BMW Z4 VS Ford Mustang – vilken är bäst?

Med så många lyxiga cabrioleter med hög prestanda på marknaden är det aldrig lätt att hitta en bil med de funktioner och prestanda du vill ha. Ford Mustang och BMW Z4 erbjuder till exempel lyxiga interiörer, utmärkt hastighet och högpresterande åkattraktioner. Men vilken bil är bättre än den andra?

BMW Z4 har en lyxigare och mer avancerad interiör än Ford Mustang. Dessutom är den lättare att hantera och mer bränsleeffektiv. Å andra sidan är Ford Mustang GT cabriolet snabbare, kraftfullare och mer praktisk än BMW Z4.

Ford Mustang GT cabriolet har plats för upp till fyra personer, medan BMW Z4 endast har plats för två personer. Dessutom har båda dessa cabrioleter två trimsalternativ, vilket gör att intresserade köpare kan ha olika budgetalternativ.

Vilken bil är bäst – BMW Z4 eller Ford Mustang?

Exteriör och interiör

I kategorin lyxiga cabrioleter av hög klass har BMW Z4:s exteriör överträffats av nära konkurrenter som Porsche 718 Boxster, Mercedes SLK, Jaguar F Type och Audi TT, men Ford Mustangs exteriör är ganska bristfällig.

Därför har BMW Z4 en mer tilltalande och muskulös exteriör än Ford Mustang GT Convertible. BMW Z4 sticker lätt ut med sin konventionella njurgrill, den bakre trekvartsbilden och de välintegrerade bakljusen. BMW Z4 M40i ser ännu mer spektakulär ut med den tillagda exteriördetaljen Shadowline.

Trots att Ford Mustang har en bättre design än sina amerikanska motsvarigheter ligger den fortfarande efter denna tyska koloss. Den här bilen har smalare, bredare strålkastare, en vacker stötfångare, grill och motorhuv. Med sin enkla design ser den här bilen mer ut som en modern sportbil än en sedan.

  BMW 4-serien Gran Coupe Tillförlitlighet

Förutom att BMW Z4 har ett smidigt yttre har den fortfarande en lyxigare och mer avancerad interiör än Ford Mustang. Tack vare funktioner som Vernasca-lädersäten, mjuktouch SensaTec-trimmad instrumentpanel och ett intuitivt användargränssnitt.

Ford Mustang är också bekväm med en sittplatskapacitet på fyra personer. Ändå är baksätena krampaktiga och inte bra för vuxna. Den mest fascinerande funktionen inuti Ford Mustang är det 12,0-tums digitala instrumentpanelklustret som är vackert, välorganiserat och höjer stämningen i kupén.

Ford Mustang GT Convertible har en hjulbas på 107,1 tum, en längd på 188,3 tum, en bredd på 75,4 tum och en höjd på 54,9 tum. Å andra sidan har BMW Z4 en hjulbas på 97,2 tum, en längd på 170,7 tum, en bredd på 73,4 tum och en höjd på 51,4 tum.

Ford Mustang GT Convertible är alltså mycket längre och högre än BMW Z4. Dessutom har den också ett större lastutrymme för att förvara malmgrejer.

Prestanda

BMW Z4 kanske har bättre hantering runt hörn, men Ford Mustang GT Convertible presterar mycket bättre. Dessutom ger BMW Z4 den ultimata körupplevelsen eftersom den är roligare att köra än Ford Mustang. Ford Mustang är dock kraftfullare och snabbare än BMW Z4.

BMW Z4 har två trimsalternativ och det har även Ford Mustang. BMW Z4 har sDrive30i cabriolet med en 2,0-liters turbo inline-4-motor och M40i med en 3,0-liters turbo inline-6-motor. Basutrustningen producerar upp till 255 hk och 295 lb-ft vridmoment, medan den avancerade utrustningen producerar upp till 383 hk och 368 lb-ft vridmoment.

  BMW Z4 VS Mercedes SLK - vilken är bäst?

Medan Ford Mustang cabriolet kommer med EcoBoost cabriolet och GT cabriolet. Basmodellen producerar magra 310 hk och 350 lb-ft vridmoment, medan den avancerade GT Premium cabriolet producerar upp till 460 hk och 420 lb-ft vridmoment.

När det gäller acceleration och hastighet går BMW Z4 från 0 till 60 på bara 3,9 sekunder med en toppfart på 155 mph, medan Ford Mustang GT Premium cabriolet accelererar från 0 till 60 på bara 4,0 sekunder med en toppfart på 186 mph. BMW Z4 accelererar alltså snabbare men Ford Mustang är snabbare.

Pris

Överraskande nog må Ford Mustang vara snabbare till mållinjen, men den kostar inte särskilt mycket. Basversionen av Ford Mustang (EcoBoost Convertible) kostar cirka 40 000 dollar, medan den mer avancerade trimningen (GT Premium Convertible) kostar 46 950 dollar.

BMW Z4 är mycket dyrare eftersom basutrustningen har ett utgångspris på 49 800 dollar och den högre utrustningen har ett utgångspris på 63 600 dollar. Du får alltså mer värde med Ford Mustang eftersom den är rymligare, har plats för upp till fyra personer och har stort lastutrymme.

FAQ

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW Z4 eller Ford Mustang?

Ford Mustang GT Convertible är billigare att underhålla än BMW Z4. Förutom att BMW Z4 har kostsamma reservdelar har BMW Z4 också en hög kostnad för reparation och underhåll eftersom de vanligtvis kräver specialverktyg och kvalificerade mekaniker för att hantera dem.

  BMW 5-serien Tillförlitlighet

Vilken bil är säkrare att köra – Ford Mustang eller BMW Z4?

Om säkerheten är ditt bekymmer måste du överväga att skaffa BMW Z4. Den är nämligen utrustad med mer avancerade säkerhetsfunktioner än Ford Mustang. Några av de funktioner som du hittar på den här roadstern är bland annat framåtriktad kollisionsvarning, bakåtriktad kollisionsvarning, bakåtriktad trafikvarning och körfältsvarning.

Ford Mustang är också en säker bil, men den lyckades bara få 3 stjärnor av 5 när den testades av Euro NCAP 2017. Några av de viktiga säkerhetsfunktioner som den här bilen har är lane-keeping assist, adaptiv farthållare, parkeringssensorer bakåt, lane-departure warning och mycket mer.

Är Ford Mustang värd pengarna?

Om du letar efter en kraftfull cabriolet som också har plats för upp till fyra personer är Ford Mustang den perfekta cabrioleten för dig. Men om du vill ha enastående prestanda, bättre hantering och stil måste du kanske leta någon annanstans. Om man tar hänsyn till de funktioner som Ford Mustang erbjuder är den dock mycket prisvärd.

Bottenlinje

Beroende på vad du letar efter kan du finna att en av dessa två cabrioleter är utmärkt för dina behov och din budget. BMW Z4 erbjuder komfort, bättre hantering och bränsleeffektivitet. Ford Mustang erbjuder tvärtom snabbhet, praktiska egenskaper och kraft.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts