Är Citroën C4 Aircross en bra bil?

Är Citroën C4 Aircross en bra bil?

Citroën C4 Aircross är en 5-dörrars familjedrivna subkompakta SUV/crossover som tillverkades mellan 2012 och 2017. Den såldes på många ställen runt om i världen och den delar underrede med Peugeot 2004 och Mitsubishi ASX. C4 Aircross är verkligen en populär familjebil, men är Citroën C4 Aircross en bra bil?

Citroën C4 Aircross är verkligen en riktigt bra bil eftersom den kombinerar många aspekter som gör den till en bra familjetransportbil. Den kommer med massor av alternativ för gas- och dieselmotorer, som alla är effektiva och smidiga. Bilen ser också ganska intressant ut eftersom Citroën alltid var villig att designa bilar som verkligen ser ut som de ska och inte bara är en kopia av alla andra bilar från detta segment.

När det gäller tillförlitligheten verkar C4 Aircross vara ganska hygglig, mycket bättre än andra Citroën-bilar från den här tiden. Det finns dock några problem som är värda att tala om eftersom C4 Aircross inte är perfekt på något sätt. Värdena på dessa är också ganska anständiga vilket ytterligare gör dem till anständiga begagnade bilar.

Praktiken är stor med C4 Aircross eftersom den erbjuder massor av sittplatser och lastbilsutrymme överallt. Det är en familjebil med bra sikt, enkla kontroller och är riktigt lätt att köra.

Citroën C4 Aircross – Drivkraften

Citroën C4 Aircross motoruppsättning börjar med en fyrcylindrig bensinmotor på 1,6 liter i rad med 117 hk. Du kan också välja mellan två dieselmotorer, en 4-cylindrig dieselmotor på 1,6 liter med 115 hästkrafter eller en större och kraftfullare 4-cylindrig dieselmotor på 1,8 liter med 150 hästkrafter, som är det föredragna valet för de flesta C4 Aircross-köpare.

  Vanliga problem med Citroën C1

C4 Aircross ger upp till 50MPG för dieselvarianter, vilket verkligen är ett imponerande resultat med tanke på bilens storlek. Den bensindrivna fyrcylindriga 1,6 liter cylindern kan ge upp till 40 MPG, vilket också är ett imponerande resultat för en bensinmotor. C4 Aircross kan fås i antingen FWD- eller AWD-utförande beroende på dina personliga preferenser.

Du kan också välja mellan en manuell eller automatisk växellåda, men det verkar som om den automatiska lådan passar bilen lite bättre eftersom det trots allt är en stadsbil. På det hela taget kommer C4 Aircross med bra motoralternativ, de kanske inte är de mest kraftfulla som finns där ute, men de gör verkligen susen.

Citroën C4 Aircross – Design och chassi

Citroën C4 Aircross är en femdörrars familjecrossover/SUV vilket innebär att den följer en välbekant designbana, men Citroën har sett till att C4 Aircross skiljer sig en hel del från sina konkurrenter. Det kanske inte är den vackraste bilen som finns, men ingen kan säga att den ser dålig ut. Interiören är snyggt utformad, men den är säkert inte lyxig eller överdådig.

Fjädringen och chassiavstämningen är skräddarsydd för komfort och användarvänlighet, vilket gör att C4 känns bekväm och ganska icke-dynamisk. Detta är mer eller mindre vad man får från den här typen av bilar så det är inte något alldeles speciellt.

Citroën C4 Aircross – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet verkar C4 Aircross vara bättre än alla bilar som kom före den. Det är också en ganska prisvärd bil att underhålla vilket självklart är en riktigt bra sak. Det dåliga är att den behöver underhåll ofta, men det är något du måste göra om du vill att bilen ska hålla länge.

  Är Citroën C3 Picasso en bra bil?

De vanligaste problemen med C4 Aircross är relaterade till växellådan, elen, fjädringen, bromsarna och styrsystemet. Dessa är inte skadliga för bilens allmänna körbarhet, men de kan bli det längre fram om du inte gör allt som behöver göras i tid.

Citroën C4 Aircross – Värde och praktiska egenskaper

Värdemässigt är C4 Aircross riktigt bra eftersom den nu kostar en rejäl slant efter några års användning. Det var inte en särskilt dyr bil till att börja med vilket innebär att priserna nu är riktigt överkomliga. Du får verkligen mycket värde för pengarna, vilket är anledningen till att C4 Aircross faktiskt är en riktigt populär bil på andrahandsmarknaden.

Praktiken är stor eftersom bilen lätt kan rymma upp till fyra vuxna utan problem. Den erbjuder också massor av bagageutrymme som ytterligare gör bilen ännu mer användbar. Sikten är bra, det är lätt att montera en barnstol och bilen är verkligen lätt att kliva in och ut ur.

FAQ avsnitt

Har Citroën avvecklat C4 Aircross?

Citroën C4 Aircross var bara cirka 5 år på marknaden, vilket inte precis är så länge. C4 Aircross ersattes senare av C5 Aircross som många anser vara en värdig uppgradering jämfört med C4. Hur som helst kommer C4 Aircross troligen inte att återupplivas någon gång i närtid eftersom Citroën nu är upptagen med att göra Cactus och många andra bilar från detta segment.

  Vanliga problem med Citroën C4 Aircross

C4 Aircross var ganska populär när den först kom ut, men folk började bli lite nyfikna på att C4 Aircross har alldeles för stora likheter med Mitsubishi ASX och Peugeot 4008.

Är Citroën C4 Aircross en omgjord Mitsubishi ASX?

Som vi nämnde i början är C4 Aircross verkligen lik både Mitsubishi ATX och Peugeot 4008. Dessa tre är så lika att många ansåg att Citroën C4 var slöseri med pengar eftersom ASX kostade mindre.

Detta är också delvis anledningen till att Citroën C4 Aircross pensionerades så tidigt i sin produktion eftersom de flesta bilar vanligtvis håller 5-7 år på marknaden, om inte ännu längre.

Hur länge kan Citroën C4 Aircross hålla?

Citroën C4 Aircross bör kunna hålla minst 100 000 – 200 000 mil om du tar väl hand om den. Det är verkligen svårt att bedöma hur länge en bil kan hålla, men om den underhålls på rätt sätt finns det absolut ingen anledning att anta att C4 Aircross kommer att dö tidigare än så.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts