Vanliga problem med Fiat 500

Fiat 500 problem & fel

Fiat 500 är en stadsbil med utmärkta köregenskaper, bra bränsleekonomi, ikonisk retrodesign och hyfsad tillförlitlighet. Men den har också flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att ta itu med. Men vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500?

Vanliga problem med Fiat 500 är felaktig koppling, fjädringsproblem, motorproblem, elproblem, styrproblem, felaktig drivaxel, kraftproblem och fel på huvudpackningen. Observera att dessa problem är vanligare i vissa årsmodeller än andra. Så välj ditt Fiat 500-modellår med omsorg.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500?

Problem med fjädringen

Ett stort antal Fiat 500-användare har rapporterat att de har problem med fjädringen. De flesta av användarna säger att upphängningsproblemen åtföljs av klonkande och klumpande ljud som kommer från bilens framsida. Problemet har dock kopplats till för tidigt slitage av fjädringsfästena. Se därför till att byta ut fjädringsfästena för att åtgärda problemet.

Felaktig koppling

Eftersom många Fiat 500 har använts för körskolor är det många av dem som har det här problemet. Du kan märka en söt lukt när du sitter i bilen. Dessutom kan kopplingen glida då och då. Detta är ett tecken på att du har en utbränd koppling. Ta bilen till mekanikern så att de kan byta ut den dåliga kopplingen.

Förutom att kopplingen är utbränd var kopplingens tryckplatta benägen att gå sönder och gå sönder. Som ett resultat av detta blir det svårt att växla. Det här problemet är vanligt i Fiat 500-modellerna från 2012 till 2016. Byt ut kopplingstryckplattan för att åtgärda även detta problem.

  Är Fiat 500e en bra bil?

Styrningsproblem

Fiat 500 har haft flera styrningsproblem tidigare. De vanligaste styrproblemen är förlust av styrning och förlust av servostyrning. Det är dock enkelt och smidigt att åtgärda dessa problem. Om din bil har förlorad styrning kan du behöva byta ut hela styrsystemet. Om den däremot har problem med förlust av servostyrning måste du byta ut servostyrningsmotorn.

Fiat återkallade de flesta av 2014 års Fiat 500-modeller med förlust av styrkraft under körning. Den främsta boven var felaktiga ledningar under rattstången. Å andra sidan inträffar förlust av servostyrning när man gör manövrar som parkering eller backning av bilen.

Kraftproblem

Detta är bland de mest populära problemen med Fiat 500-modeller. Ändå är det här problemet vanligare i 2014 och 2015 års modeller med 1,6-litersmotorn. Användare rapporterade att motorerna inte kunde leverera den kraft som krävs för att effektivt klättra uppför backar. Huvudorsaken till detta problem var programvaran. Så en uppdatering av programvaran löser problemet.

Fel på huvudpackningen

Det här problemet är vanligt i Fiat 500-modeller tillverkade 2008 och bakåt. Tillverkaren utfärdade en återkallelse för att byta ut dieselhuvudpackningen, som hade flera problem. Så innan du köper en Fiat 500 som tillverkades 2008 bör du kontrollera huvudpackningen och försäkra dig om att den tidigare ägaren har låtit byta ut den.

Elektriska problem

Elektriska problem är också ett stort problem för Fiat 500-användare. Många användare har klagat på att flera inredningstillbehör fungerar dåligt i Fiat 500. Några av de problem som rapporterats är att klockan inte fungerar, att panelbelysningen blinkar, att dörrarna inte går att låsa upp med en nyckelknippa, att telefonsystemet inte fungerar och att säteslägena med framåtlutad lutning slutar att fungera.

  Vanliga problem med Fiat Mobi

Du kan åtgärda problemet genom att låta mekanikern kontrollera bilens programvara och kabelsystem.

Motorproblem

Motorproblem är vanliga i nästan alla Fiat-modeller. Fiat 500 är inget undantag eftersom den också har flera motorproblem. Användare har till exempel klagat på att det kommer mycket mörk rök från avgasröret. Den främsta orsaken till detta problem är förorenad olja med bränsle. För att åtgärda detta problem måste du spola hela oljesystemet.

Felaktig drivaxel

Det här problemet är vanligt i Fiat 500-modeller som byggdes under senare hälften av 2018. Dessutom sker problemen i den högra drivaxeln. Ett av de viktigaste tecknen på en defekt drivaxel är intensiva vibrationer som kommer under bilen under körning. Om du har ett sådant problem bör du besöka en mekaniker för att byta ut de dåliga drivaxeldelarna.

FAQ

Är Fiat 500 tillförlitlig?

Jämfört med de flesta bilar i sin klass har Fiat 500 en något högre tillförlitlighet. De flesta tillförlitlighetsorgan ger den ett betyg på 3,5 av 5. Detta är mindre jämfört med konkurrerande bilmärken som Honda, Volkswagen och Toyota. Allt som allt är den fortfarande billigare att underhålla och kommer till ett överkomligt pris.

Hur länge håller Fiat 500?

Fiat 500 kan hålla mellan 200 000 och 300 000 mil. Men för att bilen ska hålla så länge behöver den ändå rätt skötsel och underhåll. Dessutom bör man iaktta korrekta körvanor. Därför bör intresserade köpare vara beredda att följa tillverkarens rekommenderade underhållsservice för att bilen ska hålla länge.

  Är Fiat Mobi en bra bil?

Vad är Fiat 500:s höga körsträcka?

Fiat 500 är en liten men pålitlig och hållbar bil. Om den är väl underhållen kan denna bil klockan över 150 000 miles innan den får allvarliga reparationer. Så om du köper en begagnad Fiat 500, överväg en med mindre än 150 000 mil.

Är det dyrt att underhålla Fiat 500?

Nej, det är betydligt billigare att underhålla Fiat 500 än de flesta av dess konkurrenter. I genomsnitt kostar det cirka 406 dollar att underhålla Fiat 500. Detta kan dock också öka beroende på vilket årsmodell du väljer. Dessutom erbjuder Fiat 500 några av de dyraste reservdelarna i sin klass.

Vilket modellår av Fiat 500 har flest problem?

Fiat 500 har funnits på marknaden sedan 1957. Under åren har de haft både pålitliga och opålitliga modeller. Med det sagt är det Fiat 500-modellår som har flest problem Fiat 500 2016. Det följs tätt av 2014 och 2012 års modellår. Alla dessa modeller har rapporterat över 30 problem, vilket är ganska högt jämfört med andra årsmodeller.

Slutsats

Fiat 500 kan ha flera problem som diskuterats ovan, men den är också pålitlig, rolig att köra, lätt att parkera, ekonomisk och snygg. Men med rätt skötsel och underhåll kan Fiat 500 hålla över 200 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts