Vanliga problem med Citroën DS7 Crossback

Citroën DS7 Crossback problem & fel

Citroën DS7 Crossback är en kompakt crossover/SUV som tillverkas av det nyligen oberoende märket DS. DS eller ”Different Spirit” brukade vara ett undermärke till Citroën som grenade ut sig 2015 för att skapa sin egen väg och separera sig från Citroën. Detta gjordes för att märket skulle försöka bli ett lyxmärke på egen hand.

DS7 Crossback är en av de viktigaste DS-modellerna som någonsin har kommit ut eftersom den befinner sig i det mest populära marknadssegmentet. Kompakta crossovers/SUV:er är numera de mest populära bilarna på marknaden, vilket innebär att de spelar en stor roll för att definiera hur bra ett varumärke är som helhet. Men hur bra är DS7 Crossback när det gäller tillförlitlighet?

DS7 Crossback verkar vara bättre än de flesta Citroen DS-modeller som kom innan DS förgrenade sig vilket innebär att bilen har en bra start. Det finns dock några problem som är värda att prata mer ingående om. Till att börja med upplever bilen en massa problem med fjädringen, varav många kan vara riktigt farliga.

Andra problem är bland annat problem med bilens elsystem, eventuella bränsleläckage, problem vid start eller olika batterirelaterade problem. På det hela taget är DS7 mycket bättre än de flesta bilar som Citroen tillverkar, men den kan fortfarande vara bättre.

DS7 Crossback – Upphängningsproblem

Enligt ett gäng ägare är fjädringssystemet på DS7 Crossback inte korrekt kalibrerat och det hanterar inte aggressiva gropar på ett logiskt sätt. Vissa ägare säger att bilen ofta kan rycka till när den kör över djupare gropar, eller ibland till och med bryta greppet och åka i sidled. Ägarna säger att DS är medveten om detta problem och att de inte anser att det är något problem alls.

  Vanliga problem med Citroën C1

En ägare säger dock att bilen till och med kan förlora fullständig kontroll om man snabbt kör över ett potthål. DS gjorde en återkallelse av DS7 på grund av att fästbultar för bakre upphängning inte var ordentligt bundna till bilen. Om detta lämnades obevakat fanns det en stor chans att dessa bultar kunde gå sönder och orsaka att bilen hängde ihop.

DS7 Crossback – elektriska problem

DS7 Crossback är också känd för att drabbas av mängder av elektriska problem som kan förstöra din totala ägarupplevelse om du inte tar hand om dem en efter en. De vanligaste elektriska problemen finns kring infotainmentsystemet i bilen som är känt för att ofta misslyckas, ha problem eller gå helt tomt.

Tack och lov kan dessa typer av problem oftast lösas genom att helt enkelt starta om bilen. Andra elektriska problem är problem med telefonanslutningen eller problem med backkameran som inte vill slå på. Vissa har också rapporterat att parkeringssensorerna ofta kan vara för känsliga, särskilt i regn. Dessutom kan start-stopp-systemet fungera på ett osofistikerat sätt, men det är inte nödvändigtvis ett problem.

DS7 Crossback – Bränsleläckage

Bränsleläckage är en vanlig företeelse på Citroën-modeller eftersom det under varumärkets historia förekom många återkallelser som orsakades av bränsleläckage. DS7 lider av bränsleläckage som orsakas av problem med kablage och uppgradering av programvara som till och med kan starta en brand om de inte åtgärdas i tid. DS återkallade mer än 5 500 exemplar som tillverkades mellan 2017 och 2021.

  Är Citroën C3 Aircross en bra bil?

Detta är verkligen ett betydande antal bilar som ytterligare upprepar hur allvarliga dessa problem kan vara. Om du är intresserad av att köpa en DS7 bör du därför se till att gå igenom bilens servicehistorik för att se om bilen du tittar på har varit del av denna återkallelse.

DS7 Crossback – Startproblem

Ett av de vanligaste och mest irriterande problemen med DS7 är relaterat till att bilen inte vill starta. Anledningen till att dessa problem tenderar att uppstå är på grund av en defekt startmotor, felaktiga ledningar, en översvämmad motor eller helt enkelt på grund av kalla morgontemperaturer som gör att du måste värma upp motorn innan du slår på den.

Sammantaget orsakas dessa problem oftast av elektriska problem, men kan ibland även orsakas av motorproblem. Vi måste också nämna batteriet som en vanlig bovärd.

DS7 Crossback – Batterifrågor

DS7 är känd för att drabbas av en massa batterirelaterade problem, varav en del är förknippade med batteriet exklusivt medan en del också kan vara knutna till andra närliggande elsystem som generatorn till exempel. Vissa ägare har också rapporterat om olika problem som orsakar allvarlig oxidation av batteriet.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en DS7 Crossback?

Om du gillar DS7 Crossbacks formspråk och ser dig själv köra en bil som inte många brukar köra kan DS7 Crossback vara en bra bil för dig. Du måste också komma ihåg att DS7 är en crossover/kompakt SUV. Crossovers och SUV:er ligger i den absoluta toppen av bilmarknaden när det gäller popularitet och önskvärdhet.

  Är Citroën C1 en bra bil?

Som sådan har DS7 Crossback många fördelar, men om du inte är ett fan av märket är DS7 inte en bil för dig. DS försöker locka till sig köpare som vanligtvis är intresserade av tyska lyxbilar, men det tar tid eftersom de tre tyska lyxmärkena för verkställande lyxbilar har suttit runt lyxbilsbordet i flera decennier i sträck.

Är DS7 Crossback en familjebil?

DS7 Crossback är verkligen en familjebil eftersom den erbjuder massor av utrymme i både bil och bagageutrymme och är dessutom riktigt säker och lätt att leva med. De flesta köpare av DS7 Crossback är yngre familjer som inte har behov av mer än fem platser eftersom DS7 är en riktigt bra bil i det avseendet.

Kan DS7 Crossback åka offroad?

Borta är de dagar då alla SUV:er utformades med terrängkörning i åtanke eftersom de flesta nya SUV:er (inklusive DS7) är utformade för stads- och långväga resor. Du kan få en DS7 med ett AWD-system som faktiskt kan ta sig an lite lättare terrängkörning, men hoppas inte för mycket eftersom DS7 inte är någon terrängkörare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts