Allt om 2023 Volvo S60

2023 Volvo S60

Volvo S60 är en mellanstor lyxsedan som introducerades första gången år 2000 och är nu inne på sin tredje generation när den senaste modellen avslöjades 2019. 2023 S60 kommer med en facelift vilket innebär att vissa funktioner uppgraderas, men de flesta förblir som de var för 2022 års modell. Så om du vill veta allt om 2023 Volvo S60 ska du se till att läsa den här artikeln!

Förändringarna för modellåret 2023 är bland annat en ny omdesignad frontgrill, nya stötfångare, ett infotainmentsystem med stöd av Google, mer räckvidd för Recharge-modellerna, trimnivåerna byter namn till Core, Plus och Ultimate, nya exteriörfärger, nya fälgdesignar, mild-hybridmotorteknik och dolda avgasspetsar.

När det gäller mild-hybridmotortekniken är den 4-cylindriga 2,0 liter-motorn i S60 nu alltid uppbackad av ett litet 48-voltsbatteri som hjälper till med kraftöverföring och effektivitet. Designen förblir mer eller mindre densamma, men har ändå särskilts och uppdaterats något både invändigt och utvändigt för att göra S60 fräsch.

Tillförlitligheten är ett mysterium, men vi kan förvänta oss att den kommer att vara som under modellåret 2022 eftersom inget större har förändrats egentligen. Värdeutsikterna är riktigt bra, men det här segmentet rymmer några av de bästa sedans på planeten. Slutligen är den praktiska aspekten i nivå med de flesta av dess konkurrenter, vilket innebär att det är en bra familjebil och att den har gott om utrymme för en weekendresa för hela familjen.

2023 Volvo S60 – drivlinan

Motoruppställningen för 2023 S60 börjar med den 4-cylindriga 2,0L-motorn som ger 250 hk och kommer med FWD som standard, men den kan ändå uppgraderas till AWD om du vill. Den här motorn kan ge 26MPG i staden och 35MPG på motorvägen vilket gör den riktigt ekonomisk. Dessa MPG-ökningar har möjliggjorts av den tidigare nämnda 48-volts mildhybridtekniken.

  Allt om 2023 Volvo XC90

Den högre modellen är T8 EAWD som använder samma 4-cylindriga 2,0L-motor, men med extra elmotorer för en kombinerad effekt på 455 hk och ett ännu mer imponerande vridmoment på 523 lb-ft. T8-modellen får AWD som standard vilket innebär att den klarar 0-60 mph på 4,3 sekunder vilket är ganska enastående.

Volvos drivlinor är inte nödvändigtvis lika spännande som de du kan hitta hos de tyska rivalerna, men ingen kan klandra T8-motorn som är både snabb och sparsam. Med det sagt kan du räkna med att få tillbaka cirka 73MPGe med T8-motorn.

2023 Volvo S60 – Design och körning

Designmässigt skiljer sig inte 2023 S60 särskilt mycket från modellåret 2022, vilket innebär att endast små förändringar har skett. De främre och bakre stötfångarna är nu något modernare medan den främre grillen också har uppdaterats en aning. Avgasspetsarna är nu dolda och hela paketet verkar mer sammanhängande.

Interiören är riktigt smart med en snygg porträtt infotainmentskärm som nu har stöd av Google. Körupplevelsen är lite sportigare jämfört med sin V60-vagnsbror men är inte i nivå med något som en Alfa Romeo Giulia, Jaguar XE eller BMW 3-serie. Volvo har inte designat S60 för att vara en förarbil i den meningen.

2023 Volvo S60 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet kommer S60 troligen att förbli densamma som 2022 års modell vilket innebär att den borde vara okej, men vissa säger att S60 faktiskt ligger under genomsnittet vilket innebär att vissa tyskar är mer tillförlitliga. Detta bör tas med en nypa salt eftersom dessa diagram och undersökningar ofta kan vara lite partiska till förmån för vissa tillverkare.

  Volvo startar inte - orsaker och hur man löser det

Hur som helst är S60 känd för att drabbas av mjukvarurelaterade problem, elektriska problem, problem med fjädringen och problem med automatisk nödbromsning.

2023 Volvo S60 – värde och praktiska egenskaper

Värdemässigt kan du räkna med att betala runt 42 395 dollar för instegsmodellen Core, 45 095 dollar för Plus-modellen och 47 845 dollar för Ultimate-modellen. Recharge-modellen kostar 52 345 dollar till att börja med, men priset kan gå så högt som nästan 70 000 dollar för toppmodeller.

Praktiken är inte lika bra som i V60-vagnen, men är tillräckligt bra för de flesta. Som sådan, om du behöver mer utrymme är det bara att välja V60. När det gäller förvaringsutrymmen i interiören är S60 riktigt bra med ett gäng fackutrymmen och användbara USB-portar, och sikten är också riktigt bra.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa 2023 års Volvo S60?

Om du vill ha en premiumkompakt sedan, men inte vill ha något tyskt, är dina valmöjligheter fortfarande ganska stora. Jag skulle dock rekommendera att du väljer Volvo S60 eftersom den erbjuder en fantastisk hybriddrivlina som också är effektiv, sofistikerad och i linje med den nuvarande eran av avkarbonisering och miljömedvetenhet.

Om du å andra sidan inte gillar Volvos minimalistiska inställning till design och om du anser att S60 är lite daterad bör du överväga att köpa något tyskt.

Vilka bilar konkurrerar med Volvo S60?

Marknaden för kompakta premiumsedaner är full av fantastiska alternativ från många av världens mest ansedda biltillverkare. Till att börja med är nya Mercedes C-klass den lyxigaste bilen i det här segmentet, Audi A4 är troligen den mest praktiska medan BMW 3-serie är en perfekt blandning av båda. Jaguar XE och Alfa Romeo Giulia är de bästa förarbilarna här.

  Är Volvo XC90 värd pengarna?

Alla dessa har något som de gör bättre än Volvo, men jag skulle säga att 2,0L Recharge-hybridmotorn i S60 är den bästa 2,0L-motorn av alla bilar här.

Är Volvo S60 bättre än Volvo V60?

Om du behöver lite mer utrymme för dina saker och din familj/vänner är V60 ett bättre val. Om du är en äventyrlig typ och vill ha en bil som kan göra lättare terrängkörning om det behövs är V60 Cross Country ännu bättre. Om du däremot vill ha en snygg sedan som passar bra på en företagsparkering är S60 rätt väg att gå.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts