Är Mercedes Benz-delar dyra?

Är Mercedes Benz-delar dyra?

Att äga en Mercedes-Benz är en dröm för många. Du bör dock vara beredd att betala för att hålla din lyxbil i toppskick.
Mercedes reservdelar är dyra. Det är en av anledningarna till att många Mercedes-bilägare säljer sina bilar efter några års användning. När bilen blir äldre fortsätter utgifterna att hopas, om du inte tar väl hand om din trestjärniga bil.
Intressant nog är Mercedes faktiskt billigare att underhålla än BMW och Audi på lång sikt. Detta beror på att de har högkvalitativa delar, utformade av erfarna ingenjörer. När den sköts på rätt sätt är en Mercedes-Benz-bil mer tillförlitlig under 10 år än sina närmaste konkurrenter – BMW & Audi.

Varför är Mercedes Benz-delar dyra?

Mercedes delar är dyra eftersom det är en lyxbil. Som alla lyxbilar har Mercedes delar av hög kvalitet som tillverkas av några av de bästa teknikerna. Dessutom är Mercedesdelar vanligtvis originaldelar, det vill säga från en tillverkare av originalutrustning (OEM).
Var medveten om att vissa tillverkare erbjuder eftermarknadsdelar, som inte är särskilt hållbara och inte lika tillförlitliga.

Vilka är de dyraste Mercedes-delarna att byta ut?

Transmissionssystem

Transmissionssystemet hjälper till att överföra motorkraften till drivaxeln och bakhjulen. Kugghjulen i växellådan ändrar bilens drivhjulsvarvtal och vridmoment i förhållande till motorns varvtal och vridmoment. Om transmissionssystemet är skadat eller har gått sönder måste du byta många delar.
Delar i transmissionssystemet är bland annat hydraulsystem, vridmomentomvandlare, planetariska kugghjul, vridmomentomvandlare, tätningar och packningar, övervakning av gaskablar, regulator och modulerare. Att byta eller reparera ett Mercedes transmissionssystem är kostsamt. Det varierar mellan 1 800 och 5 000 dollar, beroende på vilken modell din bil har.

  Vilken Mercedes har en tredje rad?

Katalysator

Katalysatorer är avgörande när det gäller att genom kemiska reaktioner omvandla farliga ämnen i fordonets avgaser, som kväveoxid, kolmonoxid och kolväten, till mindre farliga ämnen, som vattenånga och koldioxid. Att byta ut denna viktiga del är ganska kostsamt.
En katalysator från Mercedes-Benz från originaltillverkaren kan kosta mellan 14 000 och 25 000 dollar. Detta är ganska dyrt, men det är inte lika arbetsintensivt som ett transmissionssystem. Därför kan reparationskostnaden vara något lägre. Observera att priset skiljer sig åt beroende på Mercedes-modell.

Kamaxel

En kamaxel är placerad under motorn och erbjuder den viktiga funktionen att öppna och stänga motorens ventiler. Den styr motorns luftintag. Kamaxlar skadas eller förstörs vanligtvis på grund av bristande service av fordonet. Saker som överhoppade oljebyten, smuts och smuts påverkar kamaxeln.
Att byta ut en kamaxel på din Mercedes-Benz bilmodell är inte bara dyrt utan också arbetsintensivt. Därför bör du vara beredd att betala mycket pengar för reservdelen och arbetet. En ny kamaxel kostar dig mellan 120 och 1 150 dollar.

Bränslepump

De flesta bränslepumpar skadas på grund av normalt slitage. Bränslepumpens uppgift är att leverera rätt tryck till bilens bränsleinjektorer. Om du servar din bil årligen kan du rädda dina bränsleinjektorer från att bli igensatta.
En ny Mercedes-bränsleinjektor kan kosta dig så lite som 20 dollar, upp till cirka 450 dollar. Undvik att köpa bränsleinsprutare från eftermarknaden, eftersom detta är en viktig komponent i din bil. Ju mer tillförlitlig bränsleinsprutaren är, desto bättre kommer den att fungera.

  Vilka är de bästa Mercedes-modellerna genom tiderna?

Motorblock

En av en bilägares värsta mardrömmar är att ha en trasig motor. Motorn är hjärtat i varje fordon. Så om den går sönder har din bil också gått sönder. Vissa delar som motorblocken kan dock bytas ut. Ett nytt Mercedes motorblock kan kosta dig mellan 200 och 2 000 dollar.

Bilcylinder

En annan dyr del som du inte vill ska skadas är bilcylindern. Precis som bränslepumpen brukar en skadad bilcylinder gå sönder på grund av bristande underhåll eller service. En ny Mercedes-Benz cylinder kostar dig från 600 dollar och uppåt, exklusive reparationskostnader.

Vilka Mercedesdelar slits snabbast?

Vissa Mercedes-Benz-delar är inte dyra men kan behöva bytas ut regelbundet. Dessa delar slits snabbare än andra delar. Men med rätt underhåll bör de hålla längre. Till dessa delar hör motorfilter, slangar och remmar samt elsystemet.

Vanliga frågor om underhåll av din Benz

Är Mercedes delar dyrare än BMW eller Audi?

Mercedes delar är dyrare än BMW och Audi. Audi är dock dyrare att underhålla under en längre period, följt av BMW och därefter Mercedes. BMW har de billigaste delarna bland dessa tre stora tyska lyxmärken.

Vilken Mercedes-del är den dyraste?

Växellådan är en av de dyraste bildelarna att byta ut. Därefter kommer katalysatorn, kamaxeln och därefter bränslepumpen. Om växellådan i din Mercedes-bil går sönder eller skadas måste du betala minst 1 800 dollar för att reparera den.

  Vilken är den största Mercedes sedan?

Är Mercedes-Benz dyr att underhålla?

Eftersom Mercedes är en lyxbil har den avancerade delar som är dyra. Dessutom har märket speciella ingenjörer som är auktoriserade att arbeta med bilen. Det betyder att du inte kan ta din Mercedes till vilken bilverkstad som helst. Att underhålla en Benz är en dyr affär.

Varför investera i Mercedes OEM-delar istället för eftermarknadsdelar?

Eftermarknadsdelar kan vara billigare, men de är inte i närheten av OEM-delar. Originaldelar är tillverkade och certifierade av Mercedes, vilket innebär att de är de originaldelar som är avsedda för bilen. Medan eftermarknadsdelar tillverkas av andra tillverkare och kanske inte är helt kompatibla med bilens märke och modell.

Bottom line

Mercedes bildelar är dyrare än BMW, Audi och Volkswagen. Dessutom behöver du en auktoriserad Mercedes-återförsäljare för att reparera din bil, vilket gör det ännu dyrare. Oavsett den höga kostnaden för delar, se till att du köper OEM-delar för att undvika att montera delar av låg kvalitet på din bil.
OEM-delar är dyra men håller länge. Det exakta priset på Mercedes-Benz-delar varierar från en bilmodell till en annan. Ju dyrare bilen är, desto dyrare är reservdelarna. Tänk därför på kostnaden för reparation och underhåll när du köper din Mercedes drömmodell.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts