Honda Clarity Tillförlitlighet

Honda-bilar är kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet och är bland de bästa när det gäller tillförlitlighet. Clarity är ett fordon med alternativt bränsle från Honda. Den har flera varianter från hybrid till helt elektriska modeller. Bilen lades ned från marknaden 2021.

Översikt

Clarity introducerades 2008 som en utsläppsfri vätgasbränslecellsbil och var den första vätgasbränslecellsbilen i USA. Den senaste generationen hade Plug-in hybrid- och bränslecellsmodeller som var ett utmärkt alternativ till konventionella bilar.

Tillförlitlighet

Människor är intresserade av en bils tillförlitlighet innan de köper den. Honda är alltid ett pålitligt alternativ på grund av sina extremt fina kvalitetsdelar och sin goda historia när det gäller tillförlitlighet. Det är ett av de mest tillförlitliga bilmärkena i världen just nu. Clarity är dock inte en av de mest tillförlitliga Honda, och den har ett lägre tillförlitlighetsbetyg på 67 av 100.

Säkerhet

En bils tillförlitlighet är också beroende av bilens säkerhet. Hondor är vanligtvis kända för sin säkerhet och goda resultat i krocktester. På grund av Claritys sällsynthet har den dock inte krocktestats i USA. Säkerhetsfunktionerna i bilen inkluderar körfältsassistans, automatiskt nödbromssystem, kollisionsvarning osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är ofta mycket låg för Honda-bilar, och de säljs mycket bra. Honda-bilar har en genomsnittlig avskrivningsgrad på 40 % efter 5 år, vilket är extremt bra. Clarity har presterat bra här, och den har en avskrivning på cirka 40 % under sina första 5 år.

Underhåll och reparation

En av de största fördelarna med att äga en Honda är deras låga underhållskostnader och lättreparerade bilar. I genomsnitt kostar Honda-bilar cirka 428 dollar, vilket är lägre än många andra konkurrenter. Clarity har en ännu lägre underhållskostnad på cirka 259 dollar per år.

  Vilka är de bästa sedans för säkerhet och tillförlitlighet?

FAQ

Är Honda Clarity en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Honda Clarity är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Honda Clarity?

Honda Clarity är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Honda Clarity och har den en turbo?

Honda Clarity har 212 hästkrafter och ett vridmoment på 99 lb-ft. Motorn är en gas/elektrisk I-4 med en cylindervolym på 1,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Honda Clarity?

15,5 kubikfot ( 0,439 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Honda Clarity har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Är Honda Clarity hybrider pålitliga?

Under de 3 modellåren rapporterade Clarity Plug-In Hybrid-ägare 15 problem. Vi rankade Clarity Plug-In Hybrid på 13:e plats av 24 Honda-modeller när det gäller total tillförlitlighet med hjälp av vår PainRank(tm), som tar hänsyn till verkliga motor- och elproblem.

Är Honda på väg att upphöra med Clarity?

I augusti 2021 kommer Honda att upphöra med produktionen av Clarity plug-in hybrid- och bränslecellsmodellerna. Även om Clarity ursprungligen fanns tillgänglig som elbil (EV), upphörde det alternativet förra året. Honda hävdar att Clarity kommer att vara tillgänglig för leasing fram till 2022.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts