Vilket är det bästa pendlarfordonet?

En pendlarbil är en bil som används dagligen för olika ändamål, t.ex. för att åka till och från jobbet, skjutsa barnen till skolan eller köra för att handla. En bra pendlarbil är tillräckligt rymlig, men inte för stor, ger en hyfsad MPG och har gott om förvaringsutrymme och allmänna bekvämlighetsfunktioner.

Med detta sagt är stora SUV:er eller stora sedans egentligen inte avsedda för pendlingsuppdrag, men vissa anser ändå att de är de bästa dagliga förarna där ute. Om vi vill peka ut de bästa pendlarfordonen kommer vi främst att koncentrera oss på mellanstora eller kompakta bilar.

När det gäller pendlarbilar är Honda Civic en legend, som sådan är det omöjligt att göra en lista över de bästa pendlarbilarna utan att inkludera Hondas finaste. Förutom Civic är Chevy Cruze också en bra pendlarbil, och det är även Ford Fusion Hybrid-sedanen.

Men om du vill att din pendling ska bli en betydligt trevligare upplevelse bör du välja BMW 3-serien eller Audi Q5. Oavsett vilken bil du vill ha, se till att testa dem alla så grundligt som möjligt för att kunna fatta ett bra köpbeslut.

Honda Civic

Honda Civic är en urban legend, vart du än går kommer du garanterat att stöta på minst ett dussintal av dessa som bara kör omkring på ett nonchalant sätt. Ingen lägger någonsin märke till en Civic eftersom en Civic smälter perfekt in i en urban livsstil. Generationen Civic 2017-2018 är en pålitlig, välutrustad och prisvärd daglig förare, och det gäller även den nya.

Det finns massor av olika modeller att välja mellan, oavsett om du vill ha en 2-dörrars eller en 4-dörrars sedan, och alla är överlägset pålitliga. Förutom att vara tillförlitliga är det lätt att få tag på reservdelar om du skulle råka skada din Civic, och nästan alla serviceverkstäder har stor erfarenhet av att arbeta med en Civic.

  Vilken är den bästa SUV:n för körning med hög körsträcka?

Chevrolet Cruze

Av i stort sett samma skäl är Chevrolet Cruze också en utmärkt daglig förare, men Cruze kan vara ännu effektivare samtidigt som den inte är lika pålitlig som Civic. Med det sagt är Chevrolet Cruze en ganska pålitlig bil, men knappast någon bil är lika pålitlig som Civic.

Förutom att Cruze också är prisvärd erbjuder den en mer mogen design som smälter in i bakgrunden ännu mer än Civics. Där Cruze dock utmärker sig är det inre utrymmet eftersom den erbjuder mycket av det, även för den största av individer.

Ford Fusion Hybrid

Om sedans är din grej är Ford Fusion Hybrid den du ska välja om du vill ha en alltigenom bra daglig körupplevelse. Designmässigt är det lätt att säga att Fusion verkligen ser mycket bättre ut än Civic eller Cruze, och vissa menar till och med att den kan misstas för en bil som kostar dubbelt så mycket.

Det bästa med Fusion Hybrid är dock effektiviteten, det överlägsna infotainmentsystemet och de många komfort- och sätesjusteringarna. Med så mycket som 42MPG är Fusion klassledande när det gäller effektivitet, och infotainmentsystemet Sync3 är också klassledande.

BMW 3-serie

BMW 3-serien har alltid varit en hyllning till lyx, teknik och entusiastisk körning, och den nyaste 3-serien är allt detta, och mycket mer. Med en helt omgjord interiör och exteriör är den nya 3-serien nu närmare 5-serien när det gäller lyx, samtidigt som den behåller en mer lättillgänglig storlek.

  Vilken liten bil är bäst för kuperade områden?

Den äldre 3-serien var lite meh eftersom den saknade när det gäller interiören. Förutom att den är snygg är 3-serien en glädje att köra tack vare de många motoralternativen som är både effektiva, pålitliga och sofistikerade.

Audi Q5

Det är orättvist att prata om bra pendlare utan att nämna minst en Audi-modell, men att döma av den ökade popularitet som följer SUV de senaste åren är Q5 det självklara valet. Storleksmässigt är Q5 helt perfekt eftersom den erbjuder tillräckligt med utrymme, en förhöjd körställning som inte försämrar sikten eller praktiska egenskaper.

Designmässigt utstrålar Q5 sofistikering både på insidan och utsidan, och den känns välbyggd. Tillförlitligheten är också stor eftersom Audi investerar mycket tid i sina mest populära modeller. Det finns många motorer att välja mellan och alla är pålitliga, sofistikerade och lätta att underhålla.

FAQ-avsnittet

Vilka bilar är dåliga pendlare?

En undermålig pendlarbil erbjuder inte ett minimum av bekvämlighetsfunktioner, en bil som är dyr, opålitlig och dyr att underhålla. Superbilar är därför definitivt inte att rekommendera. Något som en McLaren bör aldrig användas som daglig förare eftersom det inte finns något lastutrymme och de kostar alldeles för mycket.

Vissa sportbilar bör också undvikas, medan andra upprustade versioner av vanliga bilar kan vara bättre, men fortfarande inte optimala. Dessutom är alla stora bilar inte heller någon bra idé av uppenbara skäl.

Är elbilar bra dagliga förare?

Elbilar kan vara bra för daglig körning om du kan utnyttja EV-plattformen fullt ut. Om din arbetsplats till exempel har laddare för elbilar är en elbil ett utmärkt val. Om du dessutom äger en parkeringsplats som kan erbjuda laddningsmöjligheter för elbilar är det också ett bra alternativ att välja en elbil.

  Ska jag ladda min elbil varje kväll?

Men om du inte har tillgång till något av detta och du tenderar att köra långa sträckor regelbundet är en EV inte ett bra alternativ. Med detta sagt kan du prova en EV genom att bara välja en hybrid, och om du kan njuta av en hybrid för vad den är kan du bara övergå till en EV när du är redo.

Är bensinbilar bättre för daglig körning än dieselbilar?

I de flesta fall är det bättre att välja en turboladdad bensinmotor med liten kapacitet än att välja en dieselmotor av något slag. Dieselbilar klarar sig bättre vid långkörning, men i stadsmiljöer är det bättre att inte ha dieselmotorer av många olika skäl.

Bensinmotorer är bättre eftersom de inte förorenar lika mycket, och de flesta av dem har fortfarande inte komplexa avgaspartikelfilter som tenderar att gå sönder om de inte körs i höga hastigheter då och då.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts