Vanliga problem med Skoda Scala

Skoda Scala

Skoda Scala är en trevlig bil för en familj eftersom den är rymlig och praktisk. Den är också bra för daglig körning eftersom den är effektiv och pålitlig. Men som de flesta bilar har även denna modell olika problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med Skoda Scala?

Några av de vanligaste problemen med Skoda Scala är defekta sätesöverdrag, felaktig mjukvara, stampning, ojämnt slitage på bakdäcken och överdriven oljeförbrukning. Andra användare har rapporterat att de har haft turbofel, igensatta bränsleinjektorer och fel på styrkedjan.

Vilka är de vanligaste problemen med Skoda Scala?

Felaktig programvara

Det här problemet är kanske inte vanligt i alla Skoda Scala-modeller, men det tvingade tillverkaren att göra återkallelser. Programvaran i kommunikationsmodulen för nödsamtalssystemet uppfyller inte de rekommenderade specifikationerna. Istället laddades fel dataset upp till OCU-enheten.

Därför fungerar inte funktionerna för e-call och info eller servicekall korrekt på grund av detta mjukvarufel. Den goda nyheten är dock att alla berörda bilar har återkallats. Tillverkaren återkallade Skoda Scala-modeller tillverkade mellan augusti och september 2019.

Defekta sätesöverdrag

Ett annat problem som tvingade tillverkaren att återkalla Skoda Scala-modeller tillverkade mellan februari och september 2019 är defekta sätesöverdrag. Tillverkaren noterade att sömmarna i sätesöverdragen kan vara defekta. Detta kan följaktligen påverka sidoairbagarnas skyddsfunktion och därmed öka risken för skador vid en olycka.

Så om du tänker köpa en begagnad Skoda Scala-modell tillverkad 2019, se till att detta problem har åtgärdats.

Ojämnt slitage på bakdäcken

Trots att det inte är särskilt vanligt har flera användare rapporterat att de har ojämnt slitage över bakdäcken. En av användarna uppgav att hans bakdäck gick från 6 mm på innerkanten till 3 mm på ytterkanten på båda bakdäcken.

  Vanliga problem med Skoda Roomster

Ojämnt slitage på däcken orsakas vanligtvis av en sliten fjädring, dålig inställning, över- och undertryck. Ta bilen till en professionell mekaniker för inspektion och reparation.

Tilltäppta bränsleinjektorer

Det här problemet är vanligt i alla Skoda-modeller och Skoda Scala är inget undantag. Det här problemet visar sig dock vanligtvis när din bil lägger på sig flera mil. Bränsleinsprutorna är igensatta på grund av kolansamling. Att åtgärda detta problem är dock enkelt eftersom du måste ta bort och rengöra bränsleinsprutorna.

Överdriven oljeförbrukning

Skoda Scala-modellen använder också mycket olja. Icke desto mindre är detta problem mer utbrett med den 1,5-liters TSI-motorn. Några av de saker som bidrar till överdriven oljeanvändning är dåliga kolvringar, ventiler och skadade turbotätningar.

Även om det här problemet inte kan åtgärdas helt och hållet kan du låta mekanikern inspektera din motor och ta reda på om det finns en läcka eller något annat problem som förvärrar oljeförbrukningen.

Juddering

Flera personer har klagat på att bilen skakar när den accelererar. Detta händer vanligtvis när föraren startat bilen i låga hastigheter. Det händer också vid stoppljus och när man går in i acceleration efter att ha parkerat bilen.

Liksom det första problemet som vi tittade på verkar detta vara ett tillverkningsproblem med Volkswagens 1,5 TSI-motorer. Så tillverkaren bör undersöka problemet.

Fel på styrkedjan

Även om det inte är särskilt vanligt har vissa användare av Skoda Scala också rapporterat att de har haft fel på styrkedjan. Fel i tidningskedjan beror antingen på skadade kolvar eller skadad ventilkrets. Om spännaren för styrkedjan går sönder kommer även styrkedjan att gå sönder.

  Är Skoda Kodiaq en bra bil?

Det är viktigt att åtgärda en dålig styrkedja i tid eftersom det kan orsaka allvarliga skador på motorn.

Turbobrott

Sist men inte minst har Skoda Scala också registrerat turbofel. Även om det är tidigt för vissa att rapportera detta problem på Skoda Scala är detta ett problem som är vanligt på alla Skoda-modeller. Det är viktigt att notera att huvudorsaken till turbofel är oregelbundet underhåll. Regelbundet underhåll förhindrar uppbyggnad av föroreningar som kan skada turbon.

FAQ

Är Skoda Scala tillförlitlig?

Skoda tillverkar några av de mest tillförlitliga modellerna på marknaden. Och eftersom de flesta av Skoda Scalas delar är baserade på Volkswagenkoncernen är detta en ganska pålitlig bil. Dessutom har många tillförlitlighetsorgan gett den här modellen ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet. Så du ska inte oroa dig för tillförlitligheten när du skaffar den här bilen.

Hur länge håller Skoda Scala?

Skoda är ett mycket pålitligt och hållbart märke. Om Skoda Scala underhålls på rätt sätt kan den hålla i mer än 200 000 mil. Men eftersom Scala-modellen inte har funnits på marknaden länge är det ganska tidigt att avgöra hur länge den håller. Men när vi jämför den med andra liknande Skoda-trims bör den hålla i mer än 250k miles.

Är det dyrt att underhålla Skoda Scala?

Liksom de flesta Skoda-modeller är Skoda Scala ganska billig att underhålla. Den här bilen har inte bara registrerat färre problem sedan starten, utan den är också billigare att underhålla än de flesta av sina rivaler. Det enda problem som användaren kommer att stöta på när det gäller underhåll är kostnaden för reservdelar och service.

  Vanliga problem med Skoda Citigo

Har Skoda Scala lagts ned?

Nej, Skoda Scala har inte utgått från marknaden. Det är en ny modell som har varit i produktion från 2019 till idag. Den är här för att stanna och har redan fått flera ansiktslyftningar. Dessutom erbjuds den här bilen i olika varianter och motoralternativ som ger användarna flera alternativ.

Är Skoda Scala effektiv?

Ja, Skoda är några av de mest bränslesnåla bilarna på marknaden. Skoda Scala är inget undantag. Dessutom är Skoda Scala en av de mest effektiva bilarna i sin klass. Detta beror på att den har en bränsleeffektivitet på 40 mpg, vilket är exceptionellt. Observera att detta gäller för dess 1,0-liters TSI-motor.

Slutsats

Skoda Scala är en fantastisk hatchback med exceptionella egenskaper och prestanda. Den är också rymlig och mycket praktisk. Den här bilen har dock också olika problem som användarna bör känna till. Men med rätt skötsel och underhåll kan de flesta av de problem som diskuterats ovan undvikas.

Om du köper en begagnad Skoda Scala är det viktigt att se till att de problem som tillverkaren återkallade har åtgärdats.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts