Bilar som liknar Fiat 124 Spider

Är Fiat 124 Spider en bra bil?

Fiat 124 Spider är en av de mest prisvärda roadsterna på marknaden. Den är den närmaste rivalen till Mazda MX-5 Miata, som är en av de mest sålda roadstrarna genom tiderna. Fiat 124 Spider är en snygg, pålitlig och prisvärd bil. Men vilka bilar liknar Fiat 124 Spider?

Bilar som liknar Fiat 124 Spider är Mazda MX-5 Miata, Toyota GR86, Nissan 370Z, Toyota GR86, Subaru BRZ, Ford Mustang Convertible, Audi TT Roadster, BMW Z4 och Chevrolet Camaro Convertible. De flesta av dessa bilar har liknande egenskaper som Fiat 124 Spider, men de är mer sofistikerade och kraftfulla än den senare.

Vilka bilar liknar Fiat 124 Spider?

Mazda MX-5 Miata

Detta är den perfekta ersättaren för Fiat 124 Spider. Båda bilarna är baserade på Mazda NE/NF-plattformen och delar olika egenskaper. Trots detta är Mazda MX-5 Miata fortfarande mer tillförlitlig, effektivare och ger till och med en bättre körning än Fiat 124 Spider.

Basmodellen av Mazda MX-5 Miata levereras med en 2,0-liters inline-4-motor som levererar upp till 181 hk och 151 lb-ft vridmoment. Fiat 124 Spider är däremot utrustad med en 1,4-liters inline-4-motor som ger 164 hk och 184 lb-ft vridmoment.

Dessutom är baspriset för Mazda 28 715 dollar, medan baspriset för Fiat 124 Spider ligger på cirka 31 035 dollar. Fiat 124 Spider är alltså dyrare men erbjuder mindre än Mazda MX-5 Miata.

Nissan 370Z

Nissan 370Z är en annan nära konkurrent till Fiat 124 Spider. Den är inte bara mer tillförlitlig och bränsleeffektiv än Fiat 124 spider, utan den har också utmärkt motorrespons och är rolig att köra. När det gäller prestanda kan den gå huvud mot huvud med Mazda MX-5 Miata. Å andra sidan säljs den till ett liknande pris som Fiat 124 Spider.

  Vanliga problem med Fiat Ulysse

Subaru BRZ

Om ditt mål är att få en rolig och bekväm körning är Subaru BRZ det perfekta alternativet till Fiat 124 Spider. Den här bilen är kompakt, lätt och smidig. Den presterar också ganska bra med sin 2,4-liters inline-4-motor som levererar upp till 228 hk. Hanteringen är också responsiv och den är lätt att svänga i kurvor. Dessutom är den mycket effektiv och ganska billig. Basmodellen går för cirka 29 615 dollar.

Toyota GR86

Toyota GR86 är inte bara bättre än Fiat 124 Spider utan ger även Mazda MX-5 Miata en chans att få en chans att vinna. Tack vare den roliga körningen med massor av avancerade och fascinerande funktioner. GR86-modellen är dessutom pålitlig, effektiv och säker. Dessutom erbjuder den ett rimligt lastutrymme som Mazda MX-5 Miata inte erbjuder.

Audi TT Roadster

Audi TT Roadster har kanske inte en snygg sportdesign som Fiat 124 Spider, Mazda MX-5 Miata eller Toyota GR86, men den ser ändå spektakulär ut. Dessutom är Audi TT Roadster bekvämare och mer avancerad än 124 Spider. Trots detta erbjuds den också till ett högre pris.

Chevrolet Camaro Cabriolet

Chevrolet Camaro Convertible är en av de snyggaste bilarna i segmentet. Dessutom är den bekvämare, rymligare och mer pålitlig än Fiat 124 Spider. Chevrolet Camaro Convertible är också mycket kraftfull eftersom den är utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor som levererar upp till 270 hk. Så om du vill ha stil och prestanda är detta en bättre ersättning för Fiat 124 Spider.

  Vanliga problem med Fiat Argo

BMW Z4

BMW är populärt för att tillverka några av de bäst presterande bilarna på marknaden. BMW Z4 levererar just det eftersom den levereras med en kraftfull 3,0-liters inline-6-motor som ger upp till 382 hk och 369 lb-ft vridmoment. Dessutom är körkvaliteten utmärkt, och har två fälgalternativ att välja mellan. Trots detta är den betydligt dyrare än Fiat 124 Spider.

Ford Mustang Cabriolet

Ford Mustang är en annan exceptionell cabriolet med fantastiska egenskaper. Den har ett elegant och djärvt utseende som åskådare kommer att bli förälskade i. Den är också kraftfullare och bekvämare än de flesta av sina rivaler. Basmodellen kommer med en 2,3-liters inline-4-motor som producerar upp till 320 hk och 350 lb-ft vridmoment.

FAQ

Är Fiat 124 Spider tillförlitlig?

Även om de flesta Fiat-modeller inte är särskilt pålitliga är Fiat 124 Spider någorlunda pålitlig. Tack vare den robusta och pålitliga plattformen som bilen är baserad på. Med rätt skötsel och underhåll håller den här bilen i över 15 år. Den enda utmaningen kan vara hur man får tag på reservdelar och den långsamma kundsupporten från Fiat.

Hur länge håller Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider bör förväntas hålla i mer än 250 000 mil. Detta beror på att bilen delar många funktioner med Mazda MX-5 Miata, som är känd för att vara en av de mest hållbara och pålitliga bilarna någonsin. Mazda MX-5 Miata kan hålla i mer än 300 000 mil om den är väl underhållen.

  Är Fiat Pulse en bra bil?

Är Fiat 124 Spider samma sak som Mazda MX-5 Miata?

Nej, Fiat 124 Spider är inte samma bil som Mazda MX-5 Miata. Dessa två bilar delar dock samma plattform, som är Mazda NE/NF. Dessutom har de samma fjädring, inredning, dörrar och vindrutor. Så de har många liknande egenskaper.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider är en elegant och högpresterande sportbil med många fascinerande egenskaper. Ändå har den också några problem som intresserade köpare bör lära sig om. Vanliga problem med Fiat 124 Spider är dålig sikt, elektriska problem, obalanserad fjädring, problem med kamaxeln, problem med transmissionen, problem med vattenpumpen och motorfel.

Hur snabb är Fiat 124 Spider?

Abarth 124 är den snabbaste Fiat 124 Spider-utrustningen på marknaden. Den är utrustad med en 1,4-liters MultiAir turbo inline-4-motor som levererar upp till 168 hk och 184 lb-ft vridmoment. Den ger också en topphastighet på 144 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 6,8 sekunder. Därför är den här bilen ganska snabb.

Sammanfattning

Fiat 124 Spider är en av de bästa Fiat-modellerna på marknaden. Baserad på samma plattform som Mazda MX-5 Miata är 124 Spider snygg, kraftfull, pålitlig och bränslesnål. Men om du vill ha snabbare, lyxigare, rymligare eller kraftfullare alternativ finns det många konkurrenter på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts