Vanliga problem med Citroën DS4

Citroën DS4 problem & fel

Citroën DS4 är en subkompakt 4-dörrars hatchback som introducerades 2010. Citroëns undermärke DS introducerades först på 1950-talet och återupplivades 2010. Fem år senare bröt sig dock DS-undermärket loss från Citroën vilket innebär att det nu är ett separat varumärke med separata produkter som inte förknippas med Citroën.

När det gäller tillförlitlighet är Citroën DS4 överallt då bilen haft många återkallelser och tenderar att drabbas av ganska många vanliga problem. De vanligaste DS4-problemen är förknippade med startmotorn som är känd för att gå sönder, olika problem med säkerhetsbälten, problem i samband med läckor, utrustningsrelaterade problem och motorrelaterade problem.

Man kan lugnt säga att DS4 inte är en av de mest tillförlitliga produkter som Citroën någonsin tillverkat, men märket har stadigt förbättrat sig med senare DS4-generationer. Den goda nyheten är att DS4 inte är en dyr bil att underhålla, men den dåliga nyheten är att den behöver underhåll riktigt ofta.

Om du vill köpa en begagnad Citroën DS4 ska du se till att göra en inspektion före köpet, eftersom det är det enda sättet att se om bilen i fråga är så bra som du vill att den ska vara.

Citroën DS4 – Problem med startmotorn

Det verkar som om Citroën DS4 har olika problem med startmotorn, närmare bestämt ledningarna till den. Problemet med startmotorn är dess placering vilket lätt kan leda till att motorn kortsluts och bränner ledningsnätet. Se till att inspektera ledningen för att se om den inte är avrivet, och om du hittar något, se till att byta ut ledningen och skärma av den ordentligt från närliggande komponenter.

  Är Citroën C3 Aircross en bra bil?

Citroëns specialister har sagt att det är en bra idé att ta din DS4 till en återförsäljare eftersom de vanligtvis kommer att placera om ledningarna där det inte finns några problem med kortslutningar. Detta är något du vill göra så tidigt som möjligt, annars kan du till och med starta en brand med det.

Citroën DS4 – Problem med säkerhetsbältet

Bältesrelaterade problem verkar vara ganska vanliga med olika Citroën-modeller och generationer, vilket verkligen är farligt. Ägare har sagt att många DS4-modeller har dåligt åtdragna säkerhetsbälten som kan lossna i händelse av en olycka. Andra har uppgett att säkerhetsbältena har problem med att dras in i höljet när de inte används.

Vissa ägare rapporterade också att själva säkerhetsbältena slits snabbt, vilket inte nödvändigtvis är farligt, men det ser bara inte rätt ut. Hur som helst är det alltid en bra idé att byta ut hela bältesenheten på äldre bilar bara för att se till att alla är i perfekt skick och att de ska klara en krock utan problem.

Citroën DS4 – Läckage

Citroën DS4 lider också av olika läckor, som alla kan bli ett stort problem om de lämnas obevakade. Olja är känd för att läcka från en av turboladerns fästskruvar, vilket kan sluta med betydande mekaniska skador om du inte löser det i tid. Vissa DS4-modeller lider också av bränsleläckage på grund av en felaktig slang, och detta kan till och med sätta hela bilen i brand.

  Är Citroën C3 Picasso en bra bil?

Bränsleläckage är något som aldrig får hända eftersom bränsle är mycket lättantändligt. Om en bränsleläcka inträffar vid ett dåligt tillfälle kan det sluta med att bilen går upp i lågor och riskerar ditt liv, bilens liv och livet för alla runt omkring dig.

Citroën DS4 – Utrustningsproblem

Utrustningsrelaterade problem är också ett vanligt drag hos många Citroën-modeller, särskilt trimproblem som t.ex. motorhuvens lås som inte vill stänga. Om detta händer kan vatten leta sig in i tätningarna, täppa till dem och senare orsaka att huvens undersida korroderar. Detta kan åtgärdas i ett tidigt skede om du märker det i tid.

Andra utrustningsrelaterade problem är bland annat problem med de elektriska fönsterrutorna, enstaka problem med de elektriska låsen och enstaka problem med att vissa karosseripaneler inte passar rätt.

Citroën DS4 – Motorproblem

Vissa DS4-ägare har rapporterat att DS4 kan uppleva en plötslig prestandaförlust som kan bero på ett antal olika orsaker. Vissa säger att dessa problem beror på turboladdaren, andra tror att det snarare beror på tändspolarna. Oavsett vilket, se till att ta din DS4 till en återförsäljare så att de kan inspektera och lösa problemet i tid.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en Citroën DS4?

Citroën DS4 är en svår bil att rekommendera eftersom den lider av problem ganska ofta vilket gör den till en av de minst pålitliga Citroën-modellerna från 2010-talet. Senare modeller är mycket bättre, så mycket att det är mycket lättare att rekommendera dessa. Om du är intresserad av att köpa en DS4 ska du därför se till att välja en av de senare modellerna eftersom de är mycket bättre.

  Vanliga problem med Citroën C1

Om du å andra sidan inte gillar den här typen av bilar kommer du inte heller att gilla DS4. Det är en okej bil för personer som föredrar hatchbacks och den klarar sig ganska bra i stan och på motorvägen, men den är säkert inte lyxig som vissa hoppades.

Är Citroën DS4 säker?

Citroën DS4 är en femstjärnig säkerhetsklassad bil vilket innebär att den får alla nödvändiga passiva och aktiva säkerhetssystem som är utformade för att hålla bilen säker oavsett vad som händer. Bilen kanske inte har alla de allra senaste och bästa säkerhetssystemen, men den har allt du behöver.

Om du vill ha en mer genomgripande säkerhetsupplevelse måste du satsa på en av DS4 2021+-modellerna som är utrustade med praktiskt taget allt du kan få på en modern bil.

Är Citroën DS4 en familjebil?

Citroën DS4 är en familjebil, men inte för en överdrivet lång eller stor familj eftersom den kan rymma upp till fem mellanstora personer utan problem. Fler än så skulle bli lite för trångt. Det bagageutrymme som erbjuds är riktigt bra för sin klass och bilen har en hel del familjevänliga funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts