsinredning och interiörbelysning med tonande ljus.

Kia Telluride har en hjulbas på 114,2 tum, en längd på 196,9 tum, en bredd på 78,3 tum och en höjd på 68,9 tum.

Prestanda

Kia Telluride finns med flera olika utrustningsalternativ, bland annat LX, S, EX, X-Line, SX, X-Pro och SX-Prestige. Observera att alla ovanstående trims har en V-6-motor med naturlig insugning som levererar upp till 291 hk och ett vridmoment på 262 lb-ft.

När det gäller hastighet och prestanda presterar de flesta av dess konkurrenter bättre. Dessutom känns Kia Telluride inte särskilt lyhörd för gaspådrag vid lägre hastigheter än de flesta av sina rivaler.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort är Kia Telluride bäst i sin klass. Den har en sittplatskapacitet på åtta personer och det är den största i klassen. Till skillnad från andra SUV:er med sju eller åtta sittplatser är Kia Telluride mycket bekväm och även vuxna kan sitta på tredje raden utan större obehag.

Säkerhet

Kia Telluride är en ganska säker bil. Den kan skryta med flera standardfunktioner för förarassistans, bland annat körfältsvarning, varning för kollisioner framåt, lane keep assist, övervakning av döda vinkeln, automatisk nödbromsning framåt, varning för korsande trafik bakåt, parkeringssensorer bakåt och mycket mer.

Bränsleeffektivitet

Kia Telluride är inte en särskilt effektiv bil. Detta beror på att de flesta av dess rivaler är mycket mer bränsleeffektiva. Kia Telluride har ett EPA-värde på 20 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 23 mpg. Tvärtom är dess rivaler som Toyota Highlander mycket effektiva med ett EPA-värde på 36 mpg i staden, 35 mpg på motorvägen och ett kombinerat 36 mpg.

  Kia Telluride Tillförlitlighet

Pris

Även om Kia Telluride har 8 sittplatser är den fortfarande en mycket prisvärd bil. Detta beror på att den ligger i samma prisklass som de flesta av sina konkurrenter, men den erbjuder så mycket mer. Grundpriset för 2023 års Kia Telluride är 37025 dollar, medan det för Hyundai Palisade är 36 545 dollar och 2023 års Toyota Highlander går för 37 755 dollar.

FAQ

Är det värt att köpa Kia Telluride?

Ja, Kia Telluride är värd att köpa eftersom den erbjuder mer värde än sitt faktiska pris. Den här bilen är mycket praktisk, pålitlig, effektiv, bekväm och prisvärd. Den har också en exceptionell dragkapacitet, vilket gör den idealisk för att dra saker som fritidsfordon och båtar.

Om du däremot vill ha en lyxig, snygg och högeffektiv SUV med högteknologiska funktioner är Kia Telluride inte den bäst lämpade för dig.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Telluride?

Kia Telluride är utan tvekan en av de bästa SUV:erna på marknaden. Det betyder dock inte att den inte kommer med problem. Några av de vanligaste problemen med Kia Telluride är en svag vindruta, problem med strålkastarna, problem med växellådan, elektriska problem, kallstart av motorn som gnisslar, LD-displayen går tom och problem med vindbrus och ljud.

Hur snabb är Kia Telluride?

Kia Telluride är utrustad med en 3,8-liters V6-motor som levererar upp till 291 hk och 262 lb-ft vridmoment. SX AWD är den mest effektiva utrustningen och har en topphastighet på 141 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på 7,1 sekunder.

  Är Kia Carnival en bra bil?

Detta är mycket snabbare än Toyota Highlander med en topphastighet på 118 mph, men något långsammare än Hyundai Palisade med en topphastighet på 145 mph.

Vilken bil är bäst – Kia Telluride, Hyundai Palisade eller Toyota Highlander?

Alla dessa bilar är exceptionella på sitt sätt. Om du vill ha effektivitet är Toyota Highlander det bästa valet. Om du däremot vill ha prestanda och kraft är Hyundai Palisade något bättre än Kia Telluride. Men om du vill ha komfort och enastående dragkraft är Kia Telluride det bästa valet.

Sammanfattning

Kia Telluride är en av de finaste mellanstora SUV:erna på marknaden. Den är också bekväm, rymlig, praktisk, rolig att köra, säker och prisvärd. Ändå kommer den också med några problem som intresserade köpare bör känna till. Oavsett detta kommer Kia Telluride att hålla länge med rätt vård och underhåll.

Kia Telluride är alltså en bra bil för en familj. Med åtta sittplatser och gott om lastutrymme är den här bilen också idealisk för långa resor och picknickar. Den kan också användas för att bogsera båtar och fritidsfordon.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts