Är Jeep Gladiator en bra bil?

Jeep Gladiator

Jeep är ett av de äldsta bilmärkena i Amerika. Det har producerat flera enastående SUV:er genom åren, och Jeep Gladiator är en av dem. Men är Jeep Gladiator en bra bil?

Ja, Jeep Gladiator är en utmärkt terrängmaskin. Den här robusta SUV:n är inte bara rymlig, utan den är också kraftfull, bekväm och med stor drag- och dragförmåga. Eftersom den är större än en Jeep Wrangler är den en perfekt terräng-SUV för en familj.

Jeep Gladiator kan skryta med flera exceptionella egenskaper, men den kommer också med många problem som intresserade köpare bör känna till. Den senaste Jeep Gladiator är till exempel förknippad med problem med motor, fjädring, växellåda och drivlina.

På det hela taget är det fortfarande en utmärkt bil men inte idealisk för dem som letar efter en högpresterande terrängbil. Dessutom är den något dyrare än sina konkurrenter som Ford Ranger, Nissan Frontier, GMC Canyon och Chevrolet Colorado.

Jeep Gladiators historia

Jeep Gladiator är en mellanstor pickup som tillverkas av Jeep. Den ursprungliga Jeep Gladiator tillverkades mellan 1962 och 1988. Den senaste Jeep Gladiator började däremot tillverkas 2019 till dags dato. Oavsett detta är båda bilarna välgjorda och lämpliga för terrängkörning och inte för körning på väg.

Förvånansvärt nog kallades Jeep Gladiator för J-serien 1971. Dessutom tänkte Jeep återuppliva Gladiator-namnet tillsammans med Comanche och oftast scrambler. Ändå bestämde de sig för att nöja sig med Gladiator.

Jeep Gladiator finns i flera varianter och några av dem är Sport, Sport-S, Overland, Mojave och Rubicon. Basutrustningen är Sport, medan den mest avancerade utrustningen är High Altitude, följt av Rubicon och Mojave.

  Vanliga problem med Jeep Gladiator

Funktioner hos Jeep Gladiator

Utseende

Den senaste Jeep Gladiator ser mer slående och tilltalande ut än den äldre modellen. Till skillnad från den äldre modellen som bara hade två dörrar har den här modellen fyra dörrar. Dessutom har den plats för upp till fem personer, i stället för två som den tidigare generationen.

Jeep Gladiator ser tålig och kraftfull ut, men den har ingen högklassig interiör som hos konkurrenter som Ford Ranger eller GMC Canyon. Interiören är ändå bra med många exceptionella funktioner. Den är också rymlig och har ett stort bagageutrymme.

Prestanda

Om du vill ha en kraftfull terräng-SUV är Jeep Gladiator ett utmärkt val. Men om du letar efter en enastående SUV på körning presterar den här bilen dåligt. Trots detta har du möjlighet att välja mellan de olika trims som Jeep erbjuder.

Basutrustningen är Gladiator Sport 4X4 och den levereras med en 3,6-liters V-6-motor som producerar maximalt 285 hk och 260 lb-ft vridmoment. Medan den avancerade trimmen är Gladiator High Altitude. Andra populära trims är Mojave, Overland, Willys och Rubicon.

Komfort och lastutrymme

Jeep Gladiator är en stor bil. Därför är den mycket bekväm och rymlig. Det är dock en femsitsig bil med fyra dörrar. Så om du är en familj och önskar en pålitlig bil för terrängkörning är detta ett bra val. Dessutom har den gott om lastutrymme som passar ditt bagage när du åker utomhus eller på resa.

Bränsleeffektivitet

Även om de flesta Jeep-modeller är bränsleeffektiva är Jeep Gladiator inte bränsleeffektiv. Detta beror på att den har ett EPA-värde på 16 mpg i staden, 23 mpg på motorvägen och ett kombinerat 19 mpg. Om du ändå jämför detta med sina konkurrenter kommer du att upptäcka att den är ganska effektivare.

  Jeep Wagoneer Tillförlitlighet

Pris

Det beror på vilken Jeep Gladiator du är ute efter. Om du vill ha en begagnad Jeep Gladiator från 1988 ligger priset mellan 5 000 och 20 000 dollar. Om du däremot vill köpa de senaste Jeep Gladiatorerna som tillverkats från 2020 till idag måste du dela på minst 35 000 dollar. Detta är dock fortfarande ganska högt jämfört med sina rivaler.

FAQ

Hur tillförlitlig är Jeep Gladiator?

Jeep Gladiator är en mycket pålitlig bil. De flesta tillförlitlighetsorganisationer ger den en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. Både J.D. Power och Consumer Reports har en tillförlitlighet över genomsnittet. Men Jeep Gladiator 2020 kommer med många problem och intresserade köpare bör vara på sin vakt.

Vad är den höga körsträckan för Jeep Gladiator?

Den höga körsträckan för en Jeep Gladiator är cirka 150 000 mil. De äldre Jeep Gladiatorerna brukade hålla bra när de underhållits på rätt sätt. En del av dem klarade till och med över 200 000 mil innan de fick allvarliga problem. Den senaste Jeep Gladiator har inte funnits på marknaden länge för att man ska veta hur bra de håller sig.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Gladiator?

De äldre Jeep Gladiatorerna var ganska pålitliga men de är svåra att hitta på marknaden. Tvärtom har de senaste modellerna flera problem, som inkluderar defekt drivaxel, rattproblem, problem med drivlinan, transmissionsproblem, motorstopp vid tomgång och mycket mer.

  Är Jeep Compass en bra bil?

De flesta av dessa problem kan hittas i Jeep Gladiator 2020. Och eftersom denna senaste Jeep Gladiator inte har funnits på marknaden länge är det fortfarande oklart om den har fler problem eller inte.

Hur snabb är Jeep Gladiator?

Om du letar efter en snabb terrängbil bör Jeep Gladiator vara ett av de sista fordonen att överväga. Detta beror på att den inte är särskilt snabb. Jeep Gladiator kan accelerera från 0 till 60 mph på 7,9 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 97 mph, vilket är ganska lågt jämfört med de flesta av sina rivaler.

Är Jeep Gladiator billig att underhålla?

Nej, Jeep Gladiator är varken billig eller dyr att underhålla. Det beror på att den har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 630 dollar, vilket är nästan samma som branschgenomsnittet. Icke desto mindre är Jeep-reservdelar och underhållskostnaderna överkomliga, vilket gör den något billigare att underhålla.

Sammanfattning

Generellt sett är Jeep Gladiator en utmärkt bil. Den har en rymlig och bekväm interiör, fantastisk dragförmåga, en lättanvänd pekskärm och enastående terrängegenskaper. Ändå har den här bilen också flera problem som motorproblem, transmissionsproblem och fjädringsutmaningar.

Trots att den senaste generationen av Jeep Gladiator har flera problem är det fortfarande en fantastisk bil för terrängkörning. Den är också mer tillförlitlig än de flesta av sina konkurrenter och den är billigare att underhålla. Ändå bör dess utgångspris ses över eftersom det är rimligt högt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts