Är Citroën DS7 Crossback en bra bil?

Är Citroën DS7 Crossback en bra bil?

DS7 Crossback är en fransktillverkad lyxig kompakt crossover/SUV som introducerades för första gången 2017 och som fortfarande tillverkas kontinuerligt. Med tanke på att DS7 Crossback är en crossover/SUV och att crossover-SUV:er är de mest populära bilarna på marknaden just nu vill DS sälja massor av dessa. Så är Citroen DS7 Crossback en bra bil?

DS7 Crossback är en riktigt bra bil om du gillar märket och hur bilen ser ut. DS tog ett annorlunda tillvägagångssätt när det gäller att göra bilar eftersom de tenderar att göra riktigt snygga bilar som drar till sig uppmärksamhet oavsett var de går. Vi måste också komma ihåg att alla motorer som erbjuds är kraftfulla, raffinerade och riktigt effektiva.

Vi har redan sagt att DS7 är en snygg bil, och de flesta brukar hålla med om det. Interiören i DS7 är också riktigt häftig och är riktigt välutrustad. DS7 körs som vilken crossover/kompakt SUV som helst i det här segmentet, vilket innebär att den är bekväm, raffinerad och välskött.

Tillförlitligheten är bättre än de flesta Citroen DS-modeller, men fortfarande inte i närheten av toppen av näringskedjan. Värdena på dessa är ganska höga från ny, men begagnade exemplar kan hittas till ett ganska rabatterat pris. Praktiken är riktigt bra eftersom bilen erbjuder massor av sittplatser och ganska stort bagageutrymme också.

DS7 Crossback – Drivkraften

DS7 Crossbacks bensinmotoruppsättning börjar med den trecylindriga 1,2 liters inline-motorn som ger 130 hk och 169 lb-ft vridmoment. Den här motorn ger upp till 50MPG. Nästa i raden är den fyrcylindriga 1,6L-motorn med 180 hk och 184 lb-ft vridmoment. Den här motorn kan också fås med 225 hk och 221lb-ft vridmoment. Effektivitetsmässigt tenderar båda dessa motorer att nå toppnivåer på cirka 40 MPG kombinerat.

  Är Citroën Berlingo en bra bil?

Om du vill ha en diesel kan du välja mellan två dieselmotorer. En 4-cylindrig 1,5L-bil med 130 hästkrafter och 221 lb-ft vridmoment eller en 4-cylindrig 2,0L-bil med 180 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Du kan också få en hybridversion av DS7 Crossback kallad E-Tense. Det finns två olika hybridlägen tillgängliga, det ena får 300 hk från 1,6L och en elmotor medan det andra får 225 hk från samma konfiguration.

På det hela taget kan vi säga att DS7 Crossbacks motoruppsättning är mycket bättre än vad den en gång var när de var tillbaka på Citroën. Alla dessa motorer är kopplade till antingen en manuell eller automatisk växellåda. Alla DS7-modeller börjar med en FWD-uppsättning medan du kan uppgradera för att få en fyrhjulsdrift.

DS7 Crossback – Design och chassi

I inledningen till den här artikeln sa vi att designen på DS7 Crossback är riktigt häftig. Bilens futuristiska linjer och skarpa kanter gör att den ser ut som om den släpptes igår. Interiören i DS7 är också riktigt uppåtriktad på samma sätt vilket innebär att designen är en av DS7 Crossbacks starka sidor.

Chassi- och fjädringsinställningen är skräddarsydd för komfort och användarvänlighet, vilket är uppenbart så fort du tar bilen för en körning. DS7 körs relativt mjukt och uthålligt vilket är vanligt i segmentet. På det hela taget är DS7:s körupplevelse verkligen väl avstämd.

DS7 Crossback – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet verkar DS7 vara mycket bättre än tidiga Citroën DS-modeller, men är fortfarande känd för att drabbas av en mängd olika problem. De vanligaste problemen med DS7 Crossback är problem med upphängning, problem med bränsleläckage, elektriska problem, problem vid start och problem med bilens batteri och generator.

  Är Citroën C5 Aircross en bra bil?

Det goda är att DS7 inte är den dyraste bilen att leva i inom detta segment, men den dåliga nyheten är att bilen inte grundligt underhålls ganska ofta. På det hela taget är det en efterlängtad förbättring jämfört med äldre Citroen DS-modeller.

DS7 Crossback – Värde och praktiska egenskaper

DS7 Crossback är en relativt dyr bil från ny, men avskrivningarna har gjort att du kan köpa en DS7 Crossback begagnad till ett ganska rabatterat pris. Detta innebär att du får en ganska lyxig upplevelse i ett segment som verkar locka köpare till höger och vänster.

Praktiken är också riktigt bra eftersom bilen erbjuder ett stort sittutrymme med ett hyfsat stort bagageutrymme också. Sikten är riktigt bra tack vare en upphöjd sittplats. Bilen har också massor av familjevänliga funktioner som invändiga förvaringsutrymmen och lättåtkomliga förankringspunkter för barnmontering.

FAQ avsnitt

Är DS7 Crosstback en säker bil?

DS7 Crosstback är en riktigt säker bil eftersom den har fått 5 stjärnor i alla ledande krocktestbestämmelser. Ett 5-stjärnigt betyg ges endast till bilar som inte bara klarar normerna utan gör det med bravur. En bil med 5-stjärnigt betyg är en bil som också har många aktiva säkerhetsfunktioner i programvaran som håller dig säker både under körning och när du står stilla.

Det dåliga är att många av dessa ingår i dyra tillvalspaket och DS är också angelägen om att lägga till en massa onödiga funktioner som en del av dessa paket.

  Är Citroën C1 en bra bil?

Kan jag köpa en DS7 Crossback i USA?

Vi är nog alla medvetna om att man inte kan köpa Citroen i USA sedan 1970-talet och det finns inga tecken på att Citroen kommer tillbaka till den amerikanska marknaden inom kort. Men även om du inte kan köpa en DS7 Crossback i USA kommer DS potentiellt att erbjuda sina fordon över hela världen, vilket även kommer att inkludera USA vid någon tidpunkt.

Är DS bättre än Citroen?

DS var tidigare ett undermärke till Citroen, men de grenade ut sig 2015 och började tillverka sina egna bilar med målet att bli ett fullfjädrad lyxbilsmärke. Som sådant gör DS lyxigare, mer avancerade bilar som inte bara presterar bättre utan också är mer pålitliga som helhet. Det kommer dock att ta lång tid innan DS verkligen kan konkurrera med etablerade lyxbilsmärken som funnits tillgängliga i några decennier om inte ännu längre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts