GMC Terrain Tillförlitlighet

GMC är en del av General Motors som fokuserar på större fordon som pickup trucks, SUV:er osv. Terrain är en mellanstor crossover-SUV med plats för 5 personer. SUV:n är utmärkt för att transportera såväl passagerare som bagage.

Översikt

Terrain är ett gediget fordon, som även är bra när det gäller prestanda också. Den finns i två drivlinor med en 1,5 turbomotor och en 1,6 turbodieselmotor. Den har en 9-växlad växellåda med många andra bra säkerhets- och inredningsfunktioner.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en bit viktig information innan du köper en bil. General Motors har tillverkat bilar i evigheter, och de är också tillräckligt pålitliga för att man ska kunna lita på dem. GMC har ett tillförlitlighetsbetyg på 3,0 av 5,0 och rankas på plats 22 av 32 bilmärken, vilket inte är det bästa. Terrain är dock en ganska pålitlig SUV med ett tillförlitlighetsbetyg på 83 av 100.

Säkerhet

Säkerhet är ett stort bekymmer för konsumenterna nuförtiden, vilket är en bra sak. GMC-lastbilar krocktestas regelbundet av NHTSA och IIHS. Terrain har testats av båda, och den har fått perfekta poäng av båda dessa organisationer. SUV:n har också bra säkerhetsfunktioner som ett körfältsassistanssystem, kollisionsvarning, nödsystem osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att avgöra en bils tillförlitlighet. GMC har ett hyggligt restvärde även efter 5 år. Den har en genomsnittlig avskrivning på 50 % efter 5 år. Terrain har också en hygglig avskrivningsgrad på 49 % efter 5 år.

Underhåll och reparation

Kostnaderna för underhåll och reparation är inte de lägsta för GMC-lastbilar. Dessa lastbilar och SUV:er kostar i genomsnitt cirka 744 dollar per år, vilket är lite högt jämfört med andra konkurrenter. Underhållskostnaden för Terrain är nästan 558 dollar, vilket täcker allt förebyggande underhåll och besök i onödan.

FAQ

Är GMC Terrain en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

GMC Terrain är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i GMC Terrain?

GMC Terrain är en bil med 5 platser. EPA-klassificering för denna bil är: 4WD Sport Utility Vehicle

Vad är hästkrafterna i en GMC Terrain och har den en turbo?

GMC Terrain har 170 hästkrafter och ett vridmoment på 203 lb-ft. Motorn är en turboladdad gasmotor med ett slagvolym på 1,5 liter/ Bränslesystemet är: Direktinsprutning.

  GMC Canyon Tillförlitlighet

Vilken typ av hjul har den?

GMC Terrain har 17 x 7,0 tums aluminiumhjul fram och 17 x 7,0 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har GMC Terrain?

  • Felaktigt fungerande krockkuddar.
  • Problematisk elektronisk stabilitetskontroll.
  • Felaktig uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC).
  • Problem med motorn.
  • Onormalt ljud från vattenpumpen.
  • Trasig växellåda.

Håller GMC Terrains länge?

GMC Terrains är konstruerade för att hålla i 300 000 år. Utan några större problem. En GMC Terrain kan hålla i ungefär 20 år om du kör 15 000 mil per år. Denna nivå av livslängd kan endast uppnås genom regelbundet underhåll och rättvis användning.

Vilket år är den mest tillförlitliga GMC Terrain?

De bästa åren för GMC Terrain är modellerna 2020 och 2021. Hittills har dessa inte sett några klagomål alls. Faktum är att modellerna från 2016 och uppåt har sett en kumulativ mängd av endast 20 klagomål, vilket visar att GMC verkligen har höjt sig under de senaste åren.

Vilken är bättre Equinox eller Terrain?

Både 2020 Chevy Equinox samt 2020 GMC Terrain har kraftfulla motorer som klarar av all terräng. 2020 GMC Terrain kan skryta med 26 MPG i städer och 30 MPG på landsväg. Equinox har 22 MPG i stadstrafik och 31 MPG landsväg, om den är rätt utrustad.

Varför är min GMC Terrain så högljudd?

En felaktig sensor eller en sensor som inte fungerar kan skicka fel data till motorn, vilket leder till för mycket eller för lite bränsle. Detta kan leda till en högre motor. Dåliga eller smutsiga tändstift: Ett fordon som inte är ordentligt underhållet kan få fel tändning, vilket gör att den går högre.

Har GMC Terrain 2020 problem?

NHTSA fick flest klagomål från fordonsägare om problem med hastighetsreglering, drivlina och elsystem. Det verkar som om Terrain har fel på drivlinan och fordonshastighetskontrollen.

Är GMC Terrain bra i snö?

Ja, GMC Terrain är mycket bra på snö. Den hanterar sig bra på is och snö. Det är viktigt att ha ett fordon som kan hantera snö när vädret är kallt och blåsigt. GMC Terrain 2020 liksom Chevrolet Equinox 2020 erbjuder solida alternativ. Detta är bara några av de vinterkörningsfunktioner som du kan förvänta dig av dessa fordon.

  Honda Civic Type R Tillförlitlighet

Vilken är bättre GMC Terrain eller Acadia?

GMC Acadia är ett bättre val om du har en växande familj och behöver mer lastutrymme. Terrain är ett bättre alternativ om du inte behöver så mycket lastutrymme och vill ha en mindre SUV som kan navigera på trängre gator och parkeringsutrymmen.

Vilket var det sämsta året för GMC Terrain?

Enligt Car Complaints har GMC Terrain modellår 2011 det sämsta registret över klagomål och fel. De flesta modellår från den första generationen anses dock vara mindre tillförlitliga än den andra.

Vad är GMC Terrain jämförbar med?

GMC Terrain, en bror till Chevrolet Equinox, erbjuder bra passagerarutrymme, men litet lastutrymme. GMC Terrain delar den fyrcylindriga 1,5-liters turboladdade 4-cylindriga motorn från Chevy. Den kan användas med antingen FWD eller AWD. En sofistikerad 9-växlad automatisk växellåda är också standard.

Är GMC Terrain samma som Chevy Equinox?

Equinox och Terrain delar samma plattform så de erbjuder liknande prestanda. Equinox och Terrain har båda en turboladdad 1,5-liters fyrcylindrig motor med 170 hk. Du kan välja mellan framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

Är GMC Terrain samma sak som Chevy Traverse?

Nej, de är inte likadana, men liknar varandra. Chevy Terrain 2021 och GMC Terrain 2021, båda mellanstora SUV:er, är snygga och rymliga. Dragkapaciteten för båda SUV-modellerna är likartad, men Traverse har mer kraft och vridmoment tack vare sin större V6-motor.

Är terrängbilar bra fordon?

Ja, den kompakta SUV:n Terrain är mycket bra. Den rymliga interiören är laddad med tekniska funktioner och föraren kommer att älska dess smidiga hantering och mjuka körning. Du kan få mycket kraft från motorn, men för att få den måste du uppgradera till GMC Terrain Denali.

  Chevrolet Aveo Tillförlitlighet

Kan Terrain gå i terräng?

Ja, 2020 års GMC Terrian kan gå i terräng. Du kan använda den här SUV:n i vilken terräng som helst. Detta gör den perfekt för campingresor, jakt, fiske osv. Terrain-utbudet omfattar nu den terrängfokuserade AT4-beteckningen AT4, som även syns på andra GMC-modeller. Det är i princip ett utseendepaket som inkluderar en främre skidplatta samt Goodyear Sport Terrain-däck. Fyrhjulsdrift kan köpas som tillval på de flesta trims, men är standard på AT4.

Vilken SUV är bättre GMC eller Chevy?

GMC-lastbilar är mer kvalitativa än vanliga Chevys tack vare GMC:s fokus på nyttofordon som pickuper och SUV:er. GMC är det bästa valet om du letar efter en lastbil som kan dra och släpa mer och har stödfunktioner som hjälper dig under din arbetsdag.

Vad är skillnaden mellan Terrain SLE och SLT?

Sätena i SLE och SLT har förstklassig tyg, medan SLE är tillverkade med perforerat läder. Standard är åttavägsstyrd förarstol fram med elkraft i SLT. Uppgradera din underhållning och uppkoppling med en 8-tums GMC infotainmentskärm för SLT, jämfört med ett 7-tums system i GMC SLE.

Vilket är större traverse eller terrain?

Destinationsavgifterna för både Chevrolet Traverse och GMC Terrain är liknande. Det kan vara svårare att hitta en plats på en parkeringsplats för Chevrolet Traverse eftersom den är större än GMC Terrain.

Vilken är bättre GMC Terrain eller Jeep Cherokee?

Både GMC Terrain och Jeep Cherokee är utmärkta val när det gäller mellanstora SUV:er. Båda har kraftfulla motorer, många säkerhetsfunktioner och bekväma sittplatser. GMC Terrain har dock några fördelar jämfört med Jeep Cherokee. Trots skillnaderna i dragkapacitet har båda fordonen fantastiska terrängegenskaper. Cherokee är mer lämpad för körning i oförutsägbar terräng och i tuffare förhållanden, medan Terrain klarar av ett bredare spektrum av äventyrskörning.

Har Terrain Android Auto?

Ja, GMC Terrain har stöd för Android Auto, vilket gör att du kan komma åt dina Android-appar som YouTube Music, Google Maps och Waze via bilens infotainmentskärm. Med Google Assistant kan du ringa samtal, skicka meddelanden och använda röstkommandon för navigering.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts