Vilken Mercedes har sju säten?

Vilken Mercedes har sju säten?

2006 lanserade Mercedes sin största SUV: GLS. GLS är en sjusitsig SUV som standard och har nyligen uppdaterats och presenteras som en S-klass på styltor. Mercedes började också erbjuda ett sjusitsigt alternativ i den mellanstora SUV:n GLE för inte så länge sedan.

Från och med nu är det bara dessa två mainstream-modeller som kan köpas med sju säten. Du kan också välja Viano/V-klass skåpbilen till att erbjuda sju säten, eller leta efter en begagnad Mercedes R-klass, som lades ned 2017.

Mercedes GLS

GLS är Mercedes största SUV och är positionerad mot BMW X7 och den USA-tillverkade Cadillac Escalade. Den har en sjusitsig konfiguration som standard, och fordonets boxform ger gott om utrymme, även för vuxna.
Ingångsmodellen GLS450 börjar på 85 000 dollar och erbjuder en hygglig 3,0-liters inline 6-turbomotor med EQ-boost, kopplad till en toppmodern 9-växlad automatlåda.
Den söta punkten i GLS-sortimentet är GLS580 som börjar på 110 000 dollar, men den är rimligt utrustad med en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med 4,0 liter, assisterad av Mercedes EQ Boost och 9G 9-växlad automatväxellåda som klarar av 483 hk.
Även om den marknadsförs som ”en S-klass på styltor” har GLS inte samma förfining som en S-klass. Interiören är i princip densamma som i GLE, så GLS’ S-klassighet är lite av en överdrift.

Mercedes GLE

Mercedes GLE är Mercedes mellanstora SUV som syftar till att konkurrera med BMW X5 eller Audi Q7. GLE erbjuder också ett alternativ med sju säten, precis som Q7 och till skillnad från X5, som inte kan tillvalas med sju säten. Om du vill ha sju säten i en BMW måste du välja X7.

  Vilka är de bästa Mercedes-modellerna genom tiderna?

GLE-sortimentet börjar med GLE350, som börjar runt 65 000 dollar och har en 2,0-liters fyrcylindrig motor som är kopplad till den tidigare nämnda 9-växlade automatväxeln. Men om du tycker att en 4-cylindrig motor i en sådan premium-SUV är oacceptabel, måste du ta steget upp till GLE 450 4MATIC med ett ingångspris på 62 000 dollar.
Om du vill ha sju säten på GLE kommer de sju sätena som en del av ett paket, men GLE är betydligt mindre än GLS, och utrymmet på sista raden är förmodligen bara acceptabelt för barn. Du kan kanske klämma in en vuxen där för en kort resa, men om du verkligen behöver sju säten bör du välja GLS.

Mercedes R-klass och skåpbilen Viano

Om du är i behov av en Mercedes med sju sittplatser och inte har något emot att handla begagnat kan Mercedes R-klass kanske helt enkelt pricka av alla rutor. R-klassen lades ner 2012 för alla marknader utom Kina, som också slutade sälja den 2017.

En hyfsad R-klass från 2012 kan köpas för runt 10-12 000 dollar, och för ett sådant pris kan du få en hyfsat snygg sju-sitsig bil som delar sina köregenskaper med många av Mercedes kombi-modeller från den tidsperioden.

Om det är högsta prioritet att ha sju sittplatser, eller om du är i transportbranschen, är det också ett hyfsat alternativ att välja Mercedes Viano/Vito/V-klassen. Mercedes V-klass 2021 börjar på cirka 83 000 dollar för V220 som drivs av en 2,1-liters dieselmotor. V-klassen erbjuder mest utrymme av alla 7-sitsiga Mercedes-modeller.

  Vilken är den dyraste Mercedes?

Saker att veta när man överväger ett 7-sitsigt lyxfordon.

Får en genomsnittlig vuxen plats i sätena på tredje raden i en Mercedes GLS/GLE?

GLS erbjuder 38,9 tum huvudutrymme på tredje raden, 34,6 tum benutrymme och 50,3 tum axelutrymme. Dessa siffror visar att även en vuxen av hygglig storlek kan få bekvämt plats på tredje raden i GLS, även under en längre resa.

GLE erbjuder däremot inte tillräckligt med utrymme för att en vuxen person ska kunna sitta bekvämt på tredje raden. GLE är helt enkelt inte ett fordon som är avsett för att resa med 7 personer regelbundet, särskilt eftersom den tredje raden äter upp bagagerummet ganska mycket.

GLS är mycket bättre utrustad för att transportera 7 vuxna med hyggligt lastutrymme. Dessutom är GLS standard som en sjusitsig bil, och GLE kräver att du betalar mer för sätena på tredje raden som är ganska värdelösa utom när det gäller små barn.

Är Audi Q7 en bättre personbil än Mercedes GLE?

De här två mellanstora SUV:erna finns båda med ett sjusitsigt alternativ, men GLE erbjuder lite mer lastutrymme. Med det sagt erbjuder Q7 mer utrymme för passagerarna på tredje raden.
Både GLE och Q7 är utrustade med många bekvämligheter för alla passagerare i baksätet. Q7 är lite bredare vilket kan göra det svårare att navigera i ett trångt utrymme. Q7 är också något längre än GLE, men Q7 kompenserar inte helt och hållet för det på avdelningen för passagerarutrymme.

  Vilka Mercedes är fyrhjulsdrivna?

Ska jag köpa Mercedes GLE eller GLS?

Det beror på. Om du verkligen är ute efter så mycket utrymme som du kan få i Mercedes sortiment bör du definitivt välja GLS. Men om du planerar att främst använda första och andra raden och den tredje raden inte används konstant, kan GLE vara ett bättre alternativ.

GLS erbjuds med praktiskt taget samma inredning som GLE, så att betala mer för GLS på den avdelningen är inte särskilt meningsfullt. Både GLS och GLE ser ganska lika ut från utsidan också, så mycket att en vanlig person knappast kommer att kunna se skillnad på de två.

Ur ett körperspektiv erbjuder både GLS och GLE en Mercedes-värdig upplevelse, men GLE är ett i alla avseenden mindre paket vilket gör den mycket lättare att parkera och navigera i små utrymmen. Både GLS och GLE erbjuder också ganska liknande terrängegenskaper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts