Maserati Quattroporte Tillförlitlighet

Den italienska fordonstillverkaren Maserati är ett lyxbilsmärke och de har tillverkat dessa bilar som är ganska kända i världen. Maserati Quattroporte är en fullstor lyxsedan som är ett lyxfordon och har en fantastisk karossdesign.

Översikt

Quattroporte har funnits sedan 1963 och det är en stor premiumbil som är känd för sin extravaganta kvalitet. Den senaste generationen introducerades 2013 och den har den 6:e generationen. Den 6:e generationen har två varianter med två drivlinor av 3,0 L V6-motor och 3,8 L B8-motor.

Tillförlitlighet

Innan man köper en bil är det mycket viktigt att ha kunskap om bilens tillförlitlighet. Ärligt talat har Maserati inte varit det mest pålitliga bilmärket och det kritiseras ofta. ReliabilityIndex har rankat dem på 40 av 40 bilmärken. Quattroporte har dock fått betyget 7 av 10 av Top Gear.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn påverkar också en bils tillförlitlighet eftersom säkerhet är ett måste i bilar. Maserati-bilar har bra säkerhetsfunktioner och mätningar, och de krocktestas också regelbundet. Quattroporte har dock inte krocktestats av IIHS eller NHTSA. Säkerhetsfunktionerna omfattar dock bl.a. låsningsfria bromsar, stabilitetskontroll och krockkuddar.

Avskrivningsgrad

Tillförlitligheten är också beroende av bilarnas värdeminskningstakt. Maserati och många andra exotiska bilmärken som Maserati förlorar sitt värde ganska snabbt på grund av deras höga underhållskostnader och känsliga kvalitet. Maserati Quattroporte har en av de högsta avskrivningsgraderna enligt Business Insider.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden påverkar vanligtvis det mesta av en bils tillförlitlighet. Importerade bilmärken som Maserati kostar mycket på grund av deras lyxiga kvalitet och dyra delar. I genomsnitt kostar Maseratis mer än 1 000 dollar per år för allt underhåll. Maserati Quattroporte kostar dock i genomsnitt cirka 900 dollar per år.

  Är en gammal Volvo pålitlig?

FAQ

Är Maserati Quattroporte en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Maserati Quattroporte är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Maserati Quattroporte?

Maserati Quattroporte är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Maserati Quattroporte och har den en turbo?

Maserati Quattroporte har 580 hästkrafter och ett vridmoment på 538 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 3,8 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Maserati Quattroporte?

18,7 kubikfot ( 0,53 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Maserati Quattroporte har 21 X 8,5 tum smidda aluminiumhjul fram och 21 X 10,5 tum smidda aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller Maseratis?

Eftersom varje Maserati-modell är unik är det svårt att förutsäga hur länge de håller. Om ägarna är flitiga och villiga att investera tid och pengar för att hålla bilen i toppskick kan vissa modeller hålla i över 100 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts