Lexus LS Tillförlitlighet

Lexus kombinerar en hög nivå av hantverk med överdriven stil i sina olika modeller. Det fungerar som en lyxdivision av den välkända japanska biltillverkaren Toyota, men med en högre grad av personlighet och attraktionskraft. Lexus LS är en fullstor lyxsedan (F-segment i Europa) som fungerar som flaggskeppsmodell för Lexus, Toyotas lyxdivision.

Översikt

Under de fyra första generationerna hade alla LS-modeller V8-motorer och var huvudsakligen bakhjulsdrivna. I den fjärde generationen erbjöd Lexus varianter med fyrhjulsdrift, hybrid och lång hjulbas. Den levereras som standard med en 3,4-liters V-6-motor med dubbelturboaggregat som ger en silkeslen 416 hästkrafter. Motorn låter raffinerad och kraftfull vid kraftig gaspådrag, men dämpad vid cruising. En 10-växlad automatlåda sköter växlingarna.

Tillförlitlighet

CR gav 2020 LS en 53 av 100 övergripande poäng. J.D. Power har ännu inte betygsatt LS i fråga om tillförlitlighet. LS-ägare är i allmänhet nöjda med dess stil och prestanda. De anser dock inte att den har något stort värde.

Säkerhet

Eftersom Lexus LS 500h är en bil med liten volym får den aldrig genomgå oberoende krocktester av Euro NCAP. Och detta gäller även för många av dess rivaler. Det betyder dock inte att LS 500h är osäker. Förutom den obestridda kvaliteten på konstruktionen är Lexus fullmatad med sofistikerade säkerhetsfunktioner som är utformade för att minska sannolikheten för en krock.

Återförsäljningsvärde

Enligt branschen har en Lexus LS 500 en prognostiserad 5-årig värdeminskning på 50 %. På fem år kommer dess värde att minska med cirka 40 798 dollar från nypriset på 81 597 dollar till 40 798 dollar.

  Ford Escape tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Lexus är inte lika billig att underhålla som en Toyota, men den är nära. RepairPal’s ranking visade Lexus på sjätte plats totalt sett för sina låga ägandekostnader. Ägarna spenderar cirka 551 dollar per år på underhåll och reparationer, även om kostnaden ökar när bilen åldras.

AQ

Är Lexus LS en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lexus LS är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Lexus LS?

Lexus LS är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Medelstora bilar

Vad är hästkrafterna i en Lexus LS och har den en turbo?

Lexus LS har 416 hästkrafter och ett vridmoment på 442 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Lexus LS?

16,9 kubikfot ( 0,479 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Lexus LS har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en Lexus LS?

En Lexus LS 1996 gick en miljon mil. En typisk Lexus håller högst 250 000 mil. 300,000. Kilometer är vanliga så länge underhållet görs regelbundet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts