Vilken Tesla har ett soltak?

Bilar med soltak ser inte bara snygga ut, utan den här funktionen släpper också in mer naturligt ljus än vad en vanlig glasyta skulle ge. Och eftersom mer ljus kommer in i bilen gör det att kupén ser större ut. Men vilken Tesla har ett soltak?

För närvarande tillverkas ingen Tesla med soltak. Ändå hade 2012 års Tesla Model S två takalternativ; ett panoramasoltak och ett konventionellt aluminiumkarossfärgat tak. Tesla slutade dock att skapa Model S med panoramasoltak eftersom det hade flera tillförlitlighetsproblem.

Vissa människor tror fortfarande att flera Teslas kommer med ett soltak till dags dato. Detta stämmer inte eftersom de brukar förväxla glastak och soltak. Tesla Model 3, Y, X och S har alla ett glastak. Detta tak gör kupén luftig och rymlig.

Är det möjligt att installera ett soltak på en Tesla Model 3, Y eller X?

Det är möjligt att installera ett eftermarknadssoltak på Tesla Model 3 och Model Y. Oavsett detta måste du göra många ändringar på dessa bilar för att göra detta möjligt. Dessutom måste du spendera en hel del pengar. Soltaket kanske dock inte ändrar bilens återförsäljningsvärde så mycket.

Om du vill installera ett soltak eftermarknad på Tesla Model X kommer detta ändå inte att vara möjligt. Den främsta anledningen till detta är de falkenvingeformade dörrarna. Dessa dörrar tar upp en stor del av taket, vilket gör det ännu svårare att installera något enkelt som ett takräcke.

Vilket tak är bäst – panoramasoltak eller glastak?

Mellan 2012 och 2018 lät Tesla människor välja antingen en Tesla Model S med ett panoramasoltak eller ett aluminiumkarossfärgat tak. Soltaket var mer elegant och praktiskt än det traditionella aluminiumkroppsfärgade taket. Men på grund av dess tillförlitlighetsproblem bestämde sig företaget för att introducera glastaket 2016.

  Varför slits Teslas däck så snabbt?

Så om du vill ha ett tak som släpper in naturligt ljus och luft i kupén är panoramasoltaket det bästa taket. Men om du vill ha ett tak som släpper in ljus och är mer tillförlitligt är glastaket det bättre valet. Dessutom har de nuvarande Tesla-modellerna ett glastak.

Om du vill ha en Tesla med panoramasoltak måste du leta efter 2012 års Tesla Model S-bilar. Dessa är svåra att hitta och de kan vara kostsamma att underhålla.

Funktioner hos 2012 Tesla Model S

Utseende

2012 Tesla Model S med panoramasoltak är snygg med en modern finish. Den har fyra varianter att välja mellan, som inkluderar Tesla Model S sedan, performance, signature och signature performance. Alla dessa varianter är 4-dörrars sedans med bakhjulsdrift.

Precis som den senaste Tesla Model S-serien har även 2012 års version en lyxig och rymlig interiör. Den har plats för upp till 5 personer med ett bakåtvänt tredje stolssystem som tillval. Förutom det kan den skryta med en 17-tumsdisplay, där nästan allt i bilen styrs från.

Dessutom är detta den modell som gjorde Tesla mer populär och gav tyska bilar en chansning. Det är fortfarande en av de bästa sedans på marknaden och den bästa elektriska sedanen som någonsin byggts.

Prestanda

Till skillnad från sin senaste motsvarighet var den här bilen inte särskilt snabb, men den var ändå snabbare än konkurrenterna. Tesla Model S från 2012 accelererar från 0 till 60 på 4,6 sekunder, vilket var enastående på den tiden. För närvarande kan Tesla Model S accelerera från 0 till 60 på 2,3 sekunder.

  Vad är det billigaste sättet att byta ut en Tesla-nyckel?

FAQ

Har Tesla Model 3, Y och X soltak?

Nej, endast Tesla Model S har ett soltak. Dessutom är det bara modellerna 2012 till 2018 av Tesla Model S som har panoramasoltak. Alla Tesla Model S som skapats efter 2018 kommer med ett glastak som andra Tesla-modeller. Ja, Tesla Model X, Y och 3 har glastak.

Hur kan jag hitta en Tesla Model S med soltak?

Om du letar efter en Tesla med soltak måste du skaffa den via privata ägare eller Tesla Used Inventory. Även om privata försäljningar är billigare och snabbare för att förvärva en Tesla är det bästa sättet att köpa en begagnad Tesla genom Tesla Used Inventory.

Till skillnad från att köpa 2012 Tesla Model S genom en privat ägare, säkerställer köpet genom Tesla Used Inventory dig om bilens skick. Detta beror på att Tesla Used Inventory erbjuder 145 inspektionspunkter och en begränsad garanti för begagnade fordon.

Vad den inte erbjuder som en privat säljare eller ägare kommer att erbjuda är bilder på bilen. Men eftersom den erbjuder inspektion och garanti från tillverkaren är den det bästa alternativet för att undvika att köpa en besvärlig bil.

Gör Tesla fortfarande bilar med soltak?

Nej, Tesla tillverkar inte längre bilar med soltak. Tesla brukade göra Tesla Model S med två takalternativ; ett panoramasoltak och ett aluminiumkarossfärgat tak. År 2018 slutade företaget dock att tillverka Teslas med soltak på grund av tillförlitlighetsproblem.

  Aiways vs Tesla - vilken är bäst?

Varför gjorde Tesla sig av med soltaket?

Den främsta anledningen till att Tesla gjorde sig av med panoramasoltaket är att det läckte vatten genom taket vid kraftiga regn. Detta berodde främst på ett tillverkningsfel som gjorde att panoramasoltaket skadade sina tätningar varje gång det öppnades eller stängdes. I slutändan fick detta Tesla att utfärda återkallelser.

Hur fungerar Teslas panoramiska soltak?

Panoramasoltaket styrdes med fullt justerbara inställningar från pekskärmsmenynen eller ratten i vissa scenarier. Dessa inställningar kunde användas för att öppna eller stänga solluckan. Taket hoppade upp och gled tillbaka längs sina spår på bilens ovansida medan en liten vindruta fälldes ut framtill.

Bottenlinje

Den enda Tesla med soltak är 2012 års Tesla Model S. Tesla tillverkar inte längre bilar med soltak eller panoramasoltak. Om du vill ha en Tesla med soltak måste du alltså leta efter en begagnad Tesla Model S bil från 2012 med denna funktion.

Tesla slutade tillverka Tesla Model S-bilar med soltak på grund av de tillförlitlighetsproblem som de orsakade. Istället bestämde sig Tesla för bilar med glastak, som erbjuder liknande fördelar som soltaket men är mer tillförlitliga. Glastak finns på Tesla Model 3, Y, X och S.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts