Kia Carnival skjutdörr problem

Kia Carnival

Kia Carnival är en underbar minivan och en bra familjebil. Den är rymlig, bekväm, pålitlig och effektiv. Men som de flesta bilar kommer det också med flera problem som ägarna behöver veta om. Ändå, vilka är de vanliga problemen med Kia Carnival skjutdörr?

En av de vanliga Kia Carnival skjutdörr problem är den elektriska skjutdörren auto-reverse felfunktion och felfungerande skjutdörr. Observera att dessa problem vanligtvis är vanliga under 2021 till 2023 Kia Carnival modellår.

Vilka är de vanligaste skjutdörrsproblemen med Kia Carnival?

PSD automatisk backning fungerar inte

Många Kia Carnival-användare har rapporterat att funktionen för automatisk backning av passagerarskjutdörren inte fungerar. Som ett resultat var National Highway Traffic Safety Administration tvungen att öppna en federal utredning som tvingade Kia att återkalla de berörda modellerna. Kia återkallade Kia Carnival minivans tillverkade mellan 4 januari 2021 och 22 februari 2023.

Kia noterade att den motordrivna skjutdörren kanske inte automatiskt backar om den blockeras, vilket kan ha orsakat skador. Enligt NHTSA: s brev till Kia hävdade två klagomål skador med en arm eller hand som fångats av den drivna skjutdörren. Det noteras också att användare hävdade att ”större krafter än normalt krävs för att stoppa och vända riktningen på den rörliga dörren.”

En av ägarna till Kia Carnival 2022 med detta problem berättade för NHTSA att sensorn för den elektriska skjutdörren inte fungerade när minivanen hade cirka 1 000 miles på sig, vilket ledde till en skada på dottern när skjutdörren plötsligt stängdes när hon lämnade minivanen.

  Kia Forte Tillförlitlighet

Enligt minivanens ägare ”togs fordonet till återförsäljaren där det diagnostiserades med ett okänt fel. Återförsäljaren informerade kontakten om att en okänd del behövde bytas ut och avaktiverade de bakåtdrivna skjutdörrarna.”

I ett annat fall berättade en ägare till en Kia Carnival 2022 att deras dotter fick sin hand krossad i dörren eftersom den elektriska skjutdörren inte märkte att det fanns ett föremål i vägen. Ägaren sa att de senare undersökte dörren med hjälp av sin egen arm, men även ägaren fick sin arm krossad och lämnade ”ett hemskt blåmärke”.

Dessutom protesterade en annan ägare av Kia Carnival 2022: ”Skjutdörrar verkar osäkra. Det krävs en enorm kraft för att stoppa den automatiska dörren från att stängas. Det finns ingen säkerhetsmekanism som förhindrar att ett barn fastnar och/eller skadas allvarligt om det fastnar i skjutdörrarna när de stängs. Det verkar som om det borde krävas ett mindre motstånd för att dörrarna ska öppna sig igen om de stöter på ett föremål för att förhindra skador.”

Även om några av de fall som rapporterades var allvarliga och gav föräldrarna mycket huvudbry, var de flesta incidenterna lindriga och begränsade sig till blåmärken, svullnader och små skärsår eller skrapsår. Större skador rapporterades i ett fall där ett barn stack in handen genom dörrkarmen efter att ha tryckt på dörrstängningsknappen, och ett annat barn stack in handen genom dörren precis innan den stängdes.

  Problem med laddning av Kia EV6

Kia löste problemet genom att installera ny programvara som lägger till varningssignaler och gör att dörren stängs långsammare när den närmar sig stängt läge. Totalt 51.568 Kia Carnival-modeller återkallades.

Skjutdörr med felaktig funktion

Flera användare har också klagat på att passagerarsidans skjutdörr ibland stängs och låses helt, men ibland inte. Om detta händer med din Kia Carnival, se till att få bilen inspekterad av en professionell mekaniker.

Några av de vanligaste orsakerna till detta problem kan vara problem med spärren, brist på fett, trasiga dörrhandtag, ett elektriskt fel och en feljusterad dörr. Om någon av dessa delar är felaktiga bör du låta mekanikern byta ut dem.

VANLIGA FRÅGOR

Varför fungerar inte den automatiska dörren i min Kia Carnival?

När en automatisk dörr inte öppnas kan det bero på flera saker. Några av de saker som kan orsaka att dörren inte fungerar är att drivenheten lider av mekaniska eller elektriska fel. Dessutom kan det finnas ett fel i den programvara som aktiveras av rörelsesensorn.

Kan jag öppna min automatiska skjutdörr i Kia Carnival manuellt?

Ja, du kan öppna en automatisk skjutdörr manuellt. De flesta automatiska dörrar har en stängningsfjäder inuti dörröppnaren som är skapad för att erbjuda en kontrollerad stängningskraft som liknar kraften hos en manuell dörrstängare. När strömmen går kopplas stängningsfjädern in och dörren kan skjutas eller dras upp och stängas manuellt, precis som en vanlig bildörr.

  Problem med Kia Picanto X Line

Vilka är de största problemen med Kia Carnival?

Kia Carnival må vara en trevlig och praktisk bil, men den kommer också med flera problem. De vanligaste problemen med Kia Carnival är dock motorkylning, motorproblem, problem med drivsystemet och problem med växellådan. Dessutom har vissa användare rapporterat att de har upplevt bromsproblem, problem med luftkonditioneringssystemet, elektriska problem och problem med skjutdörrar.

Hur mycket kostar det att underhålla en

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts