Är en Porsche Boxster en bra daglig förare?

Är en Porsche Boxster en bra daglig förare?

En daglig förare är en personligt ägd bil som körs dagligen för alla möjliga vardagliga uppgifter, vilket innebär att bilen ska vara en bra allroundbil som kan transportera dig bekvämt, säkert och enkelt.

En daglig förare är en bil som ackumulerar många mil, går på alla typer av vägbeläggningar och är ute och kör under större delen av sin livstid. En daglig förare bör vara ganska effektiv och pålitlig, något som en Porsche Macan eller Porsche Cayenne.

En Porsche Boxster som vardagsbil är lite väl långtgående i de flesta fall. Porsche Boxster är ganska kompakta 2-sitsiga roadsters som vanligtvis bara körs på helgerna och under sommar/varmare perioder av året. En Boxster kostar också mer än en genomsnittlig amerikansk vardagsbil.

Att döma av många online-försäljningar kör en genomsnittlig amerikansk medborgare så mycket som 10 000 miles per år, och en fem år gammal Porsche Boxster har en värdeminskning på så mycket som 50 %. Om man kombinerar dessa två variabler är Boxster en bra daglig förare endast för ett fåtal kunder som är beredda att kompromissa.

Porsche Boxster praktiska egenskaper

En av de viktigaste egenskaperna som en daglig förare måste erbjuda är hyfsad praktisk användbarhet för dig själv, dina passagerare och en hyfsad mängd bagage. En Porsche Boxster är opraktisk för nästan alla tänkbara användningsscenarier eftersom den bara erbjuder två säten, inte mycket ben- eller huvudutrymme och ett ganska kompakt bagageutrymme.

Bagageutrymmet räcker inte till för 99 % av alla människor, men en Porsche Boxster har faktiskt två bagageutrymmen! Tack vare den mittmonterade motorn har Boxster ett bagageutrymme fram och bak, och det kombinerade utrymmet som erbjuds är bättre än vad du skulle hitta i den större Porsche 911 men fortfarande ganska kompakt.

  Är Porsche Boxster snabb?

Men den besvärliga formen på bagageluckan gör att du oftast måste använda mjuka bagageväskor, eller en speciellt formad hård bagageväska om du vill utnyttja bagageluckan helt och hållet. Huvudutrymmet i Boxster är begränsat för större vuxna, detta innebär att om du inte kör med öppen topp hela tiden är det inte värt det.

Det positiva är att Boxster är en ganska kompakt bil i allmänhet och att sikten är hyfsad. En Porsche Boxster får plats på i stort sett alla parkeringsplatser, och de nyaste Boxsterna erbjuder också en del bekvämlighetsfunktioner som kameror och parkeringssensorer som ytterligare förbättrar det praktiska.

Porsche Boxster teknik, komfort och säkerhet

Dagens bilar för daglig körning är fyllda med fantastiska funktioner för teknik och komfort. En fantastisk stereoanläggning, omgivande belysning, klimatkontroll med flera zoner, elektriska säten, uppvärmda och kylda säten, många avancerade förarassistanssystem, inklusive aktiva filhållningsassistenter, automatiska farthållare, crash pre-sense osv.

En Porsche Boxster är en ganska kompromisslös bil i den bemärkelsen att den bara erbjuder ett fåtal av dessa funktioner. Detta beror främst på att den senaste 718 Boxster har funnits till försäljning i 6 år nu, och en ny Boxster kommer snart att avslöjas. Men Boxster erbjuder ett bra stereosystem, klimatkontroll med två zoner och uppvärmda säten.

Vissa ADAS finns tillgängliga, men de flesta av dem är tillvalsfunktioner. När det gäller säkerhet är Boxster ett välbeprövat chassi, och säkerhetsbetygen för Porsche Boxster är mer än övertygande. Boxster erbjuder endast ett fåtal moderna tekniker, komfort- och säkerhetsfunktioner, mest för att den börjar närma sig slutet av sin livslängd.

  Är Porsche Boxster en tjejbil

Den nya Boxster förväntas erbjuda alla de senaste funktionerna och en avsevärd uppgradering när det gäller teknik, lyx och infotainmentsystem.

Porsche Boxster tillförlitlighet, byggkvalitet, livslängd och prestanda.

Det Porsche är bäst på är tillförlitlighet och byggkvalitet, eftersom nästan alla Porsche-modeller är mycket mer tillförlitliga än de flesta tyska lyxbilar. De flesta Porsche Boxster är tillförlitliga, och de som inte är det är välkända och väldokumenterade på nätet.

Byggkvalitet är också ett område där Porsche aldrig slutar att förvåna, eftersom Porsche erbjuder överlägsna interiörmaterial jämfört med många andra märken på marknaden. Porsches är så robusta som bilar kan bli, och även efter 100 000 mil eller mer är knarrande praktiskt taget obefintligt.

Många äldre Porsche Boxsters används fortfarande grundligt och det finns inga större problem när det gäller livslängden. Prestanda är vad Porsches är gjorda för, och om du letar efter en välbalanserad spännande sportbil till vardags är Boxster ett utmärkt val.

Boxster-, Cayman- och 911-modellerna är alla gjorda för att köras och njutas, det betyder att dessa bilar inte är gjorda för daglig körning, men de kan prestera i alla scenarier utan många problem tack vare en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet.

FAQ-avsnitt

Är Porsche 911 en bättre daglig förare än Porsche Boxster?

Porsche 911 är större, bekvämare, har fler funktioner och är betydligt dyrare. Detta innebär att 911 presterar lite bättre än en Boxster i de flesta fall, och 911 har dessutom fyra säten. De bakre sätena i 911 är inte tillräckligt stora för genomsnittliga vuxna, men du kanske kan klämma in någon om det behövs.

  Porsche vs. Range Rover: Tillförlitlighet

Svaret på den här frågan beror mest på den potentiella köparen, men 911 erbjuder mer i nästan alla avseenden. Med detta sagt är Boxster inte långt efter eftersom den erbjuder mer bagageutrymme, och många människor föredrar mer bagageutrymme jämfört med baksätena i en 911.

Är Porsche Macan/Cayenne en bättre vardagsförare än Porsche Boxster?

Ja, båda Porsche SUV:erna är gjorda för daglig körning, vilket Boxster inte är. Förutom prestanda och hantering kan Boxster helt enkelt inte matcha Macan/Cayenne när det gäller praktiska egenskaper, teknik, komfort och säkerhet.

Prismässigt värdeminskar båda dessa SUV:er lika mycket som Boxster, men efterfrågan på begagnade Porsche SUV:er i andra hand är mycket högre jämfört med Boxster/Cayman-modellerna. Om du vill ha en Porsche daily driver är Macan/Cayenne SUV ditt bästa val.

Vilken Porsche Boxster ska jag köpa?

Om du är säker på att du vill ha en Porsche Boxster som vardagsbil är det viktigt att välja rätt bil. Och den bästa Boxsteren för daglig körning är Porsche Boxster 2021 718 för 62 000 dollar. 718 är periodiskt korrekt när det gäller design och de flesta funktioner, och utgångspriset är inte lika illa som en helt ny 911.

Äldre Boxster-modeller kostar visserligen mycket mindre jämfört med 718-generationerna, men de är inte utrustade för dagliga föraruppgifter, så om du är van vid en modern bil bör du inte överväga dessa. De tidigare Boxster-modellerna (2012-2016) är fortfarande också hyfsat acceptabla som dagliga förare om du verkligen vill ha en Boxster.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts