Vanliga problem med Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny är en av de bästa kompakta SUV:arna för alla typer av terräng. Detta beror på att den är hållbar med utmärkt markfrigång och prestanda. Men vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Jimny?

Vanliga problem med Suzuki Jimny är en felaktig bränslepump, skadade ledningar i dörrkabeln, felaktig ABS, rost och dödsvibrationer. Dessutom har ägare av Suzuki Jimny rapporterat att de har vakuumläckor, växellådsfel, slitna kingpin-lager och konstant hastighetsleden slits ut.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Jimny?

Fel på bränslepumpen

Suzuki Jimny har haft flera problem och tillverkaren var tvungen att återkalla vissa modeller. Till exempel var tillverkaren tvungen att återkalla vissa 2018 Suzuki Jimny på grund av en felaktig bränslepump.

Bränslepumphjulet i bränslepumpen, som är tillverkat av hartsmaterial, kan vara svullet och skadat på grund av otillräcklig materialdensitet orsakad av felaktig formsprutningsprocedur. Som ett resultat kan impellern påverka bränslepumphuset, vilket leder till att bränslepumpen inte fungerar som den ska.

Detta är så farligt att det kan få motorn att börja arbeta och orsaka en olycka.

Skadade ledningar i dörrkabelhärvan

Detta problem påverkade flera Suzuki Jimny modellår 2018 till 2020. Tillverkaren var tvungen att återkalla de berörda bilarna och åtgärda dem. På grund av en dålig konstruktion kan ledningarna i dörrkabeln på förar- och passagerarsidan skadas eller skäras av den upprepade rörelsen när dörrarna öppnas och stängs.

Detta kan leda till att krockgardinerna och sidokrockkuddarna inte utlöses som de ska i händelse av en olycka, vilket ökar risken för personskador.

Fel på ABS-systemet

Ett annat problem som tvingade tillverkaren att återkalla flera Suzuki Jimny modellår 2014 till 2015 var ett felaktigt ABS. Tillverkaren noterade att hartsfragment i bromsens hydrauliska styrenhet som fastnar i den hydrauliska styrventilen kan göra att det låsningsfria bromssystemet (ABS) inte fungerar korrekt.

  Är Suzuki Splash en bra bil?

Rost

Bortsett från tillverkningsfel är det största problemet som Suzuki Jimny-användare har klagat på rostproblem. Detta beror främst på att Suzuki Jimny har dålig rostskyddsbehandling från fabriken. Några av de områden där man bör hålla utkik efter rost är bagageutrymmet, karossen, de inre hjulhusen, under baksätet, karossen bakom de främre strålkastarna och karossen bakom sidoplastlisterna.

För att åtgärda detta problem måste du reparera eller byta ut de rostiga områdena beroende på skadans omfattning.

Vibrationer från dödsvobbler

Death wobble-vibrationer är mycket vanliga i Suzuki Jimny 3. Death wobble innebär att det finns kraftiga vibrationer i ratten och till och med hela den främre halvan av bilen i ett visst hastighetsområde. Att åtgärda detta problem kan vara enkelt eller svårt beroende på hur allvarligt problemet är. Besök en professionell mekaniker för att fixa det.

Vakuumläcka

Detta problem uppstår normalt i äldre Suzuki Jimny-modeller. Eftersom Jimny vanligtvis körs i terräng har den en hög tendens att utveckla vakuumläckage i sitt vakuumsystem för navkapslar till framhjulen. Läckaget orsakas normalt av att framhjulsnavkapslarna lossnar. Så för att åtgärda detta problem måste du åtgärda hans problem.

Fel på växellådan

Detta problem är vanligt i Suzuki Jimnys tillverkade i mitten till slutet av 2000-talet. De flesta av dessa modeller är utrustade med en R72-växellådsmodell som tenderar att misslyckas i förtid. Den främsta orsaken till detta växellådsfel är vissa lager i växellådan. För att åtgärda detta problem måste mekanikern byta ut de felaktiga lagren.

  Vanliga problem med Suzuki Baleno

Slitet ut king pin-lager

Liksom problemet med dödsvobbling är detta problem också vanligt i Suzuki Jimny 3. Det orsakas av den dåliga utformningen av styrknutsenheten. På grund av den dåliga konstruktionen tränger damm, vatten, lera och grus in i styrknutarna och sedan in i kingpin-lagren. Som ett resultat accelererar det snabbt slitaget på kingpin-lagren.

För att åtgärda problemet måste du byta ut de utslitna kingpin-lagren.

Hastighetskompensatorn slits ut

Även om detta problem inte är vanligt i Suzuki Jimnys, har flera Suzuki Jimny 3-användare rapporterat det. Kardanlocket slits ut på grund av felaktig användning av Jimnys 4WD-växellåda. Observera att reparation av denna CV-led inte bara är besvärlig utan också kostsam.

En jämförbar bil är Jeep Wrangler. Detta är de vanliga problemen med Jeep Wrangler.

FAQ

Är Suzuki Jimny pålitlig?

Ja, Suzuki Jimny har alltid varit en pålitlig bil. Det kan vara en liten terrängbil med flera problem, men den är mer pålitlig än de flesta av sina rivaler som Jeep Wrangler. Å andra sidan är det en av de minst tillförlitliga Suzuki-modellerna, även om de flesta tillförlitlighetsmyndigheter har gett den en tillförlitlighetspoäng över genomsnittet.

Hur länge håller Suzuki Jimny?

Som de flesta Suzuki-modeller bör Suzuki Jimny lätt göra mer än 200 000 mil. Och med rätt skötsel och underhåll bör denna bil klocka mer än 250k eller till och med 300k miles. Förutom att underhålla bilen ordentligt måste ägaren också ha goda körvanor.

Är det dyrt att reparera Suzuki Jimny?

Trots att Suzuki Jimny är dyrare att underhålla än andra Suzuki-modeller, är den ganska billigare att underhålla än de flesta av sina rivaler. I genomsnitt bör ägaren spendera mellan $ 400 och $ 550 för att underhålla denna bil. Dessutom, om du vanligtvis kör den av, kan du behöva ådra dig mer kostnader än en person som kör den på väg större delen av tiden.

  Vanliga problem med Suzuki Vitara

Varför är Suzuki Jimny bättre än de flesta av sina rivaler?

Suzuki Jimny är bättre än de flesta av sina rivaler på grund av sin byggkvalitet och effektivitet. Denna bil är liten och lätt 4WD. Som ett resultat gör dess lätta konstruktion det möjligt att kryssa smidigt genom sand, över lera och uppför branta hala sluttningar där tyngre 4X4 tenderar att ha problem.

Är en begagnad Suzuki Jimny en bra bil?

Det beror på hur väl bilen har underhållits. En begagnad bil kan vara bra eller dålig beroende på hur väl den underhållits av sin tidigare ägare. Men med det sagt är Suzuki Jimny bland de minst pålitliga Suzuki-modellerna. Så du bör dubbelkontrollera historien och tillståndet för den begagnade Suzuki Jimny innan du köper den.

Slutsats

Suzuki Jimny är bland de finaste kompakta SUV: erna för terrängkörning på marknaden. Denna bil levereras med enastående markfrigång och ett ordentligt valbart fyrhjulsdrivningssystem med låg överföring. Den är också effektiv, pålitlig och rolig att köra. För att den här bilen ska hålla länge krävs dock rätt skötsel och underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts