Är Fiat Qubo en bra bil?

Fiat Qubo

Fiat Qubo är en liten minibuss. Den är dock större än en hatchback men mindre än en SUV. Så den är mycket idealisk för personer som önskar en praktisk bil som också är effektiv och rymlig. Men är Fiat Qubo en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en rymlig, praktisk, effektiv, pålitlig och prisvärd minibuss är Fiat Qubo en idealisk bil för dig. Men om du är ute efter en lyxig, bekväm, avancerad, säker och högpresterande bil är detta inte bilen för dig.

Fiat Qubos historia

Fiat Qubo har funnits på marknaden sedan 2008. Den har en liknande passagerarkaross som Fiat Fiorino, som har funnits på marknaden sedan 1977. Bilen presenterades först på bilsalongen i Genève innan den kom ut på marknaden 2008. Dessutom är det en femdörrars minibuss med framhjul.

Eftersom formen på Fiat Qubo liknar en kub tog det inte lång tid för Fiat att komma på namnet ”Qubo”. Fiats designers lyckades ta fram en intressant bild av bilen, som också är intressant, särskiljande och originell.

Funktioner hos Fiat Qubo

Utseende

Fiat Qubo har ett intetsägande yttre. Så om du letar efter en snygg och modern minivan är detta inte ett bra alternativ. Fiat Qubo har en robust design, skjutdörrar, tonade fönster, en uppfräschad stötfångare och en uppfräschad bakre stötfångare.

Den har en hjulbas på 2520 mm, en längd på 3960 mm, en bredd på 1720 mm och en höjd på 1740 mm. Dessutom har den en bekväm och rymlig interiör, men de material som används är billiga och ointressanta. Interiören domineras av plast och tilltalande cirkulära designmotiv.

  Vanliga problem med Fiat Qubo

Prestanda

Fiat Qubo är inte en välpresterande bil. Trots detta presterar den hyfsat eftersom den levereras med två motoralternativ; en 1,3-liters Multijet-dieselmotor eller en 1,4-liters bensinmotor. Om du vill ha den bäst presterande motorn bör du överväga att välja dieselalternativet.

Fiat Qubo levereras dessutom med två växlingsalternativ; en 5-växlad manuell växellåda eller en 6-växlad automatisk växellåda. De olika motoralternativen ger olika hästkrafter, bland annat 73 hk, 75 hk, 95 hk och 119 hk.

Komfort och lastutrymme

Fiat Qubo är en bekväm bil eftersom den är större än en hatchback men mindre än en SUV. Den har en sittplatskapacitet på upp till fem personer och ett stort bagageutrymme. Även om kupén är rymlig är interiörkvaliteten bristfällig. Däremot har den ett stort bagageutrymme på upp till 330 liter. Detta kan dock ökas genom att fälla baksätena upp till 650 liter.

Säkerhet

Fiat Qubo är inte en särskilt säker bil eftersom den är baserad på minibussen Fiat Fiorino. Därför saknar den många säkerhetsutrustningar. Till exempel är främre och bakre krockkuddar standard, medan elektronisk stabilitetskontroll är tillval. Trots att den här bilen inte är särskilt säker är den mycket tillförlitlig.

Bränsleeffektivitet

Detta är ett av Fiat Qubos starka försäljningsargument. Detta beror på att den har en kombinerad bränsleeffektivitet på 30,2 mpg. Dessutom har den en bränsleeffektivitet på 24,2 mpg i staden och 35,6 mpg på motorvägen. Med ett sådant betyg gör den här bilen det möjligt för användarna att spara mycket pengar på bränsleutgifterna.

  Är Fiat 500L Living en bra bil?

Pris

Fiat Qubo är en billigare bil än de flesta av sina konkurrenter. Basutrustningen går för cirka 14 000 dollar, medan den högsta utrustningen går för cirka 21 100 dollar. Begagnade modeller är dock betydligt billigare. Innan du köper en begagnad Fiat Qubo bör du göra en grundlig inspektion.

FAQ

#### Är Fiat Qubo en bra daglig förare?
Ja, Fiat Qubo är en bra daglig förare. Det beror på att den är bränslesnål, kompakt, lätt att underhålla och prisvärd. Och eftersom den kan transportera upp till fem personer med ett enormt bagageutrymme är detta en mycket praktisk bil som gör det möjligt för användaren att röra sig runt i staden med stor lätthet.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Qubo?

Om du planerar att skaffa en begagnad Fiat Qubo är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att möta längs vägen innan du investerar i denna MPV. Vanliga problem som du kan stöta på med den här bilen är problem med krockkuddar, minskad bromseffektivitet, DPF-fel, startproblem och problem med framtorkare.

Hur snabb är Fiat Qubo?

Fiat Qubo är en av de minst presterande bilarna i sin klass. Därför är den inte särskilt snabb eftersom den har en topphastighet på 96 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 15 sekunder. Tvärtom tar det 14,7 sekunder att accelerera från 0 till 62 mph.

  Vanliga problem med Fiat 500X

Är Fiat Qubo samma sak som Fiat Fiorino?

Fiat Qubo och Fiat Fiorino må vara baserade på samma plattform, men de är helt olika. Fiat Qubo har 5 sittplatser, medan Fiat Fiorino har 2 sittplatser. Dessutom är Fiorino mer bränslesnål och har ett enormt bagageutrymme än Fiat Qubo. Fiat Qubo har 98,9 kubikfot utrymme, medan Fiat Fiorino har 84,8 kubikfot utrymme.

Vad är den höga körsträckan för Fiat Qubo?

Eftersom Fiat Qubo inte längre tillverkas kan det vara en svår uppgift att hitta en ny Fiat Qubo. Trots detta finns det flera begagnade Fiat Qubo-modeller på marknaden. Så om du letar efter en begagnad Fiat Qubo av hög kvalitet bör du leta efter en med mindre än 150k miles. Detta beror på att de flesta Fiat Qubo börjar få allvarliga problem när de når mer än 150k miles.

Slutsats

Fiat Qubo är en av de bästa bilarna för stora familjer. Tack vare den rymliga kupén, det enorma lastutrymmet och den kompakta designen. Den är också bränslesnål och lätt att underhålla, vilket gör den till en underbar stadsbil. Ändå är den här bilens design inte särskilt tilltalande och den kommer med material av låg kvalitet i interiören.

På det hela taget är det fortfarande en exceptionell bil med många fascinerande funktioner. Med rätt skötsel och underhåll kan Fiat Qubo hålla i flera år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts