Är Ford Puma en bra bil?

Ford Puma

Ford Puma är en av de minsta och finaste Ford SUV:erna på marknaden. Denna subkompakta SUV erbjuder utmärkt hantering, högteknologiska funktioner, en trevlig interiör och gott om lastutrymme. Men är Ford Puma en bra bil?

På det hela taget är nya Ford Puma en utmärkt bil. Den är perfekt för personer som letar efter en liten, effektiv och praktisk subkompakt SUV. Å andra sidan är den inte idealisk för personer som letar efter en rymlig, snabbare och billigare subkompakt SUV. Detta beror på att den har en trång interiör och att dess utgångspris är rimligt högt.

Ford Pumas historia

Den första Ford Puma var en liten tredörrars coupé som tillverkades mellan 1997 och 2002. Den hade en hjulbas på 96,3 tum, en längd på 156,9 tum, en bredd på 72,3 tum och en höjd på 51,8 tum. Denna bil lades dock ned 2002.

Den senaste Ford Puma är en femdörrars subkompakt SUV som började tillverkas 2019 till dags dato. Till skillnad från Ford Puma tredörrars coupé är denna SUV något större då den har en hjulbas på 101,9 tum, en längd på 164,8 tum, en bredd på 71,1 tum och en höjd på 61 tum.

Ford Puma omformade sin modell från en tredörrars coupé till en liten crossover-SUV, eftersom kupéer inte längre är lika populära som tidigare.

Funktioner hos Ford Puma

Utseende

Om skönhet är vad du söker är Ford Puma crossover SUV ett trevligt alternativ. Den här bilen är vackert utformad både på insidan och utsidan. Förutom utseendet har den också en del exceptionella funktioner som inkluderar 17-tums legeringshjul, automatiskt helljus, snygga LED-puddellampor, regnsensoriska vindrutetorkare, satellitnavigering och LED-omgivande interiörbelysning.

  Ford Fusion Hybrid Tillförlitlighet

Prestanda

Ford Puma är utrustad med en 1,0-liters turboladdad trecylindrig motor som levererar maximalt 125 hk eller 155 hk, beroende på vilket trim du väljer. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på bara 8,7 sekunder och har en topphastighet på 119 mph.

Dessutom ligger toppeffekten vid 6 000 varv per minut (effekt) och mellan 1 500 och 4 500 varv per minut (vridmoment). Och med kombinationen av en sjuväxlad växellåda och en turboladdad motor är detta en perfekt bil för daglig körning eller i stan.

Komfort och lastutrymme

Ford Puma må vara kompakt, men det är en mycket funktionell bil. Detta beror på att den kommer med funktionellt utrymme och gott om lastutrymme. Interiören i den här bilen är snyggt organiserad med högteknologiska funktioner. Några av de inredningsdetaljer som ger passagerarna komfort är den plyschade läderratten, sätena med tygklädsel och flera mjuka ytbehandlingar.

När det gäller lastutrymme har bilen totalt 410 liter, vilket är tillräckligt bra för sin storlek. Det innebär att användarna enkelt kan ta med sig några saker som de kommer att behöva på sin resa. Icke desto mindre är det också viktigt att notera att den här bilen inte är så bekväm för längre personer eftersom den är något trång.

Bränsleeffektivitet

Eftersom Ford Puma är en liten SUV kan du förvänta dig att den förbrukar mindre bränsle än de flesta av sina konkurrenter. Dessutom har den en turbomotor med liten kapacitet som förbrukar mindre bränsle. Till exempel uppskattas det att Ford Puma 2021 använder 5,3 liter bränsle för att köra upp till 62 mil.

  Är Ford Ranger en bra bil?

Pris

Ford Puma må vara en liten och underbar crossover-SUV, men dess utgångspris är något högre än de flesta av dess konkurrenter. Som ett resultat av detta kan en del människor tycka att den inte är tilltalande, men med tanke på den högklassiga interiören, de enastående prestanda och de toppteknologiska funktioner som den är utrustad med är Ford Puma värd vartenda öre.

Utgångspriset för Ford Puma ligger på cirka 21 000 dollar. Om du väljer en högre trimning kan du dock behöva dela med dig av cirka 25 000 dollar.

FAQ

Hur länge håller Ford Puma?

Ford Puma är en av de mest hållbara subkompakta SUV:erna på marknaden. Om Ford Puma underhålls på rätt sätt kan den hålla i mer än 200 000 mil. I genomsnitt håller de flesta Ford Puma mellan 150 000 och 250 000 mil. Om du vill att din Ford Puma ska hålla längre ska du alltså se till att ta väl hand om bilen.

Har 2019 års Ford Puma problem?

Ja, 2019 års Ford Puma har också problem. Trots detta är dess problem inte många som de som upplevdes i första generationens Ford Puma. Några av de vanligaste problemen som användare av 2019 års Ford Puma bör vara beredda att hantera är problem med programvaran för den telematiska kontrollenheten och dåliga elanslutningar.

Vilka är några av de vanligaste problemen med Ford Puma?

Om du är på marknaden för en begagnad Ford Puma är det viktigt att veta vilket årsmodell du ska välja och vilket du ska undvika. Ford Puma må vara en utmärkt crossover SUV, men den kommer med många problem. Några av de vanligaste problemen är motorfel, bromsproblem, grov motor, läckage av bromsvätska, defekt värmare och mycket mer.

  BMW X6 VS Ford Explorer - vilken är bäst?

Hur snabb är Ford Puma?

Ford Puma är kanske inte lika snabb som en sportbil, men den är ändå ganska snabb. Denna subkompakta SUV kan accelerera från 0 till 60 mph på 8,7 sekunder. Bortsett från det har den här bilen också en topphastighet på 119 mph. Observera att de lägre trims är ganska långsammare än de övre trims.

Om du vill ha en snabbare Ford Puma ska du därför överväga den högre trimmen, som är Ford Puma ST-trimmen.

Håller Ford Puma sitt värde?

Ja, Ford Puma håller sitt värde väl. Det uppskattas att den här subkompakta SUV:n kommer att hålla cirka 60 % av sitt ursprungliga värde efter 3 år, vilket är enastående jämfört med sina rivaler. Dessutom håller den gamla Ford Puma långsamt på att bli en klassiker eftersom endast en handfull exemplar av modellen tillverkades.

Så om du planerar att sälja Ford Puma efter några års ägande kan du slappna av med vetskapen om att du kommer att få ett bra återförsäljningsvärde. Bilen måste dock vara i gott skick och väl underhållen.

Sammanfattning

Generellt sett är Ford Puma en fantastisk subkompakt SUV med en trevlig interiör, utmärkta köregenskaper, ett rymligt lastutrymme och många tekniska funktioner. Men den är också något dyr och har några problem att ta itu med. Men med rätt skötsel och underhåll är detta en rolig bil att köra runt i stan eller till och med på motorvägen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts