2022 Mercedes GT vs Audi R8

Mercedes Benz AMG GT är nu i slutet av sin livslängd och ersätts långsamt av den helt nya Mercedes SL AMG. AMG GT är dock fortfarande en fantastisk bil eftersom den erbjuder all den senaste tekniken ur prestanda- och lyxsynpunkt.

Å andra sidan är Audi R8 också en ganska gammal bil nu, särskilt om man tänker på att den är en av de sista bilarna med naturlig insugning och stora motorer. Prestandamässigt är AMG GT Black Series mycket snabbare och mer kapabel än den toppmodellen R8 Performance.

Även AMG GT-, GT R- och GT R Pro-modellerna kan alla lämna R8 i dammet på de flesta tävlingsbanor runt om i världen. Designmässigt tar Audi R8 över eftersom det finns något mer speciellt med en superbil med mittmotor.

Audi R8 låter bättre och erbjuder dessutom en körupplevelse som inte kan matchas av någon annan bil än Lamborghini Huracan. Å andra sidan är AMG GT lite mer ordinär eftersom många bilar utnyttjar 4,0L BiTurbo V8.

2022 Mercedes AMG GT – En Mercedes 2-sitsig hot rod racer

2022 Mercedes AMG GT kommer i några olika varianter även med en 4-dörrars lyxsedan. Den 2-dörrars coupé kan fås antingen i standard AMG GT-form eller i de mer prestandainriktade AMG GT R-modellerna. Högst upp i AMG GT-näringskedjan sitter den löjliga AMG GT Black Series som kostar löjliga 325 000 dollar.

Alla AMG GT-modeller har en 4,0 liter BiTurbo V8 med upp till 730 hästkrafter i Black Series. AMG GT ser aggressiv ut, ligger lågt och har mycket närvaro på vägen. Interiört erbjuder AMG GT alla toppmoderna prylar och funktioner som du förväntar dig av en Mercedes.

  Vilken Mercedes har störst bagageutrymme?

Praktiskt sett är den lite bättre än R8, men bilar som dessa köps inte för att vara praktiska och effektiva. GT känns vildare att köra eftersom den är strikt bakhjulsdriven. En snabbväxlande dubbelkopplingslåda finns tillgänglig och är i nivå med S-Tronic som finns i R8.

På det hela taget är AMG GT en fantastisk bil eftersom den är spännande, ser bra ut och låter bra. Den bästa att skaffa är AMG GT R i Mercedes signatur Beast of the Green helvetesgrön eftersom den färgen redan är ikonisk.

2022 Audi R8 – En sann superbil för vardagen

Audi R8 är en enhörning eftersom den fortfarande erbjuder en 5,2 l V10 med naturlig insugning som är liga över den 4,0 l som finns i AMG GT. V10:an låter härligt och erbjuder en helt förutsägbar och linjär kraftöverföring utan någon som helst eftersläpning.

R8 toppar på 640 hk och du kan välja antingen en bakhjulsdriven avtrimmad variant eller en Quattro 640hp Performance-modell. Designmässigt ser R8 mer speciell ut än AMG GT eftersom det är en äkta superbil med mittmotor som ser ut och låter som en miljon dollar.

Interiört är R8 också toppmodern eftersom den levereras med Audis branschledande digitala mätarkluster Virtual Cockpit, högkvalitativa material och massor av utrymme i kupén. Audi R8 kallas ofta för den bästa superbilen för vardagsbruk, vilket innebär att den kan användas i stan, på banan och på motorvägen.

  Vanliga problem med Mercedes W123

R8 är en utdöende biltyp eftersom vi aldrig kommer att få en V10 med naturlig insugning. Därför kommer R8 att gå till historien som en av de sista riktiga superbilarna.

Slutsats – Audi R8 är bättre, men AMG GT är snabbare

Även om AMG GT är en av de bästa tvåsitsiga sportbilarna på marknaden just nu är R8 något annat. En V10 med naturlig insugning år 2022 känns overkligt och på grund av detta tar R8 hem priset mellan dessa två.

R8 ser också snyggare och mer speciell ut eftersom den är en superbil med mittmotor medan AMG GT använder en mer vanlig superbilsplattform med frontmotor och bakhjulsdrift. AMG GT låter bra, men R8 låter bättre.

R8 erbjuder mer inredningsutrymme samtidigt som den erbjuder ett mer linjärt effektband som gör den förutsägbar och säker inspirerande både på bana och på en slingrande väg. Det är svårt att utse en vinnare eftersom båda är fantastiska, men V10:an som finns i R8 förtjänar all ära.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes AMG GT dyrare än Audi R8?

Basmodellen av AMG GT kostar cirka 100 000 dollar medan basmodellen av R8 kostar 143 000 dollar. Audi R8 Performance cabriolet kostar 209 000 dollar medan AMG GT Black Series kostar 325 000 dollar.

I sig är det ganska uppenbart att AMG GT är en dyrare bil i den allra översta delen eftersom AMG GT Black Series är en begränsad upplaga av en spårfokuserad prestandabil som är utformad och byggd för att tillbringa sin tid på den legendariska Nürburgring-banan.

  Audi RS5 tillförlitlighet

Kommer Audi att erbjuda en ny R8 snart?

Audi kan inte längre erbjuda en V10 med naturlig insugning eftersom utsläppsreglerna helt enkelt inte tillåter det. Audi säger dock att de faktiskt kommer att erbjuda efterföljaren till R8, men en som kommer att vara 100 % elektrisk.

Detta orsakade bröstsmärtor hos många Audi Sport-entusiaster, men verkligheten att designa en R8 med en sex- eller till och med en fyrcylindrig cylinder kommer bara att förstöra R8:s arv. Elektriska drivlinor är framtiden och Audi planerar att kapitalisera R8-namnet med ett par elmotorer.

Är nya Mercedes SL bättre än AMG GT?

Den nya Mercedes SL är en äkta nästa generations Mercedes-bil eftersom den erbjuder nästa steg i AMG-prestanda. Jag är dock inte övertygad om SL eftersom den är mer av en grand tourer än en prestandabil.

Jag tror att AMG planerar att så småningom avslöja en verklig efterföljare till AMG GT och SLS AMG eftersom Mercedes är så angelägen om att konkurrera med 911, och låt oss inse att en tvåsitsig Grand Tourer SL med mjukt tak inte kan göra det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts