Vanliga problem med Mercedes W204

Mercedes C-klass W204 representerar en vändpunkt i Mercedes C-klassens livslinje eftersom det var den allra första C-klassen som erbjöd en helt moderniserad körupplevelse med en enorm designförändring, det första användbara infotainmentsystemet med Mercedes-skärm och med den allra första skärmen inbyggd i kombiinstrumentet.

Detta innebär att W204 är ett av de största språng som Mercedes har gjort mellan två olika modellgenerationer. Det betyder också att sådana enorma språng tenderar att ha ett pris, och det är tillförlitlighet. De vanligaste W204-problemen är förknippade med styrsystemet, rost, alla sorters läckor, motorproblem och enstaka elektriska problem.

W204 finns i många olika motorkonfigurationer som också omfattar både RWD- och AWD-varianter. W204 är nu en relativt gammal bil vilket innebär att den behöver rätt vård om du vill att den ska hålla så länge som möjligt.

På det hela taget är W204 en relativt pålitlig bil överlag samtidigt som den är billigare att underhålla jämfört med de flesta Mercedes-modeller. Därför är W204 fortfarande ett riktigt populärt begagnat bilalternativ. Men eftersom den kan fås så billigt nuförtiden är det många som inte bryr sig om att underhålla den så bra.

Mercedes W204 problem med styrsystemet

W204 är känd för att drabbas av alla slags problem med styrsystemet, såsom slipande ljud, stallning av ratten, låsning av ratten och eventuellt till och med förlust av assistans. Dessa är ännu tydligare när man gör en sväng vilket innebär att problem som dessa knappast kan gå obemärkt förbi.

  Bästa oljan för Mercedes dieselmotorer

Den vanligaste orsaken till dessa typer av problem är en defekt servostyrningspump som tenderar att utveckla läckor. Läckor som dessa börjar vanligtvis gradvis men märks lätt när du börjar få problem med styrsystemet.

Mercedes W204 rostproblem

W204 är nu en 15 år gammal bil vilket innebär att många av dessa börjar få problem med rost. Även om Mercedes erbjuder omfattande rostskyddsgarantier och rostskyddspaket spelar dessa bara roll om bilen inte är så gammal som W204 är och om du alltid har underhållit din bil direkt hos en återförsäljare.

Rostfläckar tenderar att dyka upp på ställen som bakluckan, den nedre delen av dörrarna, under bilen, i hjulhusen och runt fönstren. Dessa är svåra att åtgärda när de väl börjar sprida sig, men om du kan fånga dem tillräckligt tidigt kan du laga dem utan alltför stora problem.

Mercedes W204 läcker problem

Begagnade europeiska lyxbilar är kända för att förbruka mycket olja, och en av anledningarna till detta är att de också tenderar att läcka. De vanligaste läckorna är förknippade med oljan och ibland även med själva bränslet. Om detta verkligen inträffar måste du sannolikt byta ut O-ringen som försämras med tiden.

W204 är också känd för att drabbas av bränsleläckage från defekta bränslefilter. Dessa orsakas vanligen av smutsigt bränsle eftersom filtret tidigt blir igensatt. Om du inte åtgärdar detta problem tidigt kommer du troligen att uppleva en bränsleläcka någon gång.

  Varför är Mercedes så dyra?

Mercedes W204 motorproblem

W204 erbjuder många olika motoralternativ som börjar med 4-cylindriga motorer och går hela vägen upp till turboladdade V8-motorer med uppåt 500 hk. De flesta av dessa motorer är tillförlitliga, även efter många mil, men de är inte felfria. Det vanligaste motorrelaterade problemet som W204 upplever är brist på kraft.

Dessa beror oftast på antingen ett igensatt bränslefilter eller en felaktig vevskiftssensor. Vissa ägare har också rapporterat låg luftkompression, felaktiga tändstift, felaktiga insprutningspumpar och MAF-problem som möjliga orsaker till detta problem.

Mercedes W204 elektriska problem

W204 tenderar också att ibland få problem med olika elsystem som yttre belysning, inre belysning och många av bilens system och tillbehör. Dessa är inget annat än en huvudvärk eftersom de inte kommer att orsaka några allvarliga problem, även om de är extremt irriterande.
Modeller med högre körsträcka tenderar att drabbas av dessa ganska mycket oftare, så se till att leta efter ett exempel med relativt låg körsträcka om du är intresserad av att köpa W204.

FAQ-avsnitt

Vilken Mercedes W204-motor är mest tillförlitlig?

Enligt många källor på nätet är bensinmotorn M272 den mest tillförlitliga W204-motorn du kan köpa, åtminstone när det gäller bensinmotorer. M272 finns i tre olika cylindervolymer, 2,5 l fyrcylindrig, 3,0 l fyrcylindrig och 3,5 l fyrcylindrig.

Detta innebär att det är modellerna 2007-2009 C230, 2007-2009 C280 och 2009-2011 C300 som ska köpas. Dessa motorer är konstruerade för att hålla riktigt länge utan några större översyner, vilket innebär att även exemplar med hög körsträcka bör kunna hålla länge.

  Kräver Mercedes mycket underhåll?

Är Mercedes W204 en pålitlig bil?

Om du stöter på ett välskött exemplar med låg körsträcka och om du underhåller det på lämpligt sätt är W204 C-klass verkligen en riktigt pålitlig bil. Många Mercedesbilar kritiseras ständigt för att vara opålitliga, men verkligheten är att de flesta inte inser att de är byggda för att underhållas.

En Mercedes är mycket mer komplex jämfört med en Toyota eller en Subaru, vilket innebär att det helt enkelt finns alldeles för många komponenter som sannolikt kommer att gå sönder om de inte underhålls på rätt sätt. Som sådan är W204 en pålitlig bil, men bara om du underhåller den på rätt sätt.

Är Mercedes W205 bättre än W204?

Mercedes W205 är en mycket nyare och snyggare version av W204, vilket innebär att den verkligen är en bättre bil. W205 är fortfarande mer eller mindre en modern Mercedes eftersom W206 C-klass bara har släppts för några månader sedan. Som sådan är W205 en definitiv uppgradering jämfört med W205.

W206 C-klass representerar en ännu högre nivå av sofistikering jämfört med de två tidigare generationerna vilket innebär att W206 är i en egen liga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts