Vilka Mercedes har V12?

Vilka Mercedes har V12?

V12-motorer finns vanligtvis i lyxbilar och superbilar av hög kvalitet. Mercedes är ett lyxmärke och har därför haft V12-motorn i några av sina toppbilar.
Mercedes-Maybach S 650 och Mercedes-AMG S 65 har en V12-motor. En V12-motor är en av de mest kraftfulla motorer som någonsin tillverkats. Det är därför den är populär i alla premiummärken. Men den här motorn är också dyr att underhålla och producerar mycket utsläpp.
Men om du är beredd att spendera pengar för att få det bästa av det bästa när det gäller prestanda är V12-motorn en av de bästa. Både Mercedes-Maybach S 650 och Mercedes-AMG S 65 är en sann definition av lyx och överflöd. Icke desto mindre är de inte lätta på bränsleförbrukningen, och att underhålla dem är också dyrt.

Mercedes-Maybach S 650

Utseende

Den här lyxsedanen har en mer utsträckt längd än den normala S-klassen. Den har också en imponerande Maybach-grill som gör att den sticker ut från andra sedans på vägen. Dessutom består den av en tvåtandad lackering som ger den en majestätisk finish.
Maybach S 650, som kostar cirka 200 000 dollar, har ett panoramatak som ger naturligt ljus och 20-tums flerspaksfälgar som ger den ett sportigt utseende. Köparna kommer också att älska den helt LED-belysta exteriörbelysningen och har tillvalsfunktioner att välja mellan.
Inuti den här ledarbilen kommer du att älska den handgjorda, utsökt färdigställda kabinen med utökad träinredning och interiörbelysning med all-LED-belysning. Dessutom har den också tak/dörrtröskel/konsolklädsel i nappaläder. Bilen är extremt bekväm tack vare de imponerande stora sätena.
Ägaren kommer också att kunna njuta av flera underhållningsfunktioner som den centrala 12,3-tums högupplösta skärmen, head-up display, Command-system med touchpad-kontroll, Burmester high-end 3D-surroundljudsystem, underhållningssystem för baksätet, HD-radiomottagare, FrontBass-system och mycket mer.

  Passar Mercedes-fälgar till en BMW?

Prestanda

Bortsett från de lyxiga funktioner du får, presterar Mercedes-Maybach S 650 på en hög nivå. Detta beror på dess kraftfulla handgjorda 6,0-liters V12-motor med turboladdning. Motorn levererar upp till 621 hk vid 4800 varv per minut. Dessutom har den en 7-växlad automatisk växellåda och bakhjulsdrift.
Det är roligt och smidigt att köra den här burken eftersom den har högteknologiska funktioner som ECO start/stop-systemet. Dessutom har den dynamic select, torque vectoring-broms och elektromekanisk servostyrning. Med en bränsleekonomi på 16 mpg kombinerat är den här bilen värd att ha.

Säkerhet

Man kan aldrig nämna Mercedes utan att nämna dess säkerhetsfunktioner. Även om du får kraften från en V12-motor kan du slappna av med vetskapen om att du är säker när du kör denna tyska lyxbil. Några av de bästa säkerhetsfunktionerna är PRE-Safe och magic vision control.
Andra säkerhetsfunktioner är bromsassistans, adaptiv bromsteknik, elektroniskt stabilitetsprogram, avancerat system för övervakning av däcktryck, aktiv parkeringsassistans och aktiv filhållningsassistans. Dessa funktioner ser till att föraren och passagerarna är säkra genom att varna föraren för fara redan innan den inträffar.

Mercedes-AMG S 65

Utseende

En annan Mercedes-modell som kommer med en V12-motor är Mercedes-AMG S 65. V12-motorn finns i Mercedes-AMG S 65 sedan, coupé och cabriolet. Till skillnad från Mercedes-Maybach S 650 är den här sedanen ännu dyrare eftersom den går för cirka 230 000 dollar.
Men när det gäller utseendet har AMG S 65 en exklusiv AMG V12-karossstyling som är vacker och sportig. Bilen är vackert utformad med helt och hållet LED-belysning på utsidan. Den har också all-LED-interiörbelysning, en handgjord kabin, panorama-soltak och AMG Nappaläderstyrning med prestanda i läder.
Det är den sanna definitionen av lyx och prestanda. Intresserade köpare kommer också att gilla den uppvärmda ratten, den avancerade AMG-instrumenteringen och kontrollerna samt de 20-tums AMG-smidda dubbla 5-spaksfälgarna. Dessa och många andra funktioner gör AMG S 65 till en av de bästa AMG:erna som någonsin har tillverkats.

  Vilka Mercedes-modeller har 360°-kameror?

Prestanda

Mercedes-AMG S 65 sedan kommer med en 6,0-liters V12-bi-turbo-motor som levererar upp till 621 hk vid 4800 varv per minut. Dessutom har den en AMG speedshift plus 7-växlad växellåda och ECO/Start-system. Precis som Maybach V12 har denna AMG V12 också en kombinerad bränsleekonomi på 16 mpg.

Säkerhet

Eftersom Mercedes-AMG S65 V12 är en AMG-modell är den snabbare än Maybach S 650 V12, men de har också liknande säkerhetsfunktioner. Den har de vanliga Mercedes-funktionerna som PRE-Safe, uppmärksamhetsassistent, aktiv filhållningsassistent, elektroniskt stabilitetskontrollprogram, magisk synkontroll och mycket mer.

V12:s framtid

Vilken Mercedes-motor är lika kraftfull som V12-motorn?

Mercedes-Benz 4-liters V8-motor med dubbelturbo är det som ligger närmast V12-motorn. I takt med att Mercedes fasar ut V12-motorn planerar man att ersätta den med den 4-liters V8-motorn med dubbelturbo. Denna motor är nästan lika kraftfull som V12-motorn, men den är mer miljövänlig.

Varför upphör V12-motorn?

V12-motorn läggs ned på grund av att den förorenar miljön. I takt med att världen arbetar för att övergå från fossila bränslen är motorer som V12 en av de största koldioxidproducenterna, och att fasa ut dem kommer att bidra till att förbättra föroreningssituationen på vår planet.

Tillverkar Mercedes-Benz V12-motorer?

Ja, det gör de. Mercedes-Benz har tillverkat några av de mest kraftfulla V12-motorerna på marknaden. Den mest anmärkningsvärda Mercedes V12-motorn är M120 V12, som också trimmades och användes i den allra första Pagani Zonda. Förutom denna motor har Mercedes även andra varianter av M275 V12 Bi-turbo-motorn.

  Är det en bra idé att köpa en Mercedes?

Varför välja en bil med V12-motor och inte en V6- eller V8-motor?

Det beror på att en V12-motor ger effektpulser oftare än motorer med sex eller åtta cylindrar. Kraftpulserna har trippelöverlappning, vilket gör att det inte finns något glapp mellan kraftpulserna och möjliggör större förfining och smidighet i lyxbilar.

Är Mercedes V12-motorn dyr att underhålla?

Ja, det är den. Generellt sett är Mercedesbilar dyra att underhålla. Men när du väljer en Mercedes-Benz-bil med V12-motor blir det ännu dyrare att underhålla. Detta beror på att den inte är bränslesnål som andra Mercedes-motorer. Om V12:an utvecklar ett problem blir det också mycket kostsamt att reparera motorn.

Bottom line

Mercedes-Maybach S 650 och Mercedes-AMG S 65 är de enda V12-bilarna från Mercedes-Benz. Därför är de mycket kraftfulla men dyra att underhålla. Dessutom förbrukar de mycket bränsle men presterar exceptionellt bra. Snart kommer Mercedes att avveckla V12-motorn helt och hållet på grund av de nya utsläppsreglerna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts