Är Audi bättre än Jaguar?

Audi och Jaguar är två kraftfulla biltillverkare, så det kan vara svårt att välja den bästa av dem. Båda bilarna har sina områden där de utmärker sig. Vilken som är bäst för dig beror mest på dina behov och preferenser.

Audi är bekväm, säkrare och skriker stil. Kostnadsmässigt är Audi ett bättre alternativ än Jaguar. Men när det gäller prestanda och skarp körning tar Jaguar ledningen. Jaguar har också ett bättre utseende och erbjuder längre garantier än Audi.

Audi vs. Jaguar: vem tar ledningen?

Jaguar är mer förarorienterad, eftersom den ger en bättre körkänsla, bra design och mer utökad garanti än Audi. Jaguars är dock dyrare jämfört med Audis. Audi vinner också när det gäller teknik och komfort. För att hitta en balans kommer vi att analysera två populära modeller från båda märkena.

2020 Audi A6 vs. 2020 Jaguar XF

XF har en kraftfullare motor

Audi A6 och Jaguar XF är båda lyxsedaner. Jaguar XF:s högsta trim använder en V6-kompressormotor AWD som skickar 380 hk genom en åttaväxlad automatlåda. Den klarar 0-60 mph på 5 sekunder. Som jämförelse skickar den valfria 3,0 turboladdade V6:an i Audi A6 335 hk genom en 7-växlad dubbeltransmission och gör 0-60mh på 5,1 sekunder. Därmed ligger XF före när det gäller motorn.

Audi A6 interiör tar ledningen

Även om Jaguar XF erbjuder en plyschig interiör är den inte lika estetisk som Audi A6, vilket placerar A6 i topp när det gäller interiör. När det gäller komfort och kvalitet ligger A6 i framkant. Den har mjuka justerbara säten integrerade med fina träslag och metaller, tillsammans med sina massagesäten. Armstödet i XF verkar för smalt jämfört med A6. På det hela taget är A6 bekvämare än XF.

  Audi S3 tillförlitlighet

A6 erbjuder mer ben- och huvudutrymme, även för långa personer. Å andra sidan, även om XF erbjuder ordentliga baksäten med tillräckligt med benutrymme, verkar huvudutrymmet vara ett problem för långa personer. XF erbjuder dock mer lastutrymme än A6.

Audi A6 erbjuder en skarpare och mer attraktiv interiör, medan XF har en mörk interiör. XF:s infotainment har uppdaterats med hjälp av en 10-tumsskärm. Den är dock inte lika lyxig som Audi A6 10,1-tumsskärm, som har många funktioner och är mer responsiv. Det finns förresten flera skärmalternativ för A6.

Audi A6 är säkrare

Du hittar många säkerhetsfunktioner i Jaguar XF och Audi A6. Exempel på detta är bland annat surround view monitor, heads-up display, automatisk inbromsning, övervakning av döda vinklar och varning för avvikelse från körfältet. Men medan de flesta är standard i A6 är många tillval i XF.

XF har inte heller något krocktest tillgängligt, till skillnad från A6. Så medan vi är säkra på säkerheten hos A6 är vi inte säkra på hur XF kommer att reagera vid en krock.

Pris och garanti

Ett område där Jaguar slår Audi är i garantikategorin. Medan XF erbjuder fem år eller 60 000 mils garanti är A6 kortare. Den erbjuder fyra år eller en garanti på 50 000 mil.

När du väljer den högsta utrustningen och lägger till tillvalsfunktioner kommer du sannolikt att spendera upp till 80 000 dollar för Jaguar XF. Däremot går A6 högsta trim med ett bra antal funktioner för 71 000 dollar.

Överlag är det där A6 utmärker sig mer när det gäller teknik och komfort. Däremot har XF bättre prestanda och erbjuder en längre garanti.

  Allt om oljebyte hos Jaguar

2021 Audi A5 vs. 2021 Jaguar F-Type

F-Type är snabbare och starkare

Audi A5 och Jaguar F-Type erbjuder samma komfort. F-Type erbjuder flera motoralternativ, där den högsta utrustningen har en 5,0-liters cylinder som skickar 575 hk genom en 8-växlad automatisk växellåda.

Å andra sidan har Audi A5 antingen en bensinmotor eller en mild elhybridmotor. A5:s 2,0-liters 4-cylindriga motor skickar hela 261 hk genom en 7-växlad automatisk växellåda. Detta är till och med mindre än motorkapaciteten i basmodellen Jaguar F-Type, så F-Type har en högre hastighet än A5.

Liknande interiör och rörelse

Manövreringen på båda modellerna är skarp, eftersom de båda har samma vändradie. Interiörerna är plyschiga, vilket gör att båda ligger på samma nivå. De har båda en infotainmentskärm, mjuka lädersäten och högkvalitativa material. A5 har dock en mer tilltalande interiör.

Om du talar om längd kommer du att finna A5 användbar. Båda hytterna har dock bekväma säten med tillräckligt med ben- och huvudutrymme. Men då har XF bättre benutrymme framtill, medan A5 erbjuder bättre huvudutrymme framtill.

A5 är en bättre familjebil

A5 är dock smalare och har större sittplatskapacitet än F-Type, vilket gör A5 till en perfekt bil för dem som kör andra. Dess smalhet gör också att den är lätt att få plats på vilken parkeringsplats som helst, även om det är trångt.

Båda märkena erbjuder flera imponerande säkerhetsfunktioner. Det finns lane departure warning, automatisk bromsning, övervakning av döda vinklar med mera Medan vissa funktioner är standard, är andra tillval. Audi A6-köpare åtnjuter en garanti på fyra år eller 50 000 mil. Däremot har F-Type en högre milsäkerhet – och erbjuder köparna en femårig eller 60 000 mils garanti.

  Är Jaguar F-Type en pålitlig bil?

A5 är mer prisvärd

När det gäller överkomlighet kommer du att vara nöjd med Audi A5. A5 har ett utgångspris på 48 000 dollar, medan F-Type säljs mellan 61 000 och 100 000 dollar.

Sammanfattningsvis är det F-Type som är din fälla när det gäller prestanda. Reparationskostnaderna är också lägre för F-Type eftersom den är under garanti under en längre period. Pris, interiör och utrymme gör dock att A5 ligger över F-Type.

FAQ

Ska jag köpa en Audi eller Jaguar?

Audis är bekväma, eleganta, mer tekniska och billigare än Jaguars. Jaguarer har dock ett mer imponerande utseende. När det gäller prestanda kommer du att gilla Jaguars sportighet. Dessutom är Jaguars reparationskostnader lägre jämfört med Audis eftersom de erbjuder en mer utökad garanti. Så letar du efter en snygg prestandabil eller en bekväm lyxbil till ett överkomligt pris?

Hur länge håller Audis och Jaguars?

Audis kan vanligtvis få upp till 150 000 till 200 000 mil. Om du kör mindre än 14 000 mil per år kan du använda en Audi i upp till 10-15 år. Å andra sidan är Jaguars byggda för att hålla lite mindre på 125 000 till 150 000 mil. Men med rätt underhåll kan man komma upp till 200 000 mil.

Audi och Jaguar, vilken är mest tillförlitlig?

Audis är mer tillförlitliga än Jaguars. Jaguarer tenderar att gå sönder ofta och kräver mer underhåll än Audis. Underhållskostnaderna för Audis verkar dock vara på den högre sidan eftersom de erbjuder en kortare garanti än Jaguars.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts